draganzzz Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Отворите очи мало више и прочитајте шта сам написала Само ми је погрдно да ми неко без 'утврђене вере' честита Васкрс. А то значи да се порука не односи на ислам, католичанство, и друге признате, које како тако имају утврђену веру (Бога). И ту се честитке размењују - у основи је вера у Бога.Ако је неко атеиста, он ваљда не верује у Бога. Зато оно што честитате - без основе - из тога је јасно да ни налик нисте другима - верницима. А пошто сте се потрудили да ми пришијете верску нетолеранцију, питам се како то може доћи од неког ко не верује у Бога. Веома лицемерно! Уосталом, у вашој честитки пише јер свака победа је битна. Да, битна је Христова победа над смрћу - Оно у шта ви не верујете! И где је ту Ваша победа? Ja opet ne kapiram sta hoces da kazes. Covek nam lepo cestitao praznik i to je OK. On kad bude slavio i sekao kolac za sv.Darvina mi cemo mu cestitati i to je OK. DankaM and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Zasto bi bio moj problem tvoje neprihvatanje moje iskrene cestitke? :291291291: Моје референце о искрености су из науке. Оне науке која је вековима недвосмислено одбила већине ваших атеистичких искрених претпоставки, које је ваша религија направила о животу, универзуму и земљи. Искреност покупим од ствари које видим, осећам или на други начин (мој крст је чињеница).Чиме сте то показали искреност? Искључивањем Бога из интелектуалне тежње?! Поновићу, Ваш је проблем што сте честитали Васкрс СВИМ верујућима. И ђаво верује и дрхти, али се не спасава. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Ja opet ne kapiram sta hoces da kazes. Covek nam lepo cestitao praznik i to je OK. On kad bude slavio i sekao kolac za sv.Darvina mi cemo mu cestitati i to je OK. "Чини другима оно што желиш да теби чине". То је управо оно што ја радим. Ако бих патила од заблуде, лудила, итд, такође бих желела да постоји неко са бољом менталном сликом да ме врати на пут. То је такође оно што радим за друге у несрећним ситуацијама, ако имам прилику. Ви хоћете да ја овде честитам св. Дарвина и тако укажем поштовање дарвиновом учењу? Ако је до тога нећу да лажем. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Моје референце о искрености су из науке. Оне науке која је вековима недвосмислено одбила већине ваших атеистичких искрених претпоставки, које је ваша религија направила о животу, универзуму и земљи. Искреност покупим од ствари које видим, осећам или на други начин (мој крст је чињеница).Чиме сте то показали искреност? Искључивањем Бога из интелектуалне тежње?! Поновићу, Ваш је проблем што сте честитали Васкрс СВИМ верујућима. И ђаво верује и дрхти, али се не спасава. Уколико бисте ми опростили због уплитања, а како би по Вашем мишљењу требало да изгледа честитка неког ко не верује, некоме ко верује, уколико би овај први пожелео да честита овом другом празник за који зна да му нешто значи, јер га воли/ поштује/ драг му је, шта год и битни су му због тога дани који су верујућем битни, иако у смисао празника самог по себи не верује? Или мислите да не треба честитати празнике које не сматрамо смисленим, па чак ни људима до којих нам је стало а којима ти празници нешто значе? Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Уколико бисте ми опростили због уплитања, а како би по Вашем мишљењу требало да изгледа честитка неког ко не верује, некоме ко верује, уколико би овај први пожелео да честита овом другом празник за који зна да му нешто значи, јер га воли/ поштује/ драг му је, шта год и битни су му због тога дани који су верујућем битни, иако у смисао празника самог по себи не верује? Или мислите да не треба честитати празнике које не сматрамо смисленим, па чак ни људима до којих нам је стало а којима ти празници нешто значе? Потпуно разумем Ваше питање. Мислим да атеисти не требају честитати, не празнике (разних је световних празника), већ празник Васкрс, ако га сами не сматрају смисленим. Прво је комично честитати људима до којих нам је стало верски празник у који сами не верујемо. Чиста демагогија. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Потпуно разумем Ваше питање. Мислим да не треба честитати, не празнике (разних је световних празника), већ празник Васкрс, ако га сами не сматрамо смисленим. Прво је комично честитати људима до којих нам је стало верски празник у који сами не верујемо. Чиста демагогија. У реду, поштујем Ваше мишљење, али се не слажем. Ја лично бих више волео да ми неко ко ми је близак честита Васкрс иако знам да не верује, јер бих у томе видео да му је стало до мене, односно да поводом дана који је мени значајан, посебан, жели да ми пожели нешто лепо и на неки начин учествује у тој "посебности" коју тај дан за мене има. DankaM, Anette and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 У реду, поштујем Ваше мишљење, али се не слажем. Ја лично бих више волео да ми неко ко ми је близак честита Васкрс иако знам да не верује, јер бих у томе видео да му је стало до мене, односно да поводом дана који је мени значајан, посебан, жели да ми пожели нешто лепо и на неки начин учествује у тој "посебности" коју тај дан за мене има. Слажем се, пожелеће вам нешто лепо, али ће учествовати и у тој по њима "вашој лепој заблуди". - Благо Вама кад вас тако неко искрен и драг љуби . .smesko. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 HRISTOS VASKRSE! Снежана, DankaM, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 а отпоздравља се са "Ваистину васкрсе". Укажите ми на то ако сам пропустила да прочитам да је @Славен отпоздравио. .smesko. Честитка без отпоздрава. "Празник се честита са "Христос васкрсе", а отпоздравља се са "Ваистину васкрсе". Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Мај 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 .smesko. Честитка без отпоздрава. Ali ipak čestitka. Kad bih čestitao sa "Hristos Vaskrse", ili kad bih otpozdravio sa "Vaistinu Vaskrse", onda bih bio licemer. Meni je cilj bio da ukažem na kulturu dijaloga. Velika većina ljudi koje sam upoznao na ovom forumu tu kulturu ima, i to je meni super. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Kad bih čestitao sa "Hristos Vaskrse", ili kad bih otpozdravio sa "Vaistinu Vaskrse", onda bih bio licemer. Ma, jok, samo prihvatas igru, kao cao - cao ili dobar dan - dobar dan. Ustanem na levu u nogu, pa ipak otpozdravim sa dobar dan, iako bi najprimerenije bilo da opsujem, da ne bih ispao licemer. Medjutim, vec sam se pre neki dan deklarisao i kao licimur, tako da se ne srozavam u sopstvenim ocima izgovarajuci javni hriscansli password! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Meni je cilj bio da ukažem na kulturu dijaloga. Velika većina ljudi koje sam upoznao na ovom forumu tu kulturu ima, i to je meni super. Па кад их има тако пуно културних чему указивати на културу дијалога. Постоји безброј начина да се употреби та реч култура, 365,25 дана у години и на разним темама. Сад ми све кристално јасно. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Једина ствар која потврђује ову честитку је да је @Славен изабрао да верује у ову честитку. Чињеница да се није изабрало да се верује у Христа, никада не може бити честитка за Васкрс - негира логику. И то је погрдно. Са другог аспекта, друштво никада није било без вере. Једноставно је неопходно да се дели иста идеја да би се имало друштво (нпр идеја о чистом и нечистом). Дакле, сасвим је нереално од неутралног очекивати будућност. Вероватно је да неће бити вечна. Тебала би да верујем у једнороге коње, виле, летеће шпагете? Ljubav Bozija, koja grli sve ljude bez razlike, ne zna za logiku, sestro, nije mi jasno kako ti je to do sad promaklo... DankaM је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 cao drustvo svima koliko vas ima! ne znam gde bih se predstavila, malo mi je konfuzan forum sa svim temama nabacanim na index strani, trenutno nisam mogla da pronadjem potforum namenjen predstavljanju clanova, pa bih molila da urednici posalju temu gde joj je mesto! anyway, zovem se Maja, devojka koja je zavisna od kafe (3u1) i pizze, veliki protivnik ratova svih vrsta, sirenja mrznje i nacionalizma, antifasista, nekada ratoborni ateista (Dokinsovac preciznije), danas hriscanin, obozavam zivot i pozitivne ljude i planiram da se ukljucim koliko mi vreme dozvoli aktvnije u rad zajednice! nadam se da me primate! PS. sa malim zakasnjenjem - Hristos Vaskrese! E pa, dobro nam dosla, Majo, primljena si na forum... gringrin Evo teme za predstavljanje... https://www.pouke.org/forum/topic/51-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%98%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%B5/page-292 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Ljubav Bozija, koja grli sve ljude bez razlike, ne zna za logiku, sestro, nije mi jasno kako ti je to promaklo... Оби, не знам како...Могла сам одржати ту позицију да се захвалим на честитки , али тешко бих одбранила ту позицију да немам никакве контакте са невером. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука