Jump to content

Да ли треба позајмити новац наркоману?

Препоручена порука

On 25. 8. 2013. at 15:37, Миша Матић рече

Наравно да сам на комуњаре кренуо ногом, јер видех да су многи попут тебе кренули главом, па остали без памети.

Ocekivana reakcija, ne ljutim se :D

Da ponovim, bilo koje uredjenje koje se zavrsava sa "-izam" je isto, i izem ti to, iako u teoriji je sve to jednako dobro, samo sto eto desava se u praksi da je sve to ipak lose.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Što se narkomana tiče ja mislim da je bolje ne davati svi znamo šta će sa tim parama da uradi. Još jedna stvar kad im jednom daš verovatno će ti opet tražiti čim primete da imaš i onda nećeš moći da ih se otarasiš, on te pare verovatno neće imati da ti vrati sve će potrošiti na drogu i ona kad potroši setiće se ko mu je prošli put dao pare i tražiće opet i tako ćeš ući u krug.

I ima još nešto i ako prestaješ da mu daješ bez obzira da li je prijatelj ili ne znaće da kod tebe ima para da ti imaš para, a narkomani kada počinju da kriziraju nisu baš ori sebi, svašta može da se desi, da upadne u stan da pokrade. Bez obzira što je prijatelj, kad se krizira gleda se da se pare nađu bilo kako.

A što se prosjaka tiče ni njima ne treba davati pare.Ako već hoćeš da pomogneš, pa...

TeachAman_detail400px.jpg

Dati im pare ne pomaše ništa, samo će i svoju decu uvući u isti "biznis" umesto da se osposobljavaju po školama da rade nešto u budućnosti i oni će da nastave da prose, a to znači još gladnih usta koje ništa ne rade samo čekaju da im neko nešto da.

Подели на овим сајтовима

On 25. 8. 2013. at 15:15, Миша Матић рече

Онда опет не дај! Решење је не давати и борити се за мир у свету! А наркомани нек се сналазе, за њих нема милостиње! Нек поцркају, без нашег учешћа у њиховим животима.

Sami su načinili izbor, sami su odabrali put. I te kako ima ljudi koji su voljni da im pomognu, ali stvarno da im pomognu da se odviknu od svega toga.

Ukoliko tu pomoć neće da prihvate onda ih i treba ostaviti same ako treba i da pocrkaju jer su sami tako odličili, a ko sam ja da nepoštujem njegovu odluku o njegovom životu.

A što se milostinje tiče ona nikome nikada dobro donela nije i neće umesto da se ljudi kako sam gore postavio nauče da pecaju, njima se daje riba i od njih se prave invalidi nesposobni da sami uspeju, zauvek zavisni od drugih

Подели на овим сајтовима

On 25. 8. 2013. at 15:15, Миша Матић рече

Онда опет не дај! Решење је не давати и борити се за мир у свету! А наркомани нек се сналазе, за њих нема милостиње! Нек поцркају, без нашег учешћа у њиховим животима.

Ja neću iznositi svoj liči stav da li bih dala kome novac ili ne. Opšti je stav danas da svako treba treba da crkne ko se po njihovom mišljenju nije snašao, na način na koji društvo smatra da treba, kamoli narkoman.

Подели на овим сајтовима

On 24. 8. 2013. at 20:26, Биљана рече

Молим за ваше мишљење..........да ли треба позајмити новац наркоману!? Да ли ћемо ми, уколико позајмимо новац, начинити још већу штету тој особи тиме што знамо да ће за тај новац купити нове количине дроге или ми уствари желимо само бити добри и не питајући уопште за шта ће искористити тај новац, исто као када позајмљујемо некоме ко није наркоман!!?

Ето ако мислите да не треба, молим вас и објашњење зашто не, али и ако мислите да треба, такође објасните и зашто треба!

Ne treba pozajmiti novac

Ako ti kaze treba mi za hranu, a prijatelj ti je i zelis nekako da mu pomognes, odes sa njim u prodavnicu i kupis mu sta zeli, ali novac im ne treba pozajmljivati

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Ciganka na ulici (neka ružna babetina što liči na vešticu), mlada lepa ciganka sa bebom na grudima, narkoman koji se previja na ulici, prijatelj koji moli za kintu da povrati na kladionici,..sestra koja traži za bolesno dete za lek.

Nema baš nikakve razlike. Onaj ko je pružio ruku, pružio je radi Boga.

Ne zato što mu je Bog na pameti, nego zato što je Bog hteo da ta osoba pruži ruku i zaprosi. A da li ćete dati, to nije Božije nego samo vaše. 

Naravno da bi mi napravili gradaciju pa bi prvo dali (bar u mislima) majci koja moli za bolesno dete, pa eventualno prijatelju, pa lepoj ciganki sa bebom na grucima, pa bi se verovatno lomili između narkomana i ružne ciganke. U biti se radi o istoj stvari i svaka od ovih osoba može biti manipulator ili iskorišćavati, a može i biti istinski nevoljnik. 

Dati, ne dati, pitanje je sad. Moj izbor je da...ispružim ruku..

Braćo i sestre u veoma sam teškoj situaciji. Molim vas da mi pomognete (a materijalna pomoć mi je zaista potrebna, ovu duhovnu imam od Boga)..

Račun na kojii možete uplatiti (Bog vam dao svaku sreću, i vama i vašim porodicama, živeli sto godina i imali svega...)

Komercijalna banka

poziv na broj 666 račun 495495894-49594548-33-1111111

naznaka "pomozimo Vladi"

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

On 25. 8. 2013. at 15:37, Миша Матић рече

Наравно да сам на комуњаре кренуо ногом, јер видех да су многи попут тебе кренули главом, па остали без памети.

Ne brukaj cicu leba ti. Neistomisljenici se ne nazivaju komunistima i na njih se ne krece nogom (to je komunisticka fora protiv neistomisljenika)

Подели на овим сајтовима

Има она прича кад неки дао по Христовим речима кошуљу ономе кој му је тражио, па после видо ту своју кошуљу негде на тргу или у излогу да се продаје.

Па онда он пито неког свеца шта сад да чини јербо га је очигледно тај који је тражио кошуљу зезно узо је и продо.

А светац му вели: Ти си своју кошуљу дао Христу и она је сад код њега, а шта је урадио тај твој пријатељ то је већ његов проблем и он ће за то Богу одговарати.

Подели на овим сајтовима

On 25. 8. 2013. at 19:36, Жељко рече

Има она прича кад неки дао по Христовим речима кошуљу ономе кој му је тражио, па после видо ту своју кошуљу негде на тргу или у излогу да се продаје.

Па онда он пито неког свеца шта сад да чини јербо га је очигледно тај који је тражио кошуљу зезно узо је и продо.

А светац му вели: Ти си своју кошуљу дао Христу и она је сад код њега, а шта је урадио тај твој пријатељ то је већ његов проблем и он ће за то Богу одговарати.

Dosta klimavo poredjenje narocito ako u konkretnom slucaju udeljivanjem novca narkomanu mozes biti indirektni saucesnik u njegovom samoubistvu. Kako da prelomim u glavi da nisam dao konkretnom narkomanu nego Hristu?

Подели на овим сајтовима

On 25. 8. 2013. at 19:36, Жељко рече

Pa to nije isto. Ako das pare boli te uvo da li te je zeznuo njemu na cast, ali ako neko drogira bebu onda ti podrzavas mafiju. Steve je lepo rekao da treba izbegavati davanje novca, jer se to najlakse zloupotrebi. Sta je po tebi bolje da das ciganki sa 10 dece 100 dinara ili da ljude obrazujes i da nemas vise takve probleme. 

Give a man a fish you feed him for a day,

teach a man to fish

you feed him for a lifetime

p.s Oprostite zbog loseg srpskog

Подели на овим сајтовима

On 25. 8. 2013. at 19:41, Филозоф рече

Pa to nije isto. Ako das pare boli te uvo da li te je zeznuo njemu na cast, ali ako neko drogira bebu onda ti podrzavas mafiju. Steve je lepo rekao da treba izbegavati davanje novca, jer se to najlakse zloupotrebi. Sta je po tebi bolje da das ciganki sa 10 dece 100 dinara ili da ljude obrazujes i da nemas vise takve probleme. 

Give a man a fish you feed him for a day,

teach a man to fish

you feed him for a lifetime

p.s Oprostite zbog loseg srpskog

Говорим о принципу давања (милостиње ).

А већ сам на претходним страницама рекао шта конкретно мислим о овом незахвалном случају.

Подели на овим сајтовима

On 25. 8. 2013. at 19:14, Филозоф рече

Ne brukaj cicu leba ti. Neistomisljenici se ne nazivaju komunistima i na njih se ne krece nogom (to je komunisticka fora protiv neistomisljenika)

Реч је о одговору на другој теми, тако да све што си написала је ван контектста. Изгледа да само имаш жељу да контрираш. На комуњаре се иде свим расположив, али не треба ни гинути улудо, а понајмање им снисходити.

Подели на овим сајтовима

On 25. 8. 2013. at 19:48, Миша Матић рече

Реч је о одговору на другој теми, тако да све што си написала је ван контектста. Изгледа да само имаш жељу да контрираш. На комуњаре се иде свим расположив, али не треба ни гинути улудо, а понајмање им снисходити.

Tebra moj deda je posle drugog svetskog rata otisao u Francusku i pun mi je **** od ovih seseljevih idiota koji su obrukali ime cetnika i Draze Mihailovica

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...