Jump to content

Литургија Св.апостола Јакова (брата Господњег)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре неки дан је био празник Св.апостола Јакова (брата Господњег), и тада би требао да је онај један дан у години, када се служи Литургија Св.апостола Јакова.

Да ли је тако било код вас? Ја на жалост нисам био  у прилици да икада присуствујем тој Литургији, а велика ми је жеља. Волео бих макар да видим текст те Литургије, или да видим негде снимак, мада је то вероватно немогућа мисија. 

У Србији је ова Литургија, први пут служена 1938. године.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Пре неки дан је био празник Св.апостола Јакова (брата Господњег), и тада би требао да је онај један дан у години, када се служи Литургија Св.апостола Јакова.

Да ли је тако било код вас? Ја на жалост нисам био  у прилици да икада присуствујем тој Литургији, а велика ми је жеља. Волео бих макар да видим текст те Литургије, или да видим негде снимак, мада је то вероватно немогућа мисија. 

У Србији је ова Литургија, први пут служена 1938. године.

Књижица у којој је изложен поредак ове литургије (са неким илустрацијама и са чак неколико нотних записа) се може наћи у књижарама на ПБФ и у старој згради, по некој веома симболичној цени. Кад сам је ја купио била је 80 динара. Приређивач је покојни епископ Хризостом, тада још увек јеромонах. 

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...