Jump to content

Најглупља тема на форуму.... кликните само ако морате....

Оцени ову тему

Препоручена порука

Постављена слика

Е па овако.....кхм кхм..... гледајући многе теме и дискусије,дискутујући и лупајући глупости понекад 0110_hahaha схавтио сам једну ствар коју заиста носимо у себи док смо на овом форуму...посебно ми који често пишемо,коментаришемо и узимамо учешће...једном речи...уживамо у благодати интернета...

Жао ми је што многе теме добијају карактер ратовања...многи чланови,ту рачунам и себе-да не буде забуне... (а и да се не рачунам исто ми се вата....) , заиста ратничким језиком и још горим речником дискутују о православним темама.... некако заборављамо да већина нас иде у исту Цркву и чланови смо исте Цркве,покушавамо да унапредимо ту исту Цркву побољшавајући себе кроз Господа...мислим да то како доживљавамо Бога не мора да утиче на наш став према другима на форуму....лепота јесте у различитости али,на жалост за разумевање различитости потребна је духовна зрелост...кад кажем зрелост не мислим на мозак већ на имање поверења у Бога живога..... сетимо се речи које је Господ упутио старцу Силуану-ако не грешим....Зашто плачеш...зашто си тужан...зар не знаш да ћу ЈА судити свету.....

знам да све ово знате али просто осећам потребу да ово кажем јавно....

ајмо да имамо на уму да су чланови део истог тела -Христовог...као и ми.... ја први па и сви остали треба да имамо ово на уму...

трагедија већине православних форума је што се генерално гледано православци који су већ у Цркви трсе -вербално- и свађају наочиглед свију присутних.....

Знам да ће некима бити највећа иронија што ја почињем ову тему али ето ја рекох то што сам имао....

искрено,колко год ја лупао и клиберио се..увек сам спреман на дијалог и проимену мишљења ако видим аргументе са друге стране....

нећу да на крају напишем 'опростите браћо' јер сматрам да је исувише формално.... 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Браво брате "Моцарте", мада ми се чини да се овде нема шта много дикутовати, већ једноставно прихватити....

И да....

Формално разумевање, да назовем епилога, "опростите браћо" јесте само онда кад онај који је то написао у себи има потпуну сигурност да никога ниједном речју коју је написао није повредио. Ја таквог заиста не познајем, а ако Бог Да и упознам такву особу, прво ћу је овде "открити". А опет, оне које познајем а који су сасвим близу "увек смиреног", понекада ме до некакве непријатности доводе својом скрушеношћу и увек на растанку..."Опрости брате, ако Те ичим увредих....Бог нека Те чува на путу ...и сл. у наставку реченог, сетимо се да у већини случајева када пратимо госте из своје куће говоримо: Извини ако нешто није било у реду...и сл. Е ако то говоримо ради формалности, онда се слажем да је потпуно непотребно...Ако то не говоримо зато што смо потпууно сигурни у себе, за све и у свему...у проблему смо великом!!!!

И тако...

Опрости брате, ако те овим што писах увредих на било који начин.... 0110_hahaha

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Мислим, шта рећи, а да не буде сувишно?

Убудуће ће бити доброкад се тако залауфамо, па онда неко крене да говори речи, издразе, синагме и остеле језичке облике који нису премерени хришћанима који љубе Бога и човека, да се ленкује на ово, па да прочита.

Моцарте, увек и изнова ме  одушевиш! Штета што ниси модератор.  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Моци,превише озбиљно схваташ ово виртуелно дружење...

Плус ,постајеш патетичан,без потребе...

Форум није место,где би требало да се пијетистчки односимо,да се бесомучно милујемо и тепамо један другом,да будемо ко секташки мазгови,где сви климају главом,зарад неког лажног мира у кући...

Наша Црква је жива,увек пуна сучељавања,било је неслагања и на васељенским саборима (још каквих),

и у томе је њена вредност,зато што ти никад неоспорава властиту слободу,да размишљаш ,било да грешиш или да си у праву...

А за нас,који свакодневно  висимо на нету,сасвим је нормално да се понекад повучени жаром расправе,па мало и закачимо,а на крају крајева,како би и опраштали једни другима... 0110_hahaha

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

????,??????? ??????? ??????? ??? ????????? ???????...

???? ,???????? ?????????,??? ???????...

????? ???? ?????,??? ?? ??????? ?? ?? ??????????? ????????,?? ?? ????????? ???????? ? ?????? ????? ??????,?? ?????? ?? ???????? ???????,??? ??? ??????? ??????,????? ????? ?????? ???? ? ????...

???? ????? ?? ????,???? ???? ??????????,???? ?? ????????? ? ?? ??????????? ???????? (??? ??????),

? ? ???? ?? ???? ????????,???? ??? ?? ????? ?????????? ???????? ???????,?? ????????? ,???? ?? ?????? ??? ?? ?? ? ?????...

? ?? ???,???? ???????????  ?????? ?? ????,?????? ?? ???????? ?? ?? ??????? ???????? ????? ????????,?? ???? ? ????????,? ?? ????? ???????,???? ?? ? ????????? ????? ???????... 0110_hahaha

?? ???? ??????? "??????????" ??????? ?? ????:

..........

??? ?? ?? ??? ????? ???? ???????? ???????? ????????...????? ???????,?? ??????? ? ????-?? ?? ???? ??????... (? ? ?? ?? ?? ??????? ???? ?? ?? ????....) , ?????? ????????? ??????? ? ??? ????? ???????? ????????? ? ???????????? ??????.... ?

? ???????? ?????? ?????? ???? ??? ? ?? "?????".

?????? ??????????? ?? ?????? ??? ??? ? ???? ????? ? ??????? ??? ???? ?????,?????????? ?? ?????????? ?? ???? ????? ????????????? ???? ???? ???????...?????? ?? ?? ???? ??????????? ???? ?? ???? ?? ????? ?? ??? ???? ????? ??????? ?? ??????....?????? ????? ? ???????????? ???,?? ?????? ?? ?????????? ???????????? ???????? ?? ??????? ???????...??? ????? ??????? ?? ?????? ?? ????? ??? ?? ????? ???????? ? ???? ??????..... ?????? ?? ???? ???? ?? ?????? ?????? ?????? ???????-??? ?? ??????....????? ??????...????? ?? ?????...??? ?? ???? ?? ?? ?? ?????? ?????.....

???? ?? ??? ??? ????? ??? ?????? ?????? ??????? ?? ??? ????? ?????....

???? ?? ????? ?? ??? ?? ?? ??????? ??? ????? ???? -?????????...??? ? ??.... ?? ???? ?? ? ??? ?????? ????? ?? ????? ??? ?? ???...

????????? ?????? ???????????? ?????? ?? ??? ?? ????????? ??????? ??????????? ???? ?? ??? ? ????? ???? -????????- ? ??????? ????????? ????? ?????????.....

???? ?? ?? ?????? ???? ??????? ??????? ??? ?? ??????? ??? ???? ??? ??? ?? ????? ?? ??? ??? ????....

???????,????? ??? ?? ????? ? ???????? ??..???? ??? ??????? ?? ??????? ? ???????? ??????? ??? ????? ????????? ?? ????? ??????....

???? ?? ?? ????? ??????? '????????? ?????' ??? ??????? ?? ?? ??????? ????????.... 0110_hahaha 0110_hahaha 0228_hot

??????????? ????? ?????????? ???? ????? ?? ????? ?? ????, ??? ??? ?? ???? ?????? ?? ?? ?????? ??????????? ?? ??????, ? ?? ???????, ?? ????? ? ?? ???????? ????..

0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Interesantno! Ja na primer imam sasvim drugi utisak. Nekako mi se cini da se ovde vecina diskusija svodi na ono "ja cu tebe knezom a ti mene cezarom" sto je meni da budem iskreno poprilicno dosadno. Doduse, tek sam odnedavno na forumu pa mozda jos nisam stigla sagledati razmere, dubine i pravce konflikata o kojima govoris. Inace volela bih iskoristiti priliku  i da dodam jedno zapazanje dosta karakteristicno za nase podneblje i usudila bih se reci dosta vazno a o kome se opet malo prica cini mi se. Mozda je uzrok prerastanja zdrave diskusije i "saznajnog konflikta" - ako mogu tako reci - u neki neprikladan i ratnicki kako kazes sukob i u tome sto mi kada nesto kritikujemo, obicno kritikujemo i odbacujemo licnost a ne los postupak te licnosti. Sta hocu da kazem? Naime, postoji razlika izmedju toga kad nekom kazes "ti si kreten" i kad kazes " taj postupak je kretenski". Bitno je napraviti razliku jer kad svoj prekor usmerimo ka licnosti, mi kao da ne ostavljamo prostora drugom da nas cuje-da se menja jer ga odbacujemo u potpunosti kao licnost.Time naravno kaznjavamo i sebe lisavanjem mogucnosti da mi nesto cujemo i saznamo od tog drugog jer zasto bi pobogu slusali nekog ko je "kreten". Volela bih kad bi roditelji imali ovo na umu prilikom vaspitavanja svoje dece, mislim da bi nam svima bilo malo lepse i ugodnije-da rastemo i razvijamo se kao zdrava i slobodoumna bica a time i sazrevamo kao nacija na malo sirem planu.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

????? ???? ?????,??? ?? ??????? ?? ?? ??????????? ????????,?? ?? ????????? ???????? ? ?????? ????? ??????,?? ?????? ?? ???????? ???????,??? ??? ??????? ??????,????? ????? ?????? ???? ? ????...

???? ????? ?? ????,???? ???? ??????????,???? ?? ????????? ? ?? ??????????? ???????? (??? ??????),

? ? ???? ?? ???? ????????,???? ??? ?? ????? ?????????? ???????? ???????,?? ????????? ,???? ?? ?????? ??? ?? ?? ? ?????...

? ?? ???,???? ???????????  ?????? ?? ????,?????? ?? ???????? ?? ?? ??????? ???????? ????? ????????,?? ???? ? ????????,? ?? ????? ???????,???? ?? ? ????????? ????? ???????... 0110_hahaha

??, ?????? ?? ????? ???? ??????? ??????? ?????? ????... ??? ????? ?? ????? ????? ???????.

? ?????? ???????, ?? ?? ???????, ?????? ?? ????? ? ????? ?? ??? ????????? ??????? ????????? ? ?????? ???????, ? ?? ???? ????? ??????? ???????????.

??? ?? ???? ????????, ????????? ??????? ?? ?? ???????? ?????, ??? ???? ???????? ??????? ??????, ???????? ???????? ???????... ??, ? ????? ??? ?????? ???? ??????.. ?? ??? ??? ?? ????- ???? ????. ? ?????? ???????, ????? ?????????? ???? ??? ?????. ?? ????? ?? ????? ?? ???, ? ?? ?? ?????? ?????????? ?????. ??? ????? ???????

Подели на овим сајтовима

? ?? ???,???? ???????????  ?????? ?? ????,?????? ?? ???????? ?? ?? ??????? ???????? ????? ????????,?? ???? ? ????????,? ?? ????? ???????,???? ?? ? ????????? ????? ???????... :drugarstvo:

max.... svi treba da i dalje budemo oni koji jesmo....apsolutno...u tome jeste lepota...poenta je da nije svejedno  na koji na?in izražavamo to što jesmo... složi?eš se da se ista stvar može re?i na više na?ina......samo to i ništa više...

patetika mi nije baš ja?a strana..... ili ipak jeste....

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

??????, ??? ????, ? ?? ?? ???? ????????

??????? ?? ???? ???????? ?? ???? ?????????, ?? ???? ???? ????? ?? ?????? ????, ???????, ??????? ? ?????? ??????? ?????? ???? ???? ????????? ?????????? ???? ???? ???? ? ??????, ?? ?? ??????? ?? ???, ?? ?? ???????.

???????, ???? ? ?????? ??  ????????! ????? ??? ???? ?????????.  :drugarstvo:

Slazem se u potpunosti! :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...