w.a.mozart Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 Драга браћо и сестре, ова тема свакако више припада пфоруму лингвистике али због важности теме стављам је овде где и јесте јер сматрам да је овај пфорум посећенији од лингвистике.....Као што и сами видите, циљ теме је да нам свима помогне да се правилно изражавамо...ја нисам баш неки естета који мери сваку реч коју каже али сматрам да на форуму има грешака које су,што се оно каже,елементарне... хоћемо сви свима да помогнемо тако што ћемо овде изнети своја запажања о таквим грешкама..наравно да овде браћа и сестре који живе у крајевима где се правилније говори могу значајно допринети теми...Као прво,треба да избегавано плеоназам...то је стручни израз за сувишне речи и изразе.... НПР. Ја сматрам да..... ЈА се овде подразумева самим тим што кажемио СМАТРАМ јер облик сматрам подразумева 1. лице једнине... итд. где год је нешто вишак препознаћемо га по томе што реченица без те речи или више речи значи исто што и са том речи или речима.Реч ЈЕР је везник који се користи пре него што дајемо образложење за нешто.... Нисам ишао на литургију ЈЕР сам се успавао.... а реч ЈЕЛ служи да питамо.... Јел Сарајево гдје је некад било? Јел могуће да ниси видео ово? итд.Даље,придеви као што су- незрео,необразован,немоћан,незадовољан и слични се пишу спојено а не одвојено..... значи не задовољан је погрешно....Аман је чест усклик у севдалинкама.......Ето толико за сада па се надам да ће тема временом да расте и да ће свима бити на корист.... ваш Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 ??? ??? ?? ?????? ???? ?? ??????? ??? ???? ??? ?????? ??????????? ?? ?????.... ????? ???? ?? ????????? ??? ??? ?? ???????.... ? ??? ??? ????? ?? ??????.... ??? ???????? ???? ?? ????? ???????? ???? ??? ? ?? ????? ??????? ?? ???????, ?? ???????? ??? ??????.1) ??? "???" ?? ???????, ??? ??????? "?? ??" ??? ???????? "?? ?`" 8086.gif 2) ????? ??? "?? ?` ?????`?? ???? ?? ????? ?????" 0104_cheesy ?????, ????? ????? ?? ????! :smiley: Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 0104_cheesy 0104_cheesy 0104_cheesy 8086.gif pivo crvenilo Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 moju postovi su ih prepuni,al koga briga......bitno jr da se razumemo crvenilo sad ko ima vremaena nek prati moje pisanje, pa nek ispravlja 8086.gif pivo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Schmetterling Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 moju postovi su ih prepuni,al koga briga......bitno jr da se razumemo crvenilo sad ko ima vremaena nek prati moje pisanje, pa nek ispravlja 8086.gif pivo ?? ?????, ?? ????? ????? ? ?????? "??????" ????? ?? ???????? ??????? ????????! 0104_cheesy?? ???? ???? ?? ?? ????????, ?? ????? ?? ?? ????? 319.gif ?????, ??? ????? "????????", ?? ????? ?? ??, ?????? ?? ????, "????????" ??????????, ??? ?? ???? ?? ??????? ????????? ?????????? ?? ????????? dada Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 0104_cheesy 0104_cheesy 0104_cheesy 8086.gif pivo crvenilo ?????? ??? ????? ?? ?? ???? ???? ?? ??????? ? ???? ????? ????. ? ?? ?? ????? ???????? ??? ??????. ????, ???? ???? ??????, ???? ??????, ?? ?? ?? ????? ?????? ???? ??????. ???? ?? ? ????? ??????? ????? ?????. ??? ? ??? ????? ????? ??????. ???? ??? ????? ????? ??????????, ????? ?? ?? ?????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 3, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 moju postovi su ih prepuni,al koga briga......bitno jr da se razumemo crvenilo sad ko ima vremaena nek prati moje pisanje, pa nek ispravlja 8086.gif pivo ?????? ???????? ?????????? ?? ???????? ?? ?? 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 И још ми се деси да гријешим када се нервирам :smiley: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 3, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 Иначе, мени је најинтересантнија она конструкција, `поцепан` футур глагола 1. лице мн. на 2 дела нпр. `радиће мо` Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 0104_cheesy 0104_cheesy 0104_cheesy pivo crvenilo 319.gif ?????? ??? ????? ?? ?? ???? ???? ?? ??????? ? ???? ????? ????. ? ?? ?? ????? ???????? ??? ??????. ????, ???? ???? ??????, ???? ??????, ?? ?? ?? ????? ?????? ???? ??????. ???? ?? ? ????? ??????? ????? ?????. ??? ? ??? ????? ????? ??????. ???? ??? ????? ????? ??????????, ????? ?? ?? ?????. ?? ?? ?? ???? ????? ????.... ????? ?? ???????? ?? ????????.... ?????? ?? ??? ??????? ?? ????? ??????? 8086.gif Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 3, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 ?????, ???? ?? ????????????????? ??? ????????????, `???????` ????? ??????? 1. ???? ??. ?? 2 ???? ???. `?????? ??` ?? ?? ????? ?? ??? ... ?? ??????????? 8086.gif Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 3, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 ?? ?? ????? ?? ??? ... ?? ??????????? 0205_whistling ??? 0104_cheesy... ? ?? ?????? ?????? ????? ? ??????? 0202_238 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука