Олимп Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 14/10/2013 У Каиру, посјечено "Дрво Пресвете Богородице" Према предању, Света породица је под овим дрветом нашла хлад и воду током бјекства у Египат. Дрво Пресвете Богородице у предграђу Каира посјечено је од стране "непознатих починилаца" но локални свештеник је за ово оптужио исламисте.Наиме,дрво је из онога времена, и премда суво, још је тамо. Подупрто је са свих страна и ограђено да му се не би могло прићи. Наиме, прије неколико година власти су биле одлучиле да га посијеку, али кад је сјекира ударила у дрво потекла је крв. Зато је сада то дрво ограђено оградом и чува га наоружана стража. Ту се налази и мали музеј. Тренутно,датум инцидента није познат , али су запослени је рекли да су временски услови били одговорни за пад дрвета , али су новинари МЦН-а видјели доказ да је дрво исјечено . Новинар МЦН такође приметио да су два зида које окружују мјесто оштећени. Има много светих стабала у Египту , тј.дрвећа која су била уточиште за Свету породицу током боравка овдје, али ово у Матарији има највеће поштовање од свих .До сада је велики број ходочасника посјетио ово дрво у Матарији у предграђу Каира , од 4. вијека , у нади виђења Богородице и да прикупе кору са дрвета , за коју се каже да има љековита својства. Извор "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Неки велики јунак ударио на дрво... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 То ће поново да израсте... није страшно! Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Можда неки наши предузетници праве неки пут. Pontifex Emeritus, Олимп, Ђуро Станивук and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 :.mislise. да.... ал ови су баш предузимљиви да направе неки свој пут winter Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 17, 2013 Гости Пријави Подели Написано Октобар 17, 2013 Коптска црква оповргла инфорамацију о томе да је у Каиру одсјечено „Маријино дрво“ 16 среда окт 2013 Posted by radiosvetigora in Вијести ≈ Оставите коментар Прес служба Коптске цркве је изјавила да је „Маријино дрво“ очувано, саопштава Linga . Оповргавајући гласине многих медија о томе да је светиња намјерно уништена, представник Коптске цркве, свештеник Павле Халим иступио је са изјавом у којој је истакао неповредивост споменика културе ове земље. „Контактирао сам са министром за старине Египта, који је потврдио да је „Маријино дрво“ потпуно безбједно“, објаснио је свештеник. „На фотографијама које су објавили многи медији забиљежен је моменат пада сусједног дрвета на ограду „Маријиног дрвета“, што уоште није оштетило саму светињу“. nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука