Jump to content

Експлозија у центру Прага, најмање 55 повређених

Оцени ову тему

Препоручена порука

У снажној експлозији која је данас одјекнула у центру Прага повређено је најмање 55 људи, оштећена је зграда, улица је прекривена шутом и сумња се да има људи коју су остали испод рушевина, саопштила је спасилачка и ватрогасна служба.

336848_prag-06afpfoto-michal-cizek_ff.jp

Портпарол спасилачке службе Јирина Ернестова рекла је да је најмање 55 људи повређено и да спасиоци сумњају да има људи који су остали под рушевинама.

336849_prag-01reutersfoto-david-w-cerny_

У тренутку експлозије у Улици Диваделни на неколико десетине метара од чешког Народног позоришта, у згради је било око 15 људи и за сада нема извештаја о жртвама, али околне зграде су евакуисане.

336853_prag-05afpfoto-michal-cizek_ff.jp

Од силине експлозије, прозори су попуцали на неколико стотина метара удаљености.

336850_prag-02reutersfoto-david-w-cerny_

Портпарол чешке полиције Томаш Хулан саопштио је да, за сада, није познато шта је изазвало експлозију, али да се вероватно ради о експлозији гаса и да се још не зна тачан број повређених и евентуално, заробљених људи.

336854_prag-07apfoto-petr-david-josek_ff

Спасиоци су евакуисали и студенте ФАМУ-а и оближњег Факултета друштвених наука

Премијер искључио могућност терористичког напада

Чешки премијер Петр Нечас искључио је данас могућност да је експлозија у центру Прага била терористички напад.

- Информације недвосмислено узказују на то да се радило о несрећи, експлозији гаса, а не терористичком нападу - казао је премијер Нечас након сусрета са шефом безбедносне службе БИС.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/380221/Eksplozija-u-centru-Praga-najmanje-55-povredjenih

Подели на овим сајтовима

Стигла би ова вест и брже да нисам пресловљавао на/у ћирилицу :0104cheesy:

Pa imaš one programčiće koji to rade atomatski. Mislim nije to veliki programčić nije ga teško ni napraviti, ali je korisno.

Подели на овим сајтовима

Знам, користим тај онлајн што пресловљава, али ми је одузело бар 30 секунди док сам све уредио :0104cheesy:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...