Jump to content

Papa češtitao Uskrs pravoslavcima

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Svet | nedelja 5.05.2013 | 15:52

Papa češtitao Uskrs pravoslavcima

Izvor: Tanjug

Vatikan -- Papa Franja je, nakon mise na Trgu svetoga Petra, pred uobičajenu nedeljnu podnevnu molitvu, pravoslavnim vernicima u svetu čestitao Uskrs.

20924423555186643f4799e326820115_640x513

Papa Franja (Beta/AP)

Verska informativna agencija (VIA) javila je da je papa rekao da se njegova molitva odnosi na sve, ali posebno za hrišćane Bliskog istoka, koji današnji praznik slave podvgnuti “ispitu i patnji”.

Ove godine brojne hrišćanske crkve Bliskog istoka Uskrs slave zajedno, takođe i one koje su u jedinstvu sa Rimom.

Vatikan je prošle godine dozvolio “probni prelaz” koji važi do 2015. godine kada će, kako se očekuje, i te crkve preći na zajednički datum Uskrsa.

Подели на овим сајтовима

Ove godine brojne hrišćanske crkve Bliskog istoka Uskrs slave zajedno, takođe i one koje su u jedinstvu sa Rimom.

Vatikan je prošle godine dozvolio “probni prelaz” koji važi do 2015. godine kada će, kako se očekuje, i te crkve preći na zajednički datum Uskrsa.

Ako im ovo uspe svaka cast na brzini i efikasnosti, a verovatno ce im uspeti!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Sada mogu mirno da spavam.

Da mi papa nije čestitao Vaskrs, propao bi mi dan skroz.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

А ко је на блиском истоку у јединству са католицима?

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Svet | nedelja 5.05.2013 | 15:52

Постаје ми све јасније и јасније зашто Протојереј-ставрофог Гојко Перовић вели да новинари Васкрс не смију везивати за јулијански тј. грегоријански календар, него за православно вјероисповедање, односно за римокатоличку цркву.

https://www.pouke.org/forum/topic/26360-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%87%D1%83%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%83%D0%BC%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%81%D0%BA%D1%80%D1%81%D0%B0/

.smesko. да сви заједно васкрснемо у исти дан као римокатолици.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...