draganzzz Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 nedelja, 05. maj 2013, 18:12 -> 19:00 Jahjaga u Visokim Dečanima Predsednica Kosova Atifete Jahjaga posetila Visoke Dečane i pravoslavnim vernicima čestitala Vaskrs. Iguman Dečana Sava Janjić pozvao na zaštitu verskih objekata. Predsednica Kosova Atifete Jahjaga posetila je manastir Visoki Dečani i sveštenstvu i pravoslavnim vernicima čestitala Uaskrs. Sa Jahjagom manastir Visoki Dečani su posetili i zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović, komandant KFOR-a Folker Halbauer i ambasadorka SAD Trejsi En Džejkobson. Dočekao ih je iguman manastira Dečani Sava Janjić i monasi. "Došli smo danas u Dečane da svim pravoslavnim vernicima poželimo srećan Uskrs radi širenja tolerancije, solidarnosti i razumevanja za ovu zajednicu", rekla je Jahjaga. Čestitajući Uskrs, predsednica Kosova je rekla da je verska tolerancija najveća vrednost u društvu. "Došli smo danas u Dečane da svim pravoslavnim vernicima poželimo srećan Uskrs radi širenja tolerancije, solidarnosti i razumevanja za ovu zajednicu", rekla je Jahjaga. Kako je saopšteno iz kancelarije predsednice Kosova, Jahjaga je rekla da je verska tolerancija jedna od najvažnijih vrednosti na Kosovu. "Verska tolerancija je bila i nastavlja da bude među najznačajnijim vrednostima naše države, Republike Kosovo. Mi uspešno gradimo sveobuhvatnu, demokratsku državu gde sve zajednice i svaki pojedinac na ravnopravan način ostvaruje svoja prava", rekla je Jahjaga. Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić izjavio je da je tokom današnje posete istakao značaj zaštite verskih objekata na Kosovu i Metohiji. "Zahvalio sam za posetu. Vrlo je važno da se poštuju sve tradicije na Kosovu i Metohiji i jako je važno da postoji verska tolerancija", rekao je Janjić i naglasio da poseta nije bila političke prirode. http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1317988/Jahjaga+u+Visokim+De%C4%8Danima.html Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Predsednica Kosova Atifete Jahjaga posetila Visoke Dečane i pravoslavnim vernicima čestitala Vaskrs. Хвала на (неискреним) честиткама ! Али, хвала коме ? Каква је она и чија је председница ? Она је представник косовских шиптара. Истих оних шиптара који су .... ајде нећу сада, празник је. Доле лицемерје ! Море...доћи ће дан када ће и та неправда бити исправљена. Пoлако само.... http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Ovo je strašno. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Sa jednog drugog foruma o ocu Savi. Ne kazem i ne znam da li je tacno, ali mi je sve cudno. Bajden,Jahjaga,kosovski pasosi... Ne znam sta da mislim. Ako mislite da je quote neprimeren obrisite. Inace voleo bih od ljudi koji su upuceni da kazu kakav je rezon svih ovih poteza, oca Save Janjica? Sa nadom i verom da to sve nije istina. Sta nam se sve dogadja, covek da ne poveruje. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Naravno da cu da obrisem ovakva lupetanja, a za tebe, brate, ubuduce - obavezno je da se stavi izvor odakle se nesto postavlja. To prvo. Drugo, rezon je vrlo prost - odes dole na KiM, malo pozivis tamo i osetis kako je nasim ljudima uzivo. Onda ti bude jasno da od nase drzave tamo nema bas nista, da je narod napusten i ostavljen, i da je jedino ostala Crkva da ga cuva. A Crkva se uvek rukovodi mudroscu po Bogu, pre svega. Nju ne interesuju privremene i sitne politicke zackoljice, niti stranacki i partizanski duh podele i razdora, ona gleda na zive ljude i brine o njima, ma koja da je drzava ili vlast u pitanju. Ili mislis da su nekad turske vlasti bile bolje od ovih albanskih? Da su bile pravednije? Mozda legalnije? Pa ipak, vekovima je Crkva mudroscu vodila narod, i sacuvala u izuzetno teskim (gotovo nemogucim) okolnostima. I tako ce i sad da bude... Crveni Baron, Лидија Миленковић, Пг and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Ovo je strašno. Jeste strašno, ali nije prvi put da je tako. Nas narod je uvek znao "stici i uteci" ali "i na strašnom mestu postojati", i pri tome je uvek budno cuvao svoju savest, sto i tebi zelim od srca, a ne da tako olako pricas kojesta o ljudima koji su, za razliku od mnogo drugih, ostali dole da zive, i da uzivo cuvaju KiM, dok mi o tome samo pricamo... Јефимија Крунић, Grizzly Adams, Пг and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Brate,isto tako moras znati da nije u svim manastirima ista situacija. Znas da jos dok je episkop bio Artemije,Decani su bili dosta puta steciste raznih prica i desavanja. Da su tamo odlazili razni politicari koji su u najmanju ruku zlo nam cinili bez znanja tadasnjeg episkopa. Isto tako nije svuda ista prica. Evo u vaskrsnjem trobroju vecernjih novosti,imao si prilike citati intervju igumanije iz Devica i zakljuciti da njima iako je mozda i gore stanje,opet ne znaci da isto postupaju. Oko Decana vec mesecima imamo ratove u medijima da je to stari siptarski manastir,da siptari polazu pravo na njega,da polazu pravo na presto a niko odatle se nije oglasio. A onda vidis predstavnike tkz drzave Kosovo kako slobodno sire svoje licemerje u tom istom manastiru,kako se uzimaju kosovski pasosi a to nisu i drugi cinili. Sve je cudno i isprepletano. Moja greska sto sam to okacio,ali je to poruka od jednog coveka koji je ako se ne varam sa Kosmeta,zato sam i mislio da je verodostojno i zato sam ne zlonamerno postavio pitanje kakvo je stanje stvari tamo. Prostite. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Znas da jos dok je episkop bio Artemije,Decani su bili dosta puta steciste raznih prica i desavanja. Znam, sve zahvaljujuci izdajniku Vilovskom. O tome je na ovom forumu bas dosta napisano, upotrebi pretragu i naci ces. A ja ti opet kazem - da Crkva ne cuva narod SADA dole, odavno bi vec sasvim bio proteran, do poslednjeg coveka. A ti, brate, ako mislis da mozes da doprineses ocuvanju nasih svetinja i naseg naroda na KiM, lepo odes dole, i zivis tamo, pa onda mozemo da pricamo dalje... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Јахјага се клања српском грбу у Дечанима https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/936179_373848332726415_329695829_n.jpg Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Znam, sve zahvaljujuci izdajniku Vilovskom. O tome je na ovom forumu bas dosta napisano, upotrebi pretragu i naci ces. A ja ti opet kazem - da Crkva ne cuva narod SADA dole, odavno bi vec sasvim bio proteran, do poslednjeg coveka. A ti, brate, ako mislis da mozes da doprineses ocuvanju nasih svetinja i naseg naroda na KiM, lepo odes dole, i zivis tamo, pa onda mozemo da pricamo dalje... Ako bi srpski narod isto postupao,uzimao masovno kosovska dokumenta,priznavao predsednike nepriznate drzave,ne odgovarao na javno i jasno prekrajanje istorije,sadasnjice,buducnosti...to bi svakako sacuvalo taj narod dole. Opet ponavljam,imas na drugoj strani u tezoj situaciji su i Devic i mnogi drugi manastiri,pa jel isto igumani,igumanije,monasi,monahinje postupaju? mislim da ne. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/reportaze/aktuelno.293.html:432246-Mati-Anastasija-Brat-brata-ne-sme-da-izda Onaj citat je upravo od coveka koji zivi dole,koliko ja znam,sto si sa pravom obrisao,pa jel to znaci da tom logikom zivi dole,prica onako kako jeste? Ne moras pisati romane,da bi pricao o njima. Mene samo interesuje rezon svih tih postupaka oca Save da li je to dodvoravacemo se da bi opstali ili nesto drugo i ako vidis i u prvoj mojoj poruci ja se bas nadam da nije onako kako se prica,vec naprotiv voleo bih da je suprotno i molim Boga da je tako. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Mene samo interesuje rezon svih tih postupaka oca Save da li je to dodvoravacemo se da bi opstali Sta reci... ova jedna recenica sasvim dovoljno i jasno govori ko si ti, u stvari, i zasto si usao na ovu temu... kao sto sam, uostalom, i pretpostavio cim sam video prvi post koji si postavio. Krajnje bedno i necovecno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Ja brate moj ne znam sta je u pitanju i sta zelis da mi pripises. Ko sam to ja? i zasto sam usao u ovu temu? Zasto sam bedan i necovecan? Ne razumem te ali istinski. Ako ces mi pripisati da sam Artemijavac,ovaj,onaj nisam. Uostalom ja citiram igumaniju sa Kosova ciji je manastir u daleko tezoj situaciji,verujem da znas kako je njima i da je njima zid od 2 metra bio nasusna potreba,jer su stalno bili na udaru i riziku od siptara. Samo sam naveo da oni ne postupaju isto. Nisu prihvatili kosovski pasos,nisu radili jos neke stvari. Samo sam naveo dva pogleda u istoj eparhiji i pitao. Sta rec dodvoravanje negativno donosi? Ne znam moguce da sam rec pogresio ali nisam znao kako drugacije da nazovem to. Moja jedna velika zelja je da se poklonim mostima svetog Stefana Decanskog i nadam se da cu u svom zivotu imati priliku da odem dole u Decane. I bila kakva insinuacija o mojoj bednosti i necovecnosti,jednostavno ne stoji.Samo zeleo bih da to uvek ostane ono sto jeste kroz celu istoriju. Bas iz tog razloga sam ocekivajuci mnoge koji su upuceniji ovde da mi odgovore na pitanje,do mene dolaze razlicite price jednu od si video u onom citatu. A ako si upucen kako deluje da jesi,onda si mi samo mogao odgovoriti na jednostavno i jasno pitanje. No nema veze. Uzdravlje brate. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Sta rec dodvoravanje negativno donosi? :rolleyes: 0205_whistling "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Bedan, necovecan... ne znam sto zbog reci dodvoravanje ti epiteti. Dobra polemika, svaka cast. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Bedan,necovecan... ne znam sto zbog reci dodvoravanje ti epiteti. Dobra polemika,svaka cast. Tebe licno ne poznajem, brate, pa ti nisam nista licno ni rekao. Ono sto si ti kazao je bedno i necovecno. Razlika izmedju ta dva ja vasionska. Dakle, kad dobre ljude, koji se tesko muce da opstanu i prezive na nekom mestu, optuzujes nista manje nego da su izdajnici (=dodvoravaju se), onda je to bedno i necovecno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука