Тања1 Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Zaposleni u Domu za decu ometenu u razvoju u Veterniku vrše pritisak i zastrašuju štićenike da ne bi govorili o iskopavanju deponije medicinskog materijala u dvorištu doma 03.08.2013. Autor: Agencija BETA NOVI SAD - Zaposleni u Domu za decu ometenu u razvoju u Veterniku vrše pritisak i zastrašuju štićenike da ne bi govorili o iskopavanju deponije medicinskog materijala u dvorištu doma, saopštila je danas nevladina organizacija "Sigurna pozicija". Dejan Nestorović iz "Sigurne pozicije", koji je nedavno posetio štićenike doma u Veterniku kod Novog Sada, rekao je su deca bila zastrašivana i da je na njih vršen pritisak da ćute o ovom događaju. Prema njegovim rečima, nekoliko zaposlenih u domu pretilo je korisniku doma B.G. (25) da će centar i dom preduzeti određene radnje protiv njega. Na video snimcima vidi se kako štićenici doma sa nastvnicima iskopavaju veću količinu medicinskog materijala, kao što su igle za špriceve, kapi za nos, antibiotici, infuzije, plazme i analgetici. Deca su počela golim rukama da iskopavaju medicinski otpad u prisustvu vaspitača, psihologa i medicinskog radnika Milana R. koji se tu zatekao. Kako kažu u "Sigurnoj poziciji", deca su iskopala oko pet velikih vreća neiskorišćenog medicinskog materijala, a u ovoj NVO sumnjaju da u zemlji ima još deponija sa lekovima, koji nisu prošli adekvatno sanitarno-tehnološko uništavanje. Ova organizacija pozvala je nadležne organe da slučaj ispitaju do kraja i da se javnost informiše ko je odgovoran za zakopavanje ogromne količine lekova u blizini dečijeg igrališta, kao i da se ispita da li je bilo psihičke i fizičke torture štićenika. Snimak i svedočenja o psiho-fizičkoj torturi u domu u Veterniku "Sigurnoj poziciji" su dostavila deca koja su ostala bez roditeljskog staranja i smeštena su u ovoj ustanovi. Извор http://www.youtube.com/watch?v=SwvelskT3EQ Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Дом запослених болесних умова! Dragi је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dona Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Tekst i snimak mi zvuce razlicito. Posnimku i onom sto govore na njemu ne zvuce mi naterano, nego da deca nadju sve sto ne treba. Cak jedan tip snima to i telefonom. Al mozda gresim. Jedino sto mi je Bolo usi su tako ruzne psovke. Pitam se jel to recnik nastavnika, vaspitaca ili sta je vec. Bas je primer i sta to Sad vade odatle uopste? Kad je vec jednom zakopano. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Ovo je na pet minuta od mene, nisu svi zaposleni manijaci, komsinice mi rade tamo, ko sto u svakoj firmi ima i manijakalnih i normalnih... to na snimku su neki klinci barabe ili zaostali u razvoju. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Ovo je na pet minuta od mene, nisu svi zaposleni manijaci, komsinice mi rade tamo, ko sto u svakoj firmi ima i manijakalnih i normalnih... to na snimku su neki klinci barabe ili zaostali u razvoju. Ово да се десило код мене, васпитач, психолог и медицински радник добили би отказ на лицу места (благо речено)! Овде није реч о фирми већ дому за децу ометену у развоју. Обичним људима тешко је да виде своје слабости и слепе тачке у очима! У оквиру развојне психологије не каже се заостали у развоју већ ометени у развоју. Знање о социјалним и когнитивним тешкоћама се не стиче читањем часописа већ кроз школовање и сопствену истрагу. Мало је рећи да је оно што се чује и види на видео снимку јадно, присутни запослени су дно-дна. Они не треба да чувају и негују ту децу, нити треба да имају своју! Зар сви запослени у дому немају подједнаку одговорност и контакт и говоре о материјалу и садржају свакодневнице у раду са том децом? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Ne pricam u okvirima razvojne psihologije i znam sta sam rekao, nema potrebe da mi meris reci i ispravljas, mislio sam na te nasilnike barabe koji nisu ometeni nego su zaostali u razvoju. To sto si besna nema nikakve veze sa mnom i takodje nema potrebe da natucas odakle ja sticem znanje, kad bude tema o meni onda mozes da opletes, u suprotnom radis ono sto prebacujes drugima kad god ti se ukaze prilika, a to je offtopic. Valjda su do sad preduzeli mere... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Ne pricam u okvirima razvojne psihologije i znam sta sam rekao, nema potrebe da mi meris reci i ispravljas, mislio sam na te nasilnike barabe koji nisu ometeni nego su zaostali u razvoju. To sto si besna nema nikakve veze sa mnom i takodje nema potrebe da natucas odakle ja sticem znanje, kad bude tema o meni onda mozes da opletes. Valjda su do sad preduzeli mere... Као прво ни једна реч у мојој претходној поруци се не односи на Вас лично, осим исправке да се не каже заостали у развоју већ ометени у развоју, ако Вам је то засметало, жао ми је, заиста нисте у праву. Не занима ме одакле стичете знање, мислила сам на присутно педагошко особље (видео). Деца која се налазе у дому за ометене у развоју се не могу називати барабама и насилницима, опште је познато да мозак код деце ометене у разовоју утиче на способност, интелектуалне ресурсе и комуникацију. То да сам бесна - нисам, Ви сте бесни и пените без потребе! Нисте ни једини којем све овце нису на броју- nlcph је кривац! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Pogresno si razumela sta sam pisao i na koga se odnosilo. A to da moras da budes nepogresivo uvek u pravu znaju vec i vrapci na grani. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Ne pricam u okvirima razvojne psihologije i znam sta sam rekao, nema potrebe da mi meris reci i ispravljas, mislio sam na te nasilnike barabe koji nisu ometeni nego su zaostali u razvoju. To sto si besna nema nikakve veze sa mnom i takodje nema potrebe da natucas odakle ja sticem znanje, kad bude tema o meni onda mozes da opletes, u suprotnom radis ono sto prebacujes drugima kad god ti se ukaze prilika, a to je offtopic. Valjda su do sad preduzeli mere... Ви сте почели оффтопик (називајући ме бесном и друго), и не само то, изменили сте поруку након што сте прочитали мој одговор (на жалост нисте једини који мења и брише оно што напише за тили час - десет мишљења, несигурност у себе, и како другог напљувати најбоље ) , па изгледа као да ми се овај део није допао и да сам га избацила из цитата: kad bude tema o meni onda mozes da opletes, u suprotnom radis ono sto prebacujes drugima kad god ti se ukaze prilika, a to je offtopic. Људски је мењати чарапе, али мишљење као чарапе... Заиста никад Вас више цитирати Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 sad su vec pocele i halucinacije... odo iz teme ovo je besmisleno, pazljivo procitaj sve ispocetka ako ti je stalo do toga da vidis sta je istina, a ne umisljanje... kazem ti pogresno si razumela, pa zar mislis da sam tolko nenormalan da decu sto kopaju nazovem barabama?! Mozda te zbunilo sto sam rekao klinci barabe, mislio sam na te sto snimaju kamerom i sto stoje nad decom... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Ja se pitam šta bi oni da rade sa tim lekovima...niko normalan to ne bi pio,...takav lek je otrov... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Ја се питам зашто деца ископавају медицински отпад у присуству васпитача, психолога и медицинског радника (голим рукама)?! Најмање могућа чињеница је да то треба да ураде они који су као неку 'нормалну активност' лицемерно увалили тој деци. Свим запосленима у дому дати отказ, оне што су присуствовали чину стрпати у затвор на пола године! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Ja se to u stvari pitam zašto uopšte kopaju? Odgovor-da iskopaju lekove *Lekovi su otrovni *Otrov im nije potreban *Lek~otrov Sledi....takav lek im nije potreban. To sam mislila....ali ovo je Srbija.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Остале стрељати или депортовати у Копенхаген... сестро, ово је Србија... Без обзира на државу, град, веру, или животну средину, оно што је у нама зове се савест, унутрашњи закон, који се препознаје у начину примењивања на друге људе (људску егзистенцију). Човек може својим здравим разумом да препозна добро и зло и скалу вредности. Златно правило је Христос: "Све што хоћете да људи чине вама, чините и ви њима". (Матеј 7:12). Све што желите да чине вашој деци, чините и ви њиховој. Да је овде закон о породицама и деци сто пута бољи (усуђујем се да кажем и хиљаду пута бољи јавни сектор) - стоји. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2013 То и ја велим, само мислим да треба ићи редом, а ми не само што каснимо него нисмо ни превише заинтересовани за икакав ред... Ми не каснимо него нас УСПОРАВАЈУ овакви случајеви који немају довољно (одређене) компетенције за делотворно обављање послова, а које подразумевају заинтересованост за ред и рад. Разумем да људи губе вољу кад нема награде за активност, нема плате, и друго, али чим се је ту у установи образовања и васпитања, буквално, ништа друго није битно, или радити како треба, или посао препустити неком другом. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука