Млађони Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 18:58, МилошБГ рече Brate ako zaista mislis da sva ta prica o stetnosti otrova bacenog na nas 1999 je samo posledica toga sto pises i izmisljotina tih koji to pricaju onda ne znam... Isto to sto pricas sto se tice srpskih lekara isto moras znati da mnogi iz inostranstva dolaze ovde da lece nesto drugo,jer su bolji strucnjaci i slicno. Pritom ne branim lekare niti mi je to namera,ali to je tako. Jos nesto sto preskaces dakle Italijanska vojska koja je boravila kratko na Kosmetu,250 obolelih od malignih obolenja,otvorena istraga o uranijumu...sta je to? Milosavljevicu mozes ti da mislis ovako,onako mozes imati kakvog god zelis misljenje ali moras znati da postoje neke cinjenice o kojima svi pricaju i postoje neke pretpostavke koje pricaju vas nekolicina. Niko ne kaze da je uranijum doneo rak u Srbiju,niti da je jedini odgovoran,ali jednostavno neke cinjenice se ne mogu izbrisati.Jedan od vecih uzroka sve vecih obolenja je upravo on. A ti tvoji argumenti sta je 50 tona za Srbiju i slicno... To je ko kad bi neko na vest da je neko umro od predoziranja heroinom napisao,da to nije istina jer sta je 1gr heroina za coveka od 100kg. Uostalom,verujte u sta hocete,ja verujem nasim doktorima,profesorima i ljudima koji se time bave i koji manje vise svi odreda pricaju isto,a vi ne budite licemeri pa kad ismevate neke teorije zavere a sad se isto bavite na ovoj temi jednako. Sad sve sto prica lekarska komora,sto prica vojska,sto pricaju strucnjaci je jedna velika teorija zavere uperena protiv jadne i male Amerike u zelji da je Srbi mrze i da lekari svoje neuspehe na taj nacin izbrisu. Ne znam sto se mucis i toliko pises. Radijacija je vrlo dobro prostudirana i da bi imao stetan uticaj zna se koja kolicina radijacije treba da bude prisutna u tvom okruzenju van standarda. Dakle sve te statistike su beznacajne dok ti neko ne pokaze podatak da u Srbiji postoji nivo radijacije koji moze to da proizvede. I tu je kraj, dotle imas samo praznu pricu, pa moze da je prica mali milion ljudi. Цитат Uostalom,verujte u sta hocete,ja verujem nasim doktorima,profesorima i ljudima koji se time bave i koji manje vise svi odreda pricaju isto,a vi ne budite licemeri pa kad ismevate neke teorije zavere a sad se isto bavite na ovoj temi jednako. Ja ne verujem doktorima i profesorima, verujem podacima... tvoje misljenje ovde je cuvena logicka greska po imenu argument iz autoriteta http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_authority DAkle to sto je neki profesor doktor to rekao ne znaci da je tacno, posebno jer ti ne pokazuje sve podatke. Цитат A ti tvoji argumenti sta je 50 tona za Srbiju i slicno... To je ko kad bi neko na vest da je neko umro od predoziranja heroinom napisao,da to nije istina jer sta je 1gr heroina za coveka od 100kg. Ne mozes da se predoziras heroinom od miligram heroina. Isto tako ne mozes da umres od radijacije ako 50 tona uranijuma rasporedis po povrsini Srbije jer neces znacajno da popnes nivo radijacije. Dakle argument je sasvim validan. Ne znam u koju si skolu isao, ali uranijum se nalazi u izobilju u zemlji Srbiji i svud po svetu , jako je zastupljen element, mozes da ga iskopavas gde hoces. Mozda Juan dodje pa ti objasni nesto na tu temu on je skolovani kemichar. Dragi је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 19:06, Милосављевић рече Ne znam u koju si skolu isao, ali uranijum se nalazi u izobilju u zemlji Srbiji i svud po svetu , jako je zastupljen element, mozes da ga iskopavas gde hoces. Нисам знао...ајд, баш ми покажи податке о природној изобилности уранијума у Србији. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 19:13, Solomon Kane рече Нисам знао...ајд, баш ми покажи податке о природној изобилности уранијума у Србији. Uranium imas otprilike svud redom samo se tesko "kopa" i obradjuje da bi bio koristan. Ne znam kako se zove taj hemijski proces kada izdvajas uranijum od drugih elemenata, ali sada da iskopas grumen zemlje imas uranijuma prisutnog. Tako da ga imas svuda u izobilju. Evo ti na karti amerike koliko ga ima: http://energy.usgs.gov/portals/0/Rooms/uranium/images/uranium_concentrations.gif Slichna takva postoji i za evropu samo ne mogu da je iskopam. http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081103222751AAl9b2H evo ti koliko je prisutan u podzemnim vodama evrope, srbija se poprilichno zuti http://www.bgr.bund.de/EN/Themen/Wasser/Bilder/Was_geochem_eu_mw_abb2_g_en.html oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 19:06, Милосављевић рече Ne znam sto se mucis i toliko pises. Radijacija je vrlo dobro prostudirana i da bi imao stetan uticaj zna se koja kolicina radijacije treba da bude prisutna u tvom okruzenju van standarda. Dakle sve te statistike su beznacajne dok ti neko ne pokaze podatak da u Srbiji postoji nivo radijacije koji moze to da proizvede. I tu je kraj, dotle imas samo praznu pricu, pa moze da je prica mali milion ljudi. Ja ne verujem doktorima i profesorima, verujem podacima... tvoje misljenje ovde je cuvena logicka greska po imenu argument iz autoriteta http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_authority DAkle to sto je neki profesor doktor to rekao ne znaci da je tacno, posebno jer ti ne pokazuje sve podatke. Ne mozes da se predoziras heroinom od miligram heroina. Isto tako ne mozes da umres od radijacije ako 50 tona uranijuma rasporedis po povrsini Srbije jer neces znacajno da popnes nivo radijacije. Dakle argument je sasvim validan. Ne znam u koju si skolu isao, ali uranijum se nalazi u izobilju u zemlji Srbiji i svud po svetu , jako je zastupljen element, mozes da ga iskopavas gde hoces. Mozda Juan dodje pa ti objasni nesto na tu temu on je skolovani kemichar. Ne znam ni ja brate. Ja verujem strucnjacima. Meni je otac oboleo od raka i to ne od uranijuma ,znam sta se desava i znam sta se prica,a ne pricam iz razloga sto mrzim Ameriku,ciju politiku dakako smatram negativnom,zlom i malo je reci da nemam dobro misljenje o njima. Imas poznati izvestaj takodje Bakari Kantea http://zelenenovine.wordpress.com/feljton/nato-je-smisljeno-unistavao-srbiju-uranijumom/ Takodje kao sto znas osiromaseni uranijum nije bacan ravnomerno po celoj Srbiji kao sto ti prikazujes. Po Vojvodini skoro da nije bacan,ali se nasao u Dunavu,kao sto ovaj gore izvestaj pokazuje. Takodje glupi su ti argumenti ja ne verujem strucnjacima verujem podacima,pa ti strucnjaci koji to iznose imaju podatke a ne iznose zato sto filozofski ili ne znam kako razmisljaju o datoj stvari pa dolaze do zakljucaka. Isto tako ovo ti je nebuloza Цитат Ja ne verujem doktorima i profesorima i posle dve recenice Цитат Mozda Juan dodje pa ti objasni nesto na tu temu on je skolovani kemichar I daj i meni podatke o uranijumu u Srbiji nemoj sad tuc muc,da mi vadis nekakve karte Amerike i slicno. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Цитат Takodje glupi su ti argumenti ja ne verujem strucnjacima verujem podacima,pa ti strucnjaci koji to iznose imaju podatke a ne iznose zato sto filozofski ili ne znam kako razmisljaju o datoj stvari pa dolaze do zakljucaka. Цитат i posle dve recenice Slabo kapiras sta ocu da ti kazem. Dakle nije poenta da strucnjak nesto kaze vec sta strucnjak nesto kaze. Stvari koje si mi ti dao su ono sto se zove poluinformacija. ja kada sam rekao da Juan dodje mislio sam da ti dodje sa punim informacijama koliko je zapravo taj uranijim opasan, kolika je radioaktivnost u Srbiji i koliko radioaktivnosti treba da bi se covek razboleo od raka. A ne ove polu informacije koje ti iznose ovi po novinama. To sto neko ima Dr ispred svog imena ne znaci da ne treba da objasni puno svoju tvrdnju a ne da lupa random poluinformacije. Naprimer Marija Kiri je ceo svoj zivot bila okruzena uranijomom tek posle 30 godina rada sa Uranijumom je dobila leukemiju. Ona je imala stene i stene uranijuma oko sebe. Toliko je imala uranijuma da su njene sveske i dan danas radioaktivne. Ona je bukvalno pored sebe imala jednu stenu uranijuma svaki dan i trebalo joj je 30 godina da oboli od raka. Razmisli o tome... Zato ja ne verujem da je osiromaseni uranijum u bombama toliko jak da je mogao toliko brzo tolike zrtve da stvori. Ja sam njega pozvao da ti ne odrzavam ja lekcije iz radioaktivnosti. Ipak je on skolovaniji od mene moze da te uputi na podatke i eksperimente iz naucnih casopisa a ne iz obichnih novina. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Tačno je da je uranijum jako rasprostranjen element ali u obliku jedinjenja koja nisu radioaktivna. Kad sam bio u Raveni, pokazivali su mi mozaik gde je staklo bojeno u zlatnu boju sa oksidom uranijuma. Zbunjuje to što se on javlja u više alatropskih modifikacija i taj koji je opasan javlja se manje od 1% a taj se koristi za reaktore. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 19:24, Милосављевић рече Uranium imas otprilike svud redom samo se tesko "kopa" i obradjuje da bi bio koristan. Ne znam kako se zove taj hemijski proces kada izdvajas uranijum od drugih elemenata, ali sada da iskopas grumen zemlje imas uranijuma prisutnog. Tako da ga imas svuda u izobilju. Evo ti na karti amerike koliko ga ima: http://energy.usgs.gov/portals/0/Rooms/uranium/images/uranium_concentrations.gif Slichna takva postoji i za evropu samo ne mogu da je iskopam. Говорим о твојој тврдњи да је уранијум природно изобилно присутан у тлу на територији Србије, а не о процесу сепарације уранијума из неког другог елемента. или о његовој неприсутности у земљишту...то ме не интересује. На датој слици пише "концентрација уранијума" ( а колико видим, нема га ни тамо баш "изобилно концетрисаног" у поређењу са територијалном величином САД...има га неупоредиво, неуоредиво више у Казахстану, на пример)...значи, требало би да постоји статистички податак о степену природне присутности уранијума у земљишту Србије ради релевантности твоје тврдње...битни су подаци пре и после бомбардовања...има ли их негде? МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Valjda treba da razlikujemo osiromašeni uranijum od uranijuma koji je prirodno prisutan? Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 19:36, Zawisza рече Tačno je da je uranijum jako rasprostranjen element ali u obliku jedinjenja koja nisu radioaktivna. Kad sam bio u Raveni, pokazivali su mi mozaik gde je staklo bojeno u zlatnu boju sa oksidom uranijuma. Zbunjuje to što se on javlja u više alatropskih modifikacija i taj koji je opasan javlja se manje od 1% a taj se koristi za reaktore. Да, овде је реч о осиромашеном уранијуму, пре свега штетни хемијски ефекти су у центру пажње - тешки метали. Обогаћени уранијум који се користи за нуклеарно оружје има већи садржај од природног, не знам из ког разлога се помиње природан, нико није глуп. хемијска контаминација?! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 19:29, Dragi рече @Miloš Da, mislim da je izmišljotina, ili bolje rečeno propaganda, jer se time politizuje i obraća se pažnja od sopstvene odgovornosti i promašaja - primer: Ako si dobio rak, zar ti je tad bitno zašto si dobio rak, nije li bitnije da se izlečiš od raka?! no, nikad nisam čuo ili čitao njihova rešenja ili predloge kako da se reši ili barem ublaži problem, nego samo po njima uzroci problema, a sam problem, tsh, imao si peh, crkavaj! Sećam se 1997, dakle pre bombardovanja, kad sam bio kod dede u Bukoviku kod Aranđelovca u Šumadiji, u "zelenom srcu" Srbije, i pustim vodu iz česme, kad ono žuta-brauna masa.. Nije mi potreban osiromašni uranijum da bi dobio rak ili da se na drugi način otrujem, dovoljno je da na duže vreme pijem tu vodu. Ali rekoh, po evropskom standardu još dobro stojimo, barem zvanično. Ja ne znam,ja na svom primeru ponavljam otac mi se razboleo,preventiva je najbitnija,odnosno trenutak kad dodjes kod lekara i zna se da je tad stopa izlecenja velika. Medjutim,nasi ljudi pa cak i u Beogradu a da ne pricam u zabacenim mestima kod lekara odu tek kad osete da ne mogu da funkcionisu od bolova i uglavnom to bude kasno. I to mogu i na primeru mog oca da dokazem,medjutim hvala Bogu ispalo je ok,kako je moglo. Tako da glavni problem izlecenje raka se nalazi u toj stvari odnosno mentalitetu Srba,a ne o nestrucnosti lekara i slicno.Nasi lekari da su Srbi ko lupam Nemci pa idu dva puta godisnje kod lekara na kontrole imali jednako uspesne rezultate. I koliko znam i vidim na tome se radi agresivno. Prave se reklama o godisnjim pregledima i slicno. Niko ne kaze da je uranijum doneo rak u Srbiju i da nije njega svi bi bili zdravi. Naravno da postoji jos sijaset uzroka,ali ocigledno da je od 1999 bolest agresivno porasla i o tome govore procenti i strucnjaci,oni to vezuju sa uranijum. Sto se tice evropskih standarda ako 1990 je Srbija imala 100 obolelih,a Nemacka 1000 a 2010 Srbija ima 1000,a Nemacka 1200,to ne znaci da dobro stojimo. Nadam se da me razumes. Milosavljevicu ta prica o Juanu je "Dodji brate podrzi me" Ovde trazis tacne podatke,ne verujes strucnjacima jer nisu ti pokazali merace i slicne stvari a onda pozivas Juana za kog sam siguran da sve podatke ima. I jos nesto sto ne znas nije isto stvojstvo osiromasenog uranijuma i prirodnog uranijuma. I evo ti strucni skup o osiromasenom uranijumu http://www.ekapija.com/website/sr/page/675684/Osiroma%C5%A1eni-uranijum-i-%C5%BEivotna-sredina Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 19:36, Solomon Kane рече Говорим о твојој тврдњи да је уранијум природно изобилно присутан у тлу на територији Србије, а не о процесу сепарације уранијума из неког другог елемента. или о његовој неприсутности у земљишту...то ме не интересује. На датој слици пише "концентрација уранијума" ( а колико видим, нема га ни тамо баш "изобилно концетрисаног" у поређењу са територијалном величином САД...има га неупоредиво, неуоредиво више у Казахстану, на пример)...значи, требало би да постоји статистички податак о степену природне присутности уранијума у земљишту Србије ради релевантности твоје тврдње...битни су подаци пре и после бомбардовања...има ли их негде? Izgleda da nisi bas razumeo. DAkle uranijum imas svud u svetu u izobilju, ali nigde nemas cisto koncetrisovan uranijum i uvek je pomesan sa drugim elementima i iz njih se izvlaci posle da bi dobio cist uranijum: http://science.howstuffworks.com/uranium-centrifuge.htm Ove kolicine koje si video jesu izobilno koncetrisane za taj element, jer je on svud tako rasporedjen. ne mozes iskopavas uranijum kao bakar, vec uzimas zemljiste koje je bogato uranijumom i onda idvajas uranijum iz njega procesom koji ti je opisan gore. Цитат Valjda treba da razlikujemo osiromašeni uranijum od uranijuma koji je prirodno prisutan? I raazlikujemo, poenta je ( da ja mislim nisam precizno izracunao ) da u zemljistu Srbije sigurno postoji mnogo vise od 50 tona uranijuma. T.j moja poenta da 50 tona uranijuma na 88 000 kvadratnih kilometara nije neka velika kolicina. A i pitanje je da li je uopste 50 tona, to je tek prica za sebe. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 19:36, Zawisza рече Tačno je da je uranijum jako rasprostranjen element ali u obliku jedinjenja koja nisu radioaktivna. Kad sam bio u Raveni, pokazivali su mi mozaik gde je staklo bojeno u zlatnu boju sa oksidom uranijuma. To prisutno se posle izdvaja centrifugom nekom i tako dobijamo "cist uranijum" Cist uranijum skoro nigde u prirodi ne postoji u vecoj kolicini. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 19:46, Милосављевић рече I raazlikujemo, poenta je ( da ja mislim nisam precizno izracunao ) da u zemljistu Srbije sigurno postoji mnogo vise od 50 tona uranijuma. T.j moja poenta da 50 tona uranijuma na 88 000 kvadratnih kilometara nije neka velika kolicina. A i pitanje je da li je uopste 50 tona, to je tek prica za sebe. Pa cekaj ti hoces da kazes da je Nato ravnomerno bacao taj uranijum,malo po malo od Kosmeta do Subotice da nam ne ucini nesto lose? I jeste pitanje,posto je to samo sto su oni priznali. Recimo Ruska vojna istrazna komisija tvrdi da je baceno mnogo vise. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 On 20. 8. 2013. at 19:51, МилошБГ рече Pa cekaj ti hoces da kazes da je Nato ravnomerno bacao taj uranijum,malo po malo od Kosmeta do Subotice da nam ne ucini nesto lose? I jeste pitanje,posto je to samo sto su oni priznali. Recimo Ruska istrazna komisija tvrdi da je baceno mnogo vise. A gde su to oni priznali? Daj mi to njihovo priznanje da ja procitam. Hocu da kazem da je taj uranijum u bombi tamo gde je pala bomba u radiusu od par metara stojao neko vreme i onda se 'rasirio" i rasporedio. I da svi ti oboleli od raka su morali da idu na to mesto i da stoje neko vreme u tom koncetrisanom uranijumu da bi oboleli. pod neko vreme ne mislim par sati, mislim da je morala ta bomba u dvoristu da im bude da bi taj osiromaseni uranijum uticao na njihovo zdravlje. Njoj je trebalo 30 godina da se razobli od leukemije... Pricam ti o ljudima koji su imali velike kolicine uranijuma oko sebe svaki dan. Rekoh ti malo pre marija kiri je zivela 30 godina okruzena uranijumom, Njen saradnik je nosio parce uranijuma za srecu stalno u dzepu do srca, dok jos nisu znali njegovu opasnost, trebalo mu je vise godina da bi dobio rak pluca. p.s. Zao mi je za tvog Tatu. Zaboravio sam u zaru diskusije da ti kazem to, nadam se da ce biti bolje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 20, 2013 Пријави Подели Написано Август 20, 2013 Joj bre,pa ja ti dadoh toliko stvari i ti opet gde to. Onda mi objasni 250 obolelih Italijana pripadnika Kfora koji su nekoliko meseci posle zavrsetka bombardovanja boravili na Kosmetu i cija komisija nesumnjivo to povezuje sa osiromasenim uranijumom? Dakle nemoguce da su bili u tom trenutku kad je pala bomba vec su dosli tek mesec ili vise dana kasnije. Sta kad uranijum dodje do reke? Jel znas da su mostove bombardovali bombama sa o.u.? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука