Solomon Kane Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Čekaj, ukoliko sam ateista, znači li to da ukoliko ipak ima Boga idem u pakao? Mislim da budem siguran ipak ne volim mnogo da budem zao, ali ukoliko bude moralo odmah ću da krenem da skupljam bodove za njega. I još jedno pitanje ima li onih Danteovih krugova ili je za sve iste pakao, pakao? Da znam koliko da se trudim i ako može još nešto ovo što sam ja napisao ukoliko ima krugova u kom je to krugu i šta sve treba da uradim da dospem u njega? Хипотетички...како ћеш бити са неким у Кога, на пример, ниси веровао (тј. никада за својих, на пример, 50, 60, 80 или 90 година живота ниси имао никакав конкретан мисаони,психолошки, духовни и конкретно животни однос са Њим), ниси желео да верујеш, нити си се потрудио да поклониш поверење (корен глаголске именице "поверење" јесте "вера"...на процесу и односу "поверења" се заснива целокупан живот сваког човека у скоро сваком сегменту) духовном моменту живота кога је просто немогуће не приметити у себи у току свог живота? Мислиш ли да је могуће после физичке смрти (дозволи на трен себи да помислиш да се егзистенција наставља и да Бог постоји) напрасно променити своје већ изграђено биће, које ниси желео, током својих 50, 60, 70 или 90 година земаљског живота, променити или преусмерити у неком духовном смеру? Немогуће је бити и желети бити са неким кога никада ниси желео да примиш у своје биће као његов (бићевни) конститутивни и животворни фактор. Он неће ништа предстваљати за такво биће. Ништа такво биће неће моћи да прожме при сусрету са Њим осим осећаја празнине. Ниси део мене, не познајем те, самим тим не осећам ништа и не желим те у својој близини. Пошто је Бог присутан апсолутно свуда, и пошто је немогуће негирати Његово свеприсуство (нема кутка у духовном и материјалном космосу где се неко може сакрити од свеприсутног Божијег бића и Његове силе), то се у случају особе која га је негирала током целе своје земаљске егзистенције манифестује искључиво као мучење...вечно присуство некога кога нисам волео, кога нисам познавао, кога нисам желео, са којим нисам имао никакав однос,као и немогућност његовог негирања и ништења, јесте страховито мучење за мене...што би рекао Сартр: "Други је мој пакао". Пакао је овечностњење стања духовне празнине и конкретизовање тог стања. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Znači ako sam shvatio ukoliko idem u pakao ima jedan jedini bez krugova, ali zato dobijam super brzi internet, dve plavuše 90-60-90, kikiriki u neograničenim količinama, Red Bull. Čekaj je li mogu odmah da prodam dušu da to bude sigurno ne želim da zbo nekoga ko se moli Bogu za mene zaglavim u raju, kada me u paklu čekaju pa internet, plavuše, kikiriki. Ono razumiteme neću da rizikujem markosbg, Ламех and cloudking је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Пакао је овечностњење стања духовне празнине и конкретизовање тог стања. Pusti to nemam problem da duhovno, emotivno ili kako got budem prazan, ako me tamo čeka super brzi internet i dve plavuše 90-60-90, nema problema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Znači ako sam shvatio ukoliko idem u pakao ima jedan jedini bez krugova, ali zato dobijam super brzi internet, dve plavuše 90-60-90, kikiriki u neograničenim količinama, Red Bull. Čekaj je li mogu odmah da prodam dušu da to bude sigurno ne želim da zbo nekoga ko se moli Bogu za mene zaglavim u raju, kada me u paklu čekaju pa internet, plavuše, kikiriki. Ono razumiteme neću da rizikujem Не. То је део пале творевине и не може трајати вечно. Плавуше ће да остаре, комп да се квари, а кикирики ужегне и иструли. Неће ти бити баш лепо, зар не. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Pusti to nemam problem da duhovno, emotivno ili kako got budem prazan, ako me tamo čeka super brzi internet i dve plavuše 90-60-90, nema problema. E vidis to su vrata pakla. Da li su ti za srecu zaista neophodni super brzi inernet i dve plavuse 90 60 90? Ako ti je to najveca sreca u zivotu onda ti je pakao vec jako blizu srca. Znash kako budisti imaju "stanje nirvane" I tako Hriscani imaju stanje zajednice s' Bogom to jest stanje neogranicene ljubavi i srece prema svemu i iz svega to jest - Raj. Tada se shvati koliko nisu bitne plavus i brzi net. I zmisli vecni zivot pun duboke srece i ljubavi. E to ti je Hriscanski raj. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Не. То је део пале творевине и не може трајати вечно. Плавуше ће да остаре, комп да се квари, а кикирики ужегне и иструли. Неће ти бити баш лепо, зар не. Kikirikija ću da se najedem dok ne užegne Plavuše ću znaš nastavak A računar, pa dobar sam sa računarima neće se tako lako pokvariti. Always look on the bright side of life Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Pusti to nemam problem da duhovno, emotivno ili kako got budem prazan, ako me tamo čeka super brzi internet i dve plavuše 90-60-90, nema problema. Ок, само онда немој ни да потежеш питања која те не интересују...ако ниси приметио само сам одговорио на питања која си, по сопственом признању, безвезе поставио. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Da li su ti za srecu zaista neophodni super brzi inernet i dve plavuse 90 60 90? Pa ustvari ne mora super brzi, dovoljno je brzi, i ajde da ne budem previše pohlepan ne mora dve dovoljna je jedna, i ne mora baš 90-60-90, ali da bude približno, i može da bude i crnka da baš ne cepidlačim. Ali ukoliko ih nema dve onda zahtevam da se doda i kikiriki (može da bude i čips, ali ljuti obavezno) i Red Bull Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Ja sam ateista te stoga se podrazumeva da cu didem u pako... Ali ako je pakao ovo: Хипотетички...како ћеш бити са неким у Кога, на пример, ниси веровао (тј. никада за својих, на пример, 50, 60, 80 или 90 година живота ниси имао никакав конкретан мисаони,психолошки, духовни и конкретно животни однос са Њим), ниси желео да верујеш, нити си се потрудио да поклониш поверење (корен глаголске именице "поверење" јесте "вера"...на процесу и односу "поверења" се заснива целокупан живот сваког човека у скоро сваком сегменту) духовном моменту живота кога је просто немогуће не приметити у себи у току свог живота? Мислиш ли да је могуће после физичке смрти (дозволи на трен себи да помислиш да се егзистенција наставља и да Бог постоји) напрасно променити своје већ изграђено биће, које ниси желео, током својих 50, 60, 70 или 90 година земаљског живота, променити или преусмерити у неком духовном смеру? Немогуће је бити и желети бити са неким кога никада ниси желео да примиш у своје биће као његов (бићевни) конститутивни и животворни фактор. Он неће ништа предстваљати за такво биће. Ништа такво биће неће моћи да прожме при сусрету са Њим осим осећаја празнине. Ниси део мене, не познајем те, самим тим не осећам ништа и не желим те у својој близини. Пошто је Бог присутан апсолутно свуда, и пошто је немогуће негирати Његово свеприсуство (нема кутка у духовном и материјалном космосу где се неко може сакрити од свеприсутног Божијег бића и Његове силе), то се у случају особе која га је негирала током целе своје земаљске егзистенције манифестује искључиво као мучење...вечно присуство некога кога нисам волео, кога нисам познавао, кога нисам желео, са којим нисам имао никакав однос,као и немогућност његовог негирања и ништења, јесте страховито мучење за мене...што би рекао Сартр: "Други је мој пакао". Пакао је овечностњење стања духовне празнине и конкретизовање тог стања. Onda je to ekstra blaga kazna od one koje sam se pribojavao Nista meni ovaj solomonov "pakao" ne smeta. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 I još jedno pitanje ima li onih Danteovih krugova ili je za sve iste pakao, pakao? Jesi cuo za jezero koje gori ognjem i sumporom? Ako jesi da li mislis da je to metafora? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Jesi cuo za jezero koje gori ognjem i sumporom? Ako jesi da li mislis da je to metafora? Ako ima Boga, onda se iskreno nadam da je metafora. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Ako ima Boga, onda se iskreno nadam da je metafora. Svi se mi nadamo ili tesimo sebe uzalud. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Kikirikija ću da se najedem dok ne užegne Plavuše ću znaš nastavak A računar, pa dobar sam sa računarima neće se tako lako pokvariti. Always look on the bright side of life А куде ћеш да најдеш све то након Васкрсења и Суда ? Делује ми да тролујеш. Ево зашто: Нема прелепих невиних жена, реке вина, секса, преједања укусном храном.... Ovo i da znam sa sigurnošću da postoji pitanje da li bih ovo izabrao Када сам ти споменуо женске, алкохолна пића и преједање укусном храном, да тога нема у рају ти си одговорио да ти то баш и није неки рај. А сада си се ухватио за плавуше, пиво и кикирики као пијан плота. Дај, ако те ово не занима не зезај нас без потребе. Није лепо. Кршиш обичаје формског дијалога. Ако те не занима и делује ти глупо и смешно лепо кажи. Немој да нас зезаш и тролујеш. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Pa ustvari ne mora super brzi, dovoljno je brzi, i ajde da ne budem previše pohlepan ne mora dve dovoljna je jedna, i ne mora baš 90-60-90, ali da bude približno, i može da bude i crnka da baš ne cepidlačim. Ali ukoliko ih nema dve onda zahtevam da se doda i kikiriki (može da bude i čips, ali ljuti obavezno) i Red Bull Aj sad iskreno, to ce stvarno da te ucini srecnim? Podsecas me na one ljude koji misle da ce ih sedmica na lotou uciniti srecnim - pa kad je dobiju samo im dodje josh problema. Sreca je nesto u tebi ne u nekim tamo plavusavma i internetu. (; veruj mi ja sam master nesrece, znam odlichno sta znati biti nesrecan to jest "u paklu" i dan danas nisam preterano srecan ali da mi das 50 najboljih riba na svetu i najbolja kola necu postati puno srecniji jer je ta nesreca nesto u meni.. ne van mene. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Znači ako sam shvatio ukoliko idem u pakao ima jedan jedini bez krugova, ali zato dobijam super brzi internet, dve plavuše 90-60-90, kikiriki u neograničenim količinama, Red Bull. Čekaj je li mogu odmah da prodam dušu da to bude sigurno ne želim da zbo nekoga ko se moli Bogu za mene zaglavim u raju, kada me u paklu čekaju pa internet, plavuše, kikiriki. Ono razumiteme neću da rizikujem Можда будеш "паклено изненађен"... на пример, добијеш црнца уместо плавуше и краставац уместо кикирикија... а све то буде снимљено, аплоудовано на паклени интернет и ето зајебавања кроз вечност. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука