Jump to content

Зашто се суши зимзелено дрвеће широм Србије

Препоручена порука

On 20. 8. 2013. at 19:46, Милосављевић рече

Izgleda da nisi bas razumeo. DAkle uranijum imas svud u svetu u izobilju, ali nigde nemas cisto koncetrisovan uranijum i uvek je pomesan sa drugim elementima i iz njih se izvlaci posle da bi dobio cist uranijum: http://science.howstuffworks.com/uranium-centrifuge.htm

Ove kolicine koje si video jesu izobilno koncetrisane za taj element, jer je on svud tako rasporedjen. 

ne mozes iskopavas uranijum kao bakar, vec uzimas zemljiste koje je bogato uranijumom i onda idvajas uranijum iz njega procesom koji ti je opisan gore.

I raazlikujemo, poenta je ( da ja mislim nisam precizno izracunao ) da u zemljistu Srbije sigurno postoji mnogo vise od 50 tona uranijuma. T.j moja poenta da 50 tona uranijuma na 88 000 kvadratnih kilometara nije neka velika kolicina.

A i pitanje je da li je uopste 50 tona, to je tek prica za sebe.

Ниси ти мене разумео...нисам ни рекао "чисто концентрисан уранијум" (подразумева се да је помешан са другим елементима), тако да хвала на информацијама које већ знам али, независно од тога...постоје ли или не постоје некакви истраживачки, званични и статистички подаци о колични присутног уранијума (помешаног са другим елементима ;) ) у земљишту Србије или не? То ме интересује, невезано за твоје претпоставке.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

On 20. 8. 2013. at 19:51, МилошБГ рече
I jeste pitanje,posto je to samo sto su oni priznali. Recimo Ruska vojna istrazna komisija tvrdi da je baceno mnogo vise.

Немој да му спомињеш Русе, видиш да их не признаје.. 

Подели на овим сајтовима

On 20. 8. 2013. at 20:00, МилошБГ рече

Joj bre,pa ja ti dadoh toliko stvari i ti opet gde to. 

Onda mi objasni 250 obolelih Italijana pripadnika Kfora koji su nekoliko meseci posle zavrsetka bombardovanja boravili na Kosmetu i cija komisija nesumnjivo to povezuje sa osiromasenim uranijumom? Dakle nemoguce da su bili u tom trenutku kad je pala bomba vec su dosli tek mesec ili vise dana kasnije.

Ne mogu da ti objasnim 250 jer ih je bilo 50. Ne znam odakle gadjas sve te podatke, 36 000 bombi, 5 tona.. 250 italijanana 

Drugo nije nesumnjivo jer zvanichna istrazivanja kazu da nije bilo od toga ali su ta zvanicna istrazivanja kontraverzna.

Drugo oni nisu boravili na kosmetu ti italijani su boravili PORED tih bombi. Dakle bili su direkno izlozeni velikoj kolicini zracenja, ne znam koliko "izloju" zracenje bombe. 

Цитат
Sta kad uranijum dodje do reke? 

e pa sad, ja znam da ti ne znash sta se desava, al ja znam, Zato necu vise da ispravljam stvari koje ne znas a pretpostavljas nasumicno vec razmisli malo sam... evo imas i gore prisustvo uranijuma u kolicinama u vodama u srbiji, dao sam kao link solomonu, na postove koje si mu lajkovao. Procitaj odgovore, vidi kolicinu, raspitaj se koliko je to uranijuma dospelo u vode, i da li je mogao da ih zagadi dovoljno da proizvede 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...