Jump to content

Срећан празник свим верујућима

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не пише атеистички, већ Атеизам. Није подврста, већ се јавља у облику...

Ви наравно можете мислити да се сатанизам јавља - између осталог - у облику и атеизма, али свакако не сматрате атеисте сатанистима пројваљеним у једном од облика?

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Да, у праву сте,пише пријатељ - и то ми нисте.

И ово ми је интересантно... Мислите није Вам пријатељ јер једноставно не познајете Славена, немате фактично никакав однос у "стварности" или сматрате да Вам атеиста начелно не може бити пријатељ? Мислим да је ово прво, али ако је ово друго волео бих - наравно, ако Вас не смара и ако бисте се и проед дате речи још мало задржали на теми - мало објашњење зашто тако сматрате. Иначе, да ме не схватите погрешно, питања нису злонамерна, само ме и иначе интересује да чујем аргументована мишљења која нису блиска мојима, и која на први поглед никако не разумем, без обзира на тему...

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ви наравно можете мислити да се сатанизам јавља - између осталог - у облику и атеизма, али свакако не сматрате атеисте сатанистима пројваљеним у једном од облика?

Лепо пише да се може грубо поделити у три форме. Форма-  може бити форма предмета, филозофије итд , а нешто што има облик у том  облику се и јавља.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

И ово ми је интересантно... Мислите није Вам пријатељ јер једноставно не познајете Славена, немате фактично никакав однос у "стварности" или сматрате да Вам атеиста начелно не може бити пријатељ? Мислим да је ово прво, али ако је ово друго волео бих - наравно, ако Вас не смара и ако бисте се и проед дате речи још мало задржали на теми - мало објашњење зашто тако сматрате. Иначе, да ме не схватите погрешно, питања нису злонамерна, само ме и иначе интересује да чујем аргументована мишљења која нису блиска мојима, и која на први поглед никако не разумем, без обзира на тему...

Ако се декларише као атеиста - не. И наравно не познајем @Славена, али као што се може прочитати то ништа не мења. Добар дан назовем свима. Ако би мој пријатељ (кућни пријатељ) случајно постао атеиста, нека потражи своје друштво. Јел' могу сада да идем одавде?

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ако се декларише као атеиста - не. И наравно не познајем @Славена, али као што се може прочитати то ништа не мења. Добар дан назовем свима. Ако би мој пријатељ (кућни пријатељ) случајно постао атеиста, нека потражи своје друштво.

Ех, али опет ми нисте објаснили зашто сте тако окрутни према атеистима. :) Не замерите на шали, нема везе, уколико је превише компликовано или просто не желите да дубље улазите у личне погледе на пријатељство са незнанцима на интернету. 

Што се тиче претходног питања, могу опет разумети да Ви на атеисте гледате као на, на неки посредан начин и дотерано до крајњих последица Вашег гледишта (по принципу "ко не служи Богу, служи ђаволу", ако добро разумем; мада и ту се може поставити питање да ли свако ко верује у Бога Њему заиста и служи и обрнуто :) ) сатанисте, али се опет не слажем са поделом од које је расправа кренула. (Ако је то икоме битно да лис е ја слажем јелте :) )

Подели на овим сајтовима

Ех, али опет ми нисте објаснили зашто сте тако окрутни према атеистима. :)Не замерите на шали, нема везе, уколико је превише компликовано или просто не желите да дубље улазите у личне погледе на пријатељство са незнанцима на интернету. 

Што се тиче претходног питања, могу опет разумети да Ви на атеисте гледате као на, на неки посредан начин и дотерано до крајњих последица Вашег гледишта (по принципу "ко не служи Богу, служи ђаволу", ако добро разумем; мада и ту се може поставити питање да ли свако ко верује у Бога Њему заиста и служи и обрнуто :) ) сатанисте, али се опет не слажем са поделом од које је расправа кренула. (Ако је то икоме битно да лис е ја слажем јелте :) )

Нисам ја  окрутна према њима (атеистима), објаснила сам већ шта се десило да се нађем на овој теми. (појачано) не разумем, али наравно са људима сличних погледа и вредности није битно где. Не гледам по принципу који сте изложили, говорим из искуства да са људима који не верују у Бога мени није лако живети. Пример имам пријатељицу из Алжира (друге вере). Лакше би ми било са њом живети, него са неким ближњим (да је којим случајем атеиста) . То је у мени,  ја против себе не могу и нећу, и нема право нико да ме присиљава. Моје мишљење никог не вређа - свако свој пут.

.smesko. 'Ајдe здраво.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Нисам ја  окрутна према њима (атеистима), објаснила сам већ шта се десило да се нађем на овој теми. (појачано) не разумем, али наравно са људима сличних погледа и вредности није битно где. Не гледам по принципу који сте изложили, говорим из искуства да са људима који не верују у Бога мени није лако живети. Пример имам пријатељицу из Алжира (друге вере). Лакше би ми било са њом живети, него са неким ближњим (да је којим случајем атеиста). То је у мени,  ја против себе не могу и нећу, и нема право нико да ме присиљава. Моје мишљење никог не вређа - свако свој пут.

Појачано : прво је да се шалим кад кажем да сте окрутни, друго да нема везе што ми нисте објаснили ако Вам није до тога да излажете личне погледе на тему пријатељства. :) Сад сте ми објаснили, последњим постом. Иначе, ја на пријатељство гледам као на један од односа у коме је љубав (и уопште позитивна емоција према другоме) главна, а некако се трудим да се држим оне излизане да треба волети без разлога, људе онакве какви јесу, а и у пракси ми се није десило да имам проблем са приајтељима због уверења, поштујем ја њихова, они моја и тако некако функционишемо. Ето, чисто да и ја дам своје мишљење, иако га нисте тражили, пошто сте Ви мени лепо објаснили Ваше.(хвала на томе :)) Наравно, Ви имате сопствено искуство и право и наравно да нема потребе уопште да било ко оцењује исто. 

Подели на овим сајтовима

@Срђан Шијакињић

"некако се трудим да се држим оне излизане да треба волети без разлога, људе онакве какви јесу"

.smesko. Да, баш излизане, као пешачки прелаз, излизана испрекидана линија, најлошије је што и возило буде лошег квалитета.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

@Срђан Шијакињић

"некако се трудим да се држим оне излизане да треба волети без разлога, људе онакве какви јесу"

.smesko. Да, баш излизане, као пешачки прелаз, излизана испрекидана линија, најлошије је што и возило буде лошег квалитета.

Непоправљив сам, више волим да вероватно оманем покушавајући више, него да вероватно успем у мањем. :)

Подели на овим сајтовима

Anton Szandor LaVey jeste bio satanista i ateista:

Satanists do not believe in the supernatural, in neither God nor the Devil. To the Satanist, he is his own God. Satan is a symbol of Man living as his prideful, carnal nature dictates. The reality behind Satan is simply the dark evolutionary force of entropy that permeates all of nature and provides the drive for survival and propagation inherent in all living things. Satan is not a conscious entity to be worshiped, rather a reservoir of power inside each human to be tapped at will. Thus any concept of sacrifice is rejected as a Christian aberration—in Satanism there’s no deity to which one can sacrifice.

A ova diskusija sa nlcph me jako podseća na izjave poput one "svi vernici imaju dasku manje u glavi", samo obrnuto "ne postoji ateista koji je moralan"...   sHa_sarcasticlol

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

@, sada sam sasvim siguran da si ti impostor, kentaurijanski konstrukt sa tajnom agendom, koji je ubedjen da je regularno ljudsko bice. Svako tvoje negiranje, potvrdjivanje ili ignorisanje samo ide u prilog mojoj tezi...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Лепо пише да се може грубо поделити у три форме. Форма-  може бити форма предмета, филозофије итд , а нешто што има облик у том  облику се и јавља.

Crkva je zivot, kako je to mudro primetio o. Georgije, a formama se bave samo religiozni ljudi...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Je*ote, izvinjavam se na psovkama, SAMO sam hteo da cestitam praznik ljudima koji veruju... 

Изгледа да су форуми чудна места, од најнормалнијих ствари понекад испадне 7 страна текста :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...