ArcticSilence Написано Мај 20, 2013 Пријави Подели Написано Мај 20, 2013 Nemojte se smejati kad vam kažem da je ovo iz crtanog filma. Zagonetka nije baš jednostavna. Objasniću u daljem tekstu i priložiti sliku.Ovako... Dragi japanci su napravili crtani. Jedan od likova slepo juri osvetu jer mu je vojska izvršila genocid nad njegovim gradom - koji je, inače, bio nastanjen ljudima drugačije vere od ostatka. Na ruci ima tetovažu. Tetovaža (reči koje sadrži) je napravljena tako što je nešto prevedeno sa engleskog na japanski, pa sa japanskog na latinski. Tu se svašta pogubilo.Ubeđen sam da je to u stvari deo Starog ili Novog Zaveta. Sad ću objasniti i zašto sam, u nekoliko koraka.(Ako neko prepozna simboliku same grafike, neka se oglasi takođe)Prilog 1: Tetovaža (link ka slici)http://fc05.deviantart.net/fs51/f/2009/260/7/0/Scar__s_Tattoo_FMA_by_sparkycom.pngVidećete da ovo može da se pročita kao (imajte na umu ono silno prevođenje pomenuto ranije):dop TERRA sie, aa TERRA ca A Ndan, colia Po nekim forumima sam video da "Ndan" označava Adama, a takođe sam našao da je to majansko bespolno božanstvo. Recimo da se odnosi na Adama (ne sećam se na kom jeziku), jer japanci preterano često trpaju hrišćansku simboliku u svoja dela i krive je.Ako ovo ubacim u google translate i prepravim po nekoj samo meni znanoj logici (da ne trpam 100 screenshotova sad), dobijam nevezanu rečenicu koja dalje implicira da je pokušano da se kaže nešto kao"Dajem ti zemlju, zemlju Ndan (adamovu ili Adame?) da je obrađuješ".PITANJE JE: Zna li neko citat ili sličan događaj iz Starog ili Novog Zaveta gde se Bog obraća Adamu ili nekome i daje mu zemlju da je obrađuje. Čini mi se da postoji tako nešto, ali ne sećam se...Možda je Vama ovo trivijalno, ali ja volim da provaljujem stvari, a ovo, koliko vidim, niko od onih koji su gledali seriju - nije uspeo da dokuči. Mislim da sam na korak od toga. Samo mi treba potvrda nekoga ko odlično poznaje Stari i Novi Zavet.Pri tom, ima li negde pomena simbolike 3 ukrštene strele, ili 3 upletena zmijska repa - na šta liči ilustracija?Hvala unapred Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука