Gerhard Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Paganski narodi su imali religijske rituale u kojima su žrtvovali ljude svojim bogovima. Ni novorođenčad nisu bila pošteđena. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_sacrifice Poznato je da su sve, ili skoro sve, ovakve kulture uništene, bilo prirodnim nepogodama, bilo ratovima. Dobar dio posla su odradili zapadni hrišćani koji su desetkovali narode Amerike, na primjer. Pošto se i u Bibliji (Starom zavjetu) pominju žrtvovanja ljudi kod mnogobožaca, kao i uništenje istih od strane Gospoda preko Jevreja, zanima me, da li se Bog direktno umiješao i kada su Evropljani zatrli Maje i Asteke? Ovi narodi su imali veoma okrutan sistem žrtvovanja ljudi lažnim bogovima, a Evropljani su ih nevjerovatno lako sredili,iako su bili neuporedivo malobrojniji. Da li se Bog i danas miješa u međunarodne odnose u ovom smislu? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 da li se Bog direktno umiješao i kada su Evropljani zatrli Maje i Asteke? Ne, prvo je Loki savladao Kecalkoatla, tako da su Evropljani dosli maltene na gotovo. Da li se Bog i danas miješa u međunarodne odnose u ovom smislu? Ne, zbog dres koda. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Ne, prvo je Loki savladao Kecalkoatla, tako da su Evropljani dosli maltene na gotovo. he, dok sam se ozbiljno bavila proučavanjem mitologija, triksterski bogovi su mi uvek bili najsimpatičniji... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Paganski narodi su imali religijske rituale u kojima su žrtvovali ljude svojim bogovima. Ni novorođenčad nisu bila pošteđena. http://en.wikipedia.org/wiki/Human_sacrifice Poznato je da su sve, ili skoro sve, ovakve kulture uništene, bilo prirodnim nepogodama, bilo ratovima. Dobar dio posla su odradili zapadni hrišćani koji su desetkovali narode Amerike, na primjer. Pošto se i u Bibliji (Starom zavjetu) pominju žrtvovanja ljudi kod mnogobožaca, kao i uništenje istih od strane Gospoda preko Jevreja, zanima me, da li se Bog direktno umiješao i kada su Evropljani zatrli Maje i Asteke? Ovi narodi su imali veoma okrutan sistem žrtvovanja ljudi lažnim bogovima, a Evropljani su ih nevjerovatno lako sredili,iako su bili neuporedivo malobrojniji. Da li se Bog i danas miješa u međunarodne odnose u ovom smislu? Zatiranje Maja i Acteka od strane tzv. evropljana je par ekselans pitanje slobode, elem, evropljani su ih oslobodili robovanja materijalnom kao npr.zlatu, dijamantima, i ostalim tricama koje opterecuju duh. A zauzvrat su ih prosvetlili ognjem macem i svetom ocu papi ih okrenuli, tako da je sad lepo svima. .smesko. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Ne moze se poreknuti da su nakon toga ostavili te odvratne rituale. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука