Гости Guest Alefshin Написано Јануар 3, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 Што се мене тиче пре би требало насловити тему `Када ће`, него `Да ли ће`. Дакле, мој одговор на питање је `да`, мислим да је само питање времена кад ће НАТО преко Турске напасти Иран, а чисто сумњам да ће Русија немо посматрати како је та војна сила опкољава са југа пошто је са запада већ опкољена, заједно са потенцијалним сателитима као што је наша земља нпр.( Бондстил) Штавише, лично мислим да би се то већ десило да су на власти у Турској секуларисти који су тотални послушници САД. Међутим, ситуација у Турској је компликована, својевремено је војни врх скинуо демократски изабраног премијера Ербакана( забрана партије и политичког деловања) који је био типичан исламски фундаменталиста да би затим убедљиво победили нашминкани исламисти Ердогана који јесу такође послушници САД али не баш слепи. Наиме, они не би лако пристали да нападну једну исламску државу таквог калибра као што је Иран. Са друге стране Ахмединеџаду не пада на памет ни да се мења ни да се предаје, покушаји опозиције да се он `макне` дириговани наравно са стране су се показали као неуспешни тако да ће се вероватно кад тад прећи на `план б`. Тај `план б` по мом мишљењу подразумева инструментализацију исламских Гога и Магога тј. Турске и Ирана путем притиска секулариста, а уз коришћење курдског питања. Е, а то би онда већ представљало дисање за врат Русији и убеђен сам да ће доћи до контраакције, поготову што НАТО сателити Грузија и Украјина( мислим на политичке врхушке наравно) једва чекају миг Запада, а опако се наоружавају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 U potpunostise slazem sa tvojim stavom alef.Pravo da kazem sve ukazuje na to da ce ameri krenuti na rusiju, pocevsi od proslogodisnjeg americkog balona(intervencija rusa u osetiji),kao i Nato sirenja, pa sve do obaveznog "ruskog" u americkoj vojsci.Da ne zaboravimo ni ukrajinsko-ruski spor oko gasovoda, koji je takodjer samo jedan u nizu od "ispitivanja" snage i odlucnosti Rusa od srane SAD-a. steta sto ovaj Ahmedinedzad niej pravoslavac, al mi se ovo svidja Ruski predsednik Dmitrij Medvedev ponudio je pomoć svom iranskom kolegi Mahmudu Ahmadinedžadu u "borbi protiv terorizma i ekstremizma" vesti iz 19.Okt.2009 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 Svaki komentar na globalni rat imajući u vidu pređašnje komentare, pada u vodu. Teorija zavere pod jakim uticajem srpskog kompleksa ružnog pačeta, doprinosi da na svaki treptaj leptirovih krila gledamo kao na mogući razlog za novi Veliki Rat, i početak kataklizme. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука