Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 За које се и зна да су измишљене, као романи, поучне приче... И у Библији има измишљених прича. Сам Исус Христос је знао говорити у причама да како би сликовито и што боље објасниo оно што жели да каже. Али јеванђелисти и апостоли нису писали романе. Писали су оно што су и доживели са тим циљем да то и пренесу. А то није iсто као романи. Pa d obro to stoji, ali to ne znači da je sve što su opisali istina, možda su nešto pogrešno čuli videli, te priče su se prenosile generacijama vrlo je moguće da su neke stvari dodate, neke izostavljene, neke promenjene. Još nešto sam ovde hteo da napišem ali mi pobeže misao zbog onih kvantnih fluktuacija, kad se setim napisaću Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Ognjatije,parovi virtuelnih cestica se konstantno i svuda pojavljuju "ni iz cega"... Mora i poneka knjiga da se procita, pored biblije пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Kao što rekoh, ne znamo, ali to svakako nije razlog da to pripisujemo tvorcu ukoliko nismo sigurni u to, a nismo Мени јесте. Теби није. Ја сам изнео своје мишљење. Оно се овде не може оповргнути. Барем не за сада. Kvantne fluktuacije predstavljaju privremnenu promenu energije, kao što je stvaranje tog bara čestica-antičestica o kome govorim. I upravo je to stvaranje materije niizčega, za šta je zaslužan Hajzenbergov princip neodređenosti, koji je zaslužan i za difrakciju svetlosti npr, što je u suštini ista stvar. Ово болдовано је контрадикторно. Ако представља привремену промену енергије онда је промена енергије, није настајање ни из чега. То са флуктацијама се још испитује. Ми смо окружени материјом (енергијом). Не можемо побећи ван ње. Не можемо бити апсолутном вакуму. Да материја настаје сама од себе онда би то лако виђали, како од једном настане гвожђе у железари, камен на путу... и тсл. А то је, признаћеш, бајка. Већа је вероватноћа да алхемичари претворе гвожђе у злато него да од ничега створе нешто. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Pa d obro to stoji, ali to ne znači da je sve što su opisali istina, možda su nešto pogrešno čuli videli, te priče su se prenosile generacijama vrlo je moguće da su neke stvari dodate, neke izostavljene, neke promenjene. Нису се преносиле генерацијама. Први списи су настали доста раније да би се говорило о било каквим генерацијама. Упореди то са осталим делима чије се аутентичност не доводи у питање Нови Завет је овде право чудо. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Da zamislio sam raj. Ovako pazi sad ovo: Imam neverovatno brzu internet konekciju, ono ping da mi bude 0ms, down i upload ono horizontalna osmica (ako je raj, ono napravio ga je Bog može sve da uradi). Pored račinara koji inače bez ikakvih problema može da "tera" bilo šta, da stoji jedan vrižider sa beskonačnom količinom piva i energetskih pića (preferiram Red Bull, ali neću se buniti ni ako bude Ultra Energi ili Burn), koji se naravno nikada ne prazni. Zatim da na stolu imam činiju kikirikija i jednu sa čipsom (onaj hot ako može) i nešto slatko tu ne pravim razliku volim sve što je slatko. Zatim napolju a više volim mrak, da da stalno bude mrak. Da imam krevet u istoj sobi i u sobi jednu plavušu 90-60-90 (ustvari može i dve, da bolje dve). Zatim da nikada ne moram da: spavam, jedem, pijem, idem u WC. Da i što se igara na računaru tiče da igram ono da ne bude savršeno stalno ja pobedim nego kao i do sada, da i MMO igre da mogu da igram ono sa pravim ljudima kao što ih sada igram. A mislim da bi to bilo to. cloudking је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Мени јесте. Теби није. Ја сам изнео своје мишљење. Оно се овде не може оповргнути. Барем не за сада. Ово болдовано је контрадикторно. Ако представља привремену промену енергије онда је промена енергије, није настајање ни из чега. То са флуктацијама се још испитује. Ми смо окружени материјом (енергијом). Не можемо побећи ван ње. Не можемо бити апсолутном вакуму. Да материја настаје сама од себе онда би то лако виђали, како од једном настане гвожђе у железари, камен на путу... и тсл. А то је, признаћеш, бајка. Већа је вероватноћа да алхемичари претворе гвожђе у злато него да од ничега створе нешто. Da samo što svemir u nastajanju nije bio veličine kamena na putu nego upravo veličine subatomskih čestica o kojima pričamo da je moguće da nastanu odjednom ni iz А то је, признаћеш, бајка. Већа је вероватноћа да алхемичари претворе гвожђе у злато него да од ничега створе нешто. E vidiš i ovo je itekako moguće samo što bi troškovi proivodnje daleko nadmašili prihode od napravljenog zlata. Мени јесте. Теби није. Ја сам изнео своје мишљење. Оно се овде не може оповргнути. Барем не за сада. Ово болдовано је контрадикторно. Ако представља привремену промену енергије онда је промена енергије, није настајање ни из чега. То са флуктацијама се још испитује. Ми смо окружени материјом (енергијом). Не можемо побећи ван ње. Не можемо бити апсолутном вакуму. Да материја настаје сама од себе онда би то лако виђали, како од једном настане гвожђе у железари, камен на путу... и тсл. А то је, признаћеш, бајка. Већа је вероватноћа да алхемичари претворе гвожђе у злато него да од ничега створе нешто. Мени јесте. Теби није. Ја сам изнео своје мишљење. Оно се овде не може оповргнути. Барем не за сада. Sa ovim se slažem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Da zamislio sam raj. Ovako pazi sad ovo: Imam neverovatno brzu internet konekciju, ono ping da mi bude 0ms, down i upload ono horizontalna osmica (ako je raj, ono napravio ga je Bog može sve da uradi). Pored račinara koji inače bez ikakvih problema može da "tera" bilo šta, da stoji jedan vrižider sa beskonačnom količinom piva i energetskih pića (preferiram Red Bull, ali neću se buniti ni ako bude Ultra Energi ili Burn), koji se naravno nikada ne prazni. Zatim da na stolu imam činiju kikirikija i jednu sa čipsom (onaj hot ako može) i nešto slatko tu ne pravim razliku volim sve što je slatko. Zatim napolju a više volim mrak, da da stalno bude mrak. Da imam krevet u istoj sobi i u sobi jednu plavušu 90-60-90 (ustvari može i dve, da bolje dve). Zatim da nikada ne moram da: spavam, jedem, pijem, idem u WC. Da i što se igara na računaru tiče da igram ono da ne bude savršeno stalno ja pobedim nego kao i do sada, da i MMO igre da mogu da igram ono sa pravim ljudima kao što ih sada igram. A mislim da bi to bilo to. Upravo si dao opis pakla. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Problem sa svemirom koji nastaje ni iz čega kvantnim fluktuacijama je to što, da bi uopšte imao bilo kakve kvantne fluktuacije, ti moraš prvo da imaš neko kvantno polje i prostor u kome se to neko polje nalazi. A po važećoj teoriji nastanka kosmosa, prostor i sva energija (znači i bilo kakva polja) su takođe nastali Velikim praskom, nisu postojali pre njega. Znači ako imaš već neko postojeće polje/a i prostor, onda to ne može da bude ni iz čega, jer u tom slučaju već nešto postoji pre samog t=0. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Upravo si dao opis pakla. Čekaj, ukoliko sam ateista, znači li to da ukoliko ipak ima Boga idem u pakao? Mislim da budem siguran ipak ne volim mnogo da budem zao, ali ukoliko bude moralo odmah ću da krenem da skupljam bodove za njega. I još jedno pitanje ima li onih Danteovih krugova ili je za sve iste pakao, pakao? Da znam koliko da se trudim i ako može još nešto ovo što sam ja napisao ukoliko ima krugova u kom je to krugu i šta sve treba da uradim da dospem u njega? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Problem sa svemirom koji nastaje ni iz čega kvantnim fluktuacijama je to što, da bi uopšte imao bilo kakve kvantne fluktuacije, ti moraš prvo da imaš neko kvantno polje i prostor u kome se to neko polje nalazi. A po važećoj teoriji nastanka kosmosa, prostor i sva energija (znači i bilo kakva polja) su takođe nastali Velikim praskom, nisu postojali pre njega. Znači ako imaš već neko postojeće polje/a i prostor, onda to ne može da bude ni iz čega, jer u tom slučaju već nešto postoji pre samog t=0. Partybreaker...... Samo sam čekao kad će neko da se pojavi ovo da kaže i usput igrao LoL i smišljao šta da odgovorim i nisam smislio ništa.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Sinocke gledah neku emisiju gde neki naucnici govore kako se vec uveliko negira teorija velikog praska kao neodrziva i da vracaju pricu o sirenju kosmosa koji se tako, laicki da kazem, razvodnjen u cestice opet skupicvsi se siri a da to izgleda kao ono sto zovemo v.prasak. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/18/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+2/1388384/%D0%A5%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D1%82%3A+%D0%A8%D1%82%D0%B0+%D1%81%D0%B5+%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BE+%D0%BF%D1%80%D0%B5+%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%B0%3F.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 I još nešto ako sam shvatio, problem vam je da se materija stvori ni iz čega, ali vam nije problem da neko/nešto (Bog) oduvek postoji nije stvoren jednostavno je tu oduvek (!?), bez ikakvog razloga i jednostavno je tu, nije stvoren, nije nastao, nije se stvorio ni iz čega jednosnatavno je tu (!?)? markosbg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Sinocke gledah neku emisiju gde neki naucnici govore kako se vec uveliko negira teorija velikog praska kao neodrziva i da vracaju pricu o sirenju kosmosa koji se tako, laicki da kazem, razvodnjen u cestice opet skupicvsi se siri a da to izgleda kao ono sto zovemo v.prasak. Da nije ona brane collision, mislim da sam ja čitao nešto o tome. Mislim ima ova inflation teory ona se oslanja na veliki prasak i slaže se sa podacima sa WMAPa, a onda se pojavila ova nova koja objašnjava nastanak kosmosa kao sudar 2 trodimenzionalna svemira i pri tom bi pri nastanku podaci bili isti kao ti sa WMAPa. Samo što svemir ciklično nastaje i nestaje. Samo iskren da budem ne znam kako ta teorija stoji sa BB, da li je u suprotnosti ili ne, mislim ovako kad razmišljam ne vidim razlog zašto ne bi bila, ali možda grešim. I sad ovo što imamo temi sa 4D crnim rupama, o čemu nemam apsolutno blage veze, zako da ne mogu da pričam o tome. Mada nekako mi se čini da jemoguća kombinacija ove 4D sa inflacijom bez problema jer jedno govori šta se desilo pre, a druga šta posle nastanka. Dok sa druge strane brane collision govori oba. Ali još nisam čuo nekoga da kaže da BB ništa ne valja i da ga treba skloniti, već da ima mana i šupljina koje treba popuniti novim teorijama koje tek treba da budu ispitane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2013 Znači ako imaš već neko postojeće polje/a i prostor, onda to ne može da bude ni iz čega, jer u tom slučaju već nešto postoji pre samog t=0. Хвала на објашњењу. Највероватније квантне флуктације од негде црпе енергију. Негде из простора. Није ту ништа доказано потпуно. E vidiš i ovo je itekako moguće samo što bi troškovi proivodnje daleko nadmašili prihode od napravljenog zlata. Причао сам о алхемичарима из прошлости. Не поричем да је могуће променити један елемент у други са напредном технологијом. То се дешава и на Сунцу са водоником и хелијумом. Čekaj, ukoliko sam ateista, znači li to da ukoliko ipak ima Boga idem u pakao? Пакао је стање одвојености од Бога. Када будеш васкрснуо, а то ће се десити, и будеш видео и доживео Бога, тада ћеш схватити шта си изгубио. То осећање ће ти бити пакао. Осећање богоостављености. То доживљавамо ми верници када се одвојимо од Бога. Mislim da budem siguran ipak ne volim mnogo da budem zao, ali ukoliko bude moralo odmah ću da krenem da skupljam bodove za njega. Нема ту никаквих бодова. Бог је једини који живот и бесмртност има по себи. Да би и ти имао то требаш бити у заједници слободе и љубави са Њим. Овај свет није у заједници са Богом и зато и умире, тежи ништавилу. Јер се не може сам одржати пошто је створен ни из чега и нема живот сам по себи. Управо је Исус зато и дошао, да победи смрт. Не да донесе неку нову филозофију или обреде који ће нас сами по себи спасити. Зато је и страдао на крсту и Васкрсао. Да би решио проблем смрти. Зато се ми и причешћујемо. Да на символички начин примо у себе Христа, постанемо део Нове обожене твари која је бесмртна. Зато је Васкрсење најбитније. Не због тога што је само чудо, него зато што представља једнини могући начин да се победи смрт. Зато је Исус Христос једини Спаситељ. И зато ван заједнице са Њим нема спасења, нема раја, нема живота. Можда сам те мало збунио, извињавам се, али морао сам то да напишем да би се схватило шта је пакао и смрт. I još jedno pitanje ima li onih Danteovih krugova ili je za sve iste pakao, pakao? Da znam koliko da se trudim i ako može još nešto ovo što sam ja napisao ukoliko ima krugova u kom je to krugu i šta sve treba da uradim da dospem u njega? Какви црни кругови. Нема кругова. Постоји вечна одвојеност од Бога. Свако ће добили по делима својим. Нико не зна ко ће и како завршити. Можда ти будеш у рају иако си атеиста, а ја не иако сам верник. Многи који нису Хришћани несвесно испуњавају вољу Господњу и спасиће се милошћу Бога. "Многи ће први бити последњи, а последњи први", вели Исус. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука