Jump to content

Неко се досетио да изда налог и блокира све прилазе цркви Св. Петке на Калемегдану

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zašto ste vi nevernici tako arogantni?

Smeta vam što se mi vernici bunimo kad nam neko zatvori prilaz ka našem drugom domu. A da vernici zabrane nevernicima nešto, i vi biste se takođe bunili, ja primer ne mogu lep da dam.

O kom licemerstvu ti pričaš? Ne idu svi u crkvu samo zbog sebe, već i zbog drugih, da se pomole za druge, i odlazak u crkvu je naša sloboda, naše pravo i mi imamo apsolutno svako pravo da idemo u crkvu kad god mi poželimo, pa čak i tokom koncerta tamo nekog pevača koji ima raspon glasa TRI NOTE, jedino tekstovi ga izvlače.

Подели на овим сајтовима

A još da dodam stvarno se neki dječiji festival ne može porediti sa crkvom i moštima Sv. Petke...

Reci da ovo nije licemerno. Ili da prevedem ono što ja mislim da je važno to je najvažnije na svetu, dok za ono što je važno drugima baš me briga. I niko nije rekao da ne treba da se bunite, ali ne okreće se svet oko vas i nije jedino bitno ono što je vama važno, postoje i ljudi na ovom svetu koji nisu pravoslavci.  

Подели на овим сајтовима

mi imamo apsolutno svako pravo da idemo u crkvu kad god mi poželimo, pa čak i tokom koncerta tamo nekog pevača koji ima raspon glasa TRI NOTE, jedino tekstovi ga izvlače.

Oh, izvinjavam se onda. A, izvinite, koliko nota treba da ima raspon pevač, pa da sme da zagradi prilaz crkvi na par sati?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

A sto se tice prioriteta, meni je isto ok da tropanje kandilom i mrmljanje u bradu treba svakako da bude po vaznosti ispred male dece koja su nasa buducnost i cijem vaspitanju i detinjstvu treba pristupiti najozbiljnije moguce... Jasno je da su deca na nekom 20-om mestu po vaznosti... Mlaćenje kandila je sigurno na prvom a pecenje praseta za slavu na drugom mestu prioriteta... I tu cini mi se da nema rasprave...

[/sarkazam]

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Vidim da te ne zanima, i ne samo tebe nego nikog... ja se slazem sa tobom i upravo i ja to pricam sve vreme da je kod samo ja pa ja, moje pa moje....

A ako ne treba da prebacujem vernicima kome onda da prebacuje sto je backi episkop Srpske Pravoslavne Crkve zahtevao ( i dobio) da se Zmajeve decije igre premeste iz zmaj jovine ulice jer mu smeta buka?

Ti reci ja slusam... kome da prebacim to?

Ako oces  da pricamo o brojkama, onda mi reci koliko je ljudi pogodjeno sto je koncert tu namesten a koliko ljudi je bilo presrecno sto je koncert tu namesten... al reci iskreno i posteno, posta ja vec znam odgovor (onaj pravi)...

Ne znam nista o slucaju iz Novog Sada,niti znam da li pricas istinu niti da li je tako bilo ili je bilo drugacije. Ali najbitnije da to nije bitno za ovaj slucaj.

Razumem te ateista si,tako da ne mozes ni znati sta crkva znaci nekom verujucem. Jednostavno ne sme se zabranjivati prilaz crkvi,ni 2 sata,ni 2 minuta,ni 2 sekunde i tacka.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Ili da na neki drugi nacin promovise crkvu pred vec okupljenim mladim svetom i da prvi put u istoriji narod vidi da crkva ume da bude i "cool"

O čemu ti pričaš? S kim se grudvaš što bi rekli :) Nije crkva  klub pa da se promoviše.A samo nemoj da počinješ da mi pričaš o odgoju djece, mislim da bi roditelji mogli da mako bolje vaspitavaju tu djecu u duhu pravoslavlja a ne da prave od njih buduće narkomane i vandale...

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

O čemu ti pričaš? S kim se grudvaš što bi rekli :) Nije crkva  klub pa da se promoviše.A samo nemoj da počinješ da mi pričaš o odgoju djece, mislim da bi roditelji mogli da mako bolje vaspitavaju tu djecu u duhu pravoslavlja a ne da prave od njih buduće narkomane i vandale...

Znači ukoliko se dete ne odgaja u duhu pravoslavlja ono će ubudućnosti biti narkoman i vandal, a ukoliko se odgaja to neće biti?

A usput ta dece koja bi da odu na festival su mnogo manje važna od jedne od hiljada religija na ovom svetu?

Подели на овим сајтовима

O.k.  Одахвиинг,  све си у праву, дечији фестивал па дечији фестивал....

Е кад си већ оволико безобразно зацепио , било би ред да ваљано и документујеш.... п(р)озивам те постави то о ком се дечијем фест. у Н.С ради  и постави  такође и образложеље (тј. изјави,жалбу) Владике ......

Је л ти стварно мислиш да си на форуму телетабиса 1340_womens

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Ко што и рече следећи  саговорник:

”Наша борба” јавља... Како ”Курир” сазнаје... ”Скандал” је забележио... ................ а Одахвиинг преноси даље sHa_sarcasticlol

Па знаш ваљда и сам да се ово не важи Just_Cuz_19 ....Што не нађеш оригинални  снимак  онога што је  Владика рекао него подмећеш овог  неидентификованог   М.Ђ.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

”Наша борба” јавља... Како ”Курир” сазнаје... ”Скандал” је забележио... ................ а Одахвиинг преноси даље

Prvo valjda shvataš da nisu vesti iz ovih novina nego je samo jedan od komentara

A pokušaću da nađem, mada kako se sve zbilo 2007 ništa ne obećavam 

Подели на овим сајтовима

Ali btw ovde su pojedini pokušavali da odbrane ovaj čin pravdajuči se da je ono što je važno pojedinim pravoslavcima i lično njima mnogo važnije od onoga što je važno deci ili bilo kome drugome ko ne deli njihovo mišljenje, zar to nije licemerje.

A usput i ova rečenica, za nju nemam reči

mislim da bi roditelji mogli da mako bolje vaspitavaju tu djecu u duhu pravoslavlja a ne da prave od njih buduće narkomane i vandale...

Подели на овим сајтовима

@@Odahviing, sto, bre, sekiras ljude u gluvo doba, vido bi ja tebe da ti neko cvikne net na 2h, samo kaze: "NE MOZE, AJDE BEZI TAMO."

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

......pokušaću da nađem,

Хвала унапред,..и   нема везе ако потраје.

Ал што се само не запиташ откад су то у  НС расположени да Владики испуњавају жеље, да не кажем ћеифове,....тек онако.

Рећи ћу ти још и ово...сећам се једне изјаве у којој је говорио о срчи, ђубрету и празном шприцевима који остају после те манифестације.....и сигурно није био против деце  како си ти (или овај цитирани  М.Дј)   интерпретирао.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...