Гости Guest Написано Мај 5, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Svet | nedelja 5.05.2013 | 15:52 Papa češtitao Uskrs pravoslavcimaIzvor: Tanjug Vatikan -- Papa Franja je, nakon mise na Trgu svetoga Petra, pred uobičajenu nedeljnu podnevnu molitvu, pravoslavnim vernicima u svetu čestitao Uskrs. Papa Franja (Beta/AP) Verska informativna agencija (VIA) javila je da je papa rekao da se njegova molitva odnosi na sve, ali posebno za hrišćane Bliskog istoka, koji današnji praznik slave podvgnuti “ispitu i patnji”. Ove godine brojne hrišćanske crkve Bliskog istoka Uskrs slave zajedno, takođe i one koje su u jedinstvu sa Rimom.Vatikan je prošle godine dozvolio “probni prelaz” koji važi do 2015. godine kada će, kako se očekuje, i te crkve preći na zajednički datum Uskrsa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Ove godine brojne hrišćanske crkve Bliskog istoka Uskrs slave zajedno, takođe i one koje su u jedinstvu sa Rimom.Vatikan je prošle godine dozvolio “probni prelaz” koji važi do 2015. godine kada će, kako se očekuje, i te crkve preći na zajednički datum Uskrsa. Ako im ovo uspe svaka cast na brzini i efikasnosti, a verovatno ce im uspeti! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Sada mogu mirno da spavam. Da mi papa nije čestitao Vaskrs, propao bi mi dan skroz. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Sada mogu mirno da spavam. Da mi papa nije čestitao Vaskrs, propao bi mi dan skroz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Ove godine brojne hrišćanske crkve Bliskog istoka Uskrs slave zajedno, takođe i one koje su u jedinstvu sa Rimom. А ко је на блиском истоку у јединству са католицима? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Svet | nedelja 5.05.2013 | 15:52 Vatikan je prošle godine dozvolio “probni prelaz” koji važi do 2015. godine kada će, kako se očekuje, i te crkve preći na zajednički datum Uskrsa. Постаје ми све јасније и јасније зашто Протојереј-ставрофог Гојко Перовић вели да новинари Васкрс не смију везивати за јулијански тј. грегоријански календар, него за православно вјероисповедање, односно за римокатоличку цркву. https://www.pouke.org/forum/topic/26360-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%87%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%83%D0%BC%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%BA%D1%80%D1%81%D0%B0/ .smesko. да сви заједно васкрснемо у исти дан као римокатолици. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 А ко је на блиском истоку у јединству са католицима? Maroniti, melkiti, siriska, kaldejska... ima još Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука