Jump to content

HAIR

Оцени ову тему

Препоручена порука

Шта мислите о овом филму?

hair-movie-poster-1979-1010376099.jpg

source www.moviepostershop.com

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Пожелео сам пар пута да прошетам столом

Anyone else? 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Филм је култни , самим тим и одличан,али ја лично никад нисам волео хипи покрет, ја сам бре хеви металац,мени коса служи да млатим са њом,а не да се борим за мир у свету,наварен ко стока... :navijanje:

1376481_10201964876511876_240644601_n.jp

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Први пут сам га одгледала без неке претеране занимације јер сам имала неке ситне године. Тек сам касније схватила и гледала сам га ефту пута...ЕКСТРА ЈЕ

Подели на овим сајтовима

Ne podnosim taj film.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

:jahojao234: 'де ме нађе ???  :good2: :laugh1:

Имала сам неких 15...16 година, и петнаст дана сам морала да перем судове и сама да сређујем кућу, да би ме мајка пустила у биоскоп да гледам овај филм.

А дупли албум са музиком из филма сам јееедва искукала да ми купи.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

:jahojao234: 'де ме нађе ???  :good2: :laugh1:

Имала сам неких 15...16 година, и петнаст дана сам морала да перем судове и сама да сређујем кућу, да би ме мајка пустила у биоскоп да гледам овај филм.

А дупли албум са музиком из филма сам јееедва искукала да ми купи.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

film je ubistveno dobar, jedan od mojih omiljenih! Kada sam u OŠ Sveti Sava na Vračaru držao neke časove u 8. razredu klincima sam dao aktivnosti iz filma (tema je bila razni stilovi frizura) - dopalo im se ali niko nije čuo za film, normalno ali je zato profesorka metodike iz Novog Sada bila oduševljena pa se ubacila LOL

Soundtrack je tek posebna priča, jedan od onih retkih koji nema lošu stvar a grupa koja je svirala ga je perfektno odradila, posebno basista.

A za one razmažene koji u svemu traže tragove pravoslavlja, film je duboko pravoslavan jer Berger daje život za prijatelja (a od ove ljubavi nema veće...)

evo mog favorita

my hair like Jesus wore it LOL :aplauz: :aplauz: :aplauz:

p.s. ovde sam prvi put čuo da BREAD ima značenje novac, kinta

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Глед`о га и ипак пост`о милитариста... :)

Омиљени сонг (овај због јероплана-и сви остали ми пријају) :)

Подели на овим сајтовима

i ovo je genijalna numera... ubistvena

ježim se kad čujem bas

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Moj favorit...

E, hipi pokret je bio okej a onda je pretvoren u nesto drugo...tako se to radi, samo skrenes temu, dodas neku ovisnost i ajd cao

Подели на овим сајтовима

A za one razmažene koji u svemu traže tragove pravoslavlja, film je duboko pravoslavan jer Berger daje život za prijatelja (a od ove ljubavi nema veće...)

Као и увек, Моци нас изненади сјајним запажањем :good2:

Хвала!

Иначе интересантно је да је оригинални текст био другачији. Изгледа да је Форман или већ неко од његових колега, у филму направио измене да би био заплет какав јесте, типа да Клод долази из унутрашњости у Њујорк ради регрутације ,,, итд. У оригиналном сценарију сви су већ хипи, и сви живе у истом граду...

Моћна музика, колико год нисам у тој хипи причи, и није ми оријентација та врста религиозности, како год је назвати, музика је моћна! Интуитивно мислим да је ово један од врхунаца америчке кинематографије (америчке?)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...