сербон Написано Мај 31, 2009 Пријави Подели Написано Мај 31, 2009 Сат председника Џорџа Муса Јесте, ја сам Мустафа. Јесте сам добро? Дообро, дообро, јесте, јесте. А за који ме Рамадан питаш? Ајде да бежим и ја од тебе, не познавам никој Рамадан, жив ми ти. Познаво сам га до пре неки дан, ал сад га ич не познавам. Ни на пољицију га не познавам. А ако он мене ме познава, то је зато што се он брзо сећава, а ја се не сећавам брзо,само споро. Полицајац 1 (Немањина, парк Мањеж) Како бре онај мамлаз баш на мене да налети, ма требо сам ја њему одма, да пребројим вита ребра, па да ме запамти за цео живот. изџепари ме бараба циганска, кад ми узе телефон, нем појма. А као уљудан пристојан, извините млади господине, да ли је ова гужва на самом почетку или је при крају? Могу ли да запалим, хоћете и ви једну,...? све се завршило за минут, са све поздравом. Пуно хвала, баш сте ми помогли. Рамадан Она блеса Муса не могу да га се отаросим. Чим ме види да нешто радим, оће да ми намести. Данас почео да виче, као оће да га бију ни крива ни дужна. Створи се прави плићак, а све рибице у њему. Само зађем и покупим их у мрежицу.једног пандура на дужности урадим за Нокију, добро изгледа, уваљујем је за тридесет еврића ко од шале. Мусу ћу да разбијем од батина. тражи део од плена, јер је као он радио покривку. Стварно је недотаван. Полицајац 2 (угао Немањине и Сарајевске) ...трчећим кораком долазећи из правца Славије. Одмах сам га легитимисао, и на основу увида у избегличку легитимацију, утврдио сам идентитет лица. Изгледао је усплахирено, показивао је знаке узнемирености, и без потребе помињао неког Рамадана, за кога је све време причао да га не познаје. Лице није било наоружано нити је по спољним обележјима било шта указивало на потенцијалу опасност, према лицу које се обезбеђује.Оријентише се у простору и времену. Лице се по поновљеном употорењу удаљило са лица места. Бгд 20.05.09. лични службени број 216 ....4, водник............... Рамадан Једва сам се пробио до железничке штајге. Ал Муса недотавни као јури мене и оп уђе у оно двориште где су убили Ђинђу. А ти знаш коко се ја плашим убиства, јес да сам воло Ђинђу, ал се плашим и не улазим. Муса блесави нако расчерупан ушо у двориште, полицајци га само гледају, скупила се била тројица и тела да га избаце, ал оћеш, изађе из зграде она Ружа, а Муса држи свећу у руци и виче јој коко сам те воло брате Зоки, дучмани те убише, а ови мисад не дају да ти запалим свећу, ко ће мене да заштити од ову демократију што се без тебе прави? Муса Па ово ти је добар сат, даш сто евра. Добро ако нећеш, сутра га носим у Гњилан, тамо ћу га продам за двеста, ма и за двестадваес, толко ћу да тражим. Знаш коко је у моди америчка мода у Гњилан? Више него у Америку. Па нисам био ал знам. Нећу да чекам јутро, одок одма, мођда се опасуљу они амерички полицајци, а јес` видо колики му је пиштољ? Ма узо би му га ја, ал како да га носим нако тежак, и верујем да пиштољи нису у моду у Гњилан. Полицајац 3 (двориште владе, улаз из Немањине) .....господа Ђинђић је лично пришла и рекла да му омогућимо да запали свећу. У моменту уласка возила у пратњи из кога је изашао генерал Јелен, лице је тражило упаљач. Кад је обезбеђивано лице излазило из аута, лице је већ палило свећу.Привођење лица у том моменту би изазвало велико комешање, па је процена моја а и мог командира да лице није претња по безбедност обезбеђиваног лица. Муса Па како сад да кажем Ружи само нешто. Сањала моја сестра близнакиња Санела, па реко да кажем Ружи, млого је битно. Ај да ме пустиш да се видим са Ружом. Добро дај да попушимо по једну док дође Ружа. Пи бре шта то пушиш, баци то, ај да попушимо по један мој Малиборо. Полицајац 3 Одмах по изласку из зграде госпођа Ђинђић, господин председник владе, и господин Бајден су се упутили да положе цвеће на месту убиства покојног премијера. Оног Рома нисмо могли да задржимо без комешања и он се упутио право према госпођи. Она га је приметила застала потпуно му се посвећјући. Разменили су неколико реченица у можда пола минута врло лаганог хода. Прилазећи спомен обележју, Ром се руковао прво са премијером, аонда и са његовим америчким гостом. Муса Ружо сестро, и ја имам сестру Санелу, много те поздравила, и рекла ми да ти кажем да се не секираш. Ти има да урадиш све оно што си замислила, без обзира што нам покојни Зоки, јој коко сам га волео, Зоки брате рођени ,... Добар дан госн Мирко, помаже Бог, ја ет дошо да запалим, ко велим ред је, знаш ипак је Зоки,Зоки, јел тако госн премијер, па сам реци. Добар дан добри човече, ти мора да си неки много добар човек, кад си из Америку, дошо да запалиш свећу наше Зокију. А и он је био добар, Ми сви цигани испод газелу кад скупљамо папир, јел неко преводи овом добром човеку, Срби браћо, преводите. Полицајац 3 Ром се удаљио готово одмах по изласку делегације из дворишта. Обзиром да је разговарао са госпођом, премијером , да се руковао са свима њима па и са господином Бајденом, изазивао је симпатије код свих. Може се рећи да нам је увеселио дан. генерал Јелен ...једини осумњичени за крађу сата господина Бајдена нам није доступан? Па зар га нико није легитимисао? Имао је изегличку легитимацију, даље, име муслиманско, даље старост, оћу опис детаљан, питај кога оћеш питај и Ружицу, али оћу то мамлаза данас. Јасно? Муса Аљо, Рамадан, ево мене у Гњилан, знаш што сам уваљо онај сат. Нисам знао да је зо од неког Филипа Патека. Онај амер му га мазно изгледа, а ја њему, ко га шиша, лопина једна. није тео да се пита са мном, да не беше Руже, неби било ни сата. Е знаш колко сам добио лове, нећу ти кажем док не потрошим, сигурно ће ми тражиш, нећеш, жив ти ја, стоседамдесетпет евра, све сам му паре узо, није у остало ништа, оном Кадрији јес. Полицајац 4 (МУП Србије) ....не господине генерале, нисмо га још привели, имамо оперативне податке, да је већ на територији Косова......... па и ја кажем, да је наша територија, треба рећи америма да не можемо, да, да можемо, свакако, разумем. Рамадан Ја бре радио за мобилни од триеспет евра, а онај блентави Муса за сат од стоседамдесетпет еврова, е је..м га у мртви зуби, који је талијан. И још ми каже, што бре сарађујеш са овом нашом милицијом, боље ти је директно са америчком владом. напомена: Јунаци ове приче која је захтевала осврт на крађу сата председника Буша, у Тирани, помињу се у контексту који, према мишљењу писца не вређа њихово дотојанство, или на неки други начин изазива душевни бол. Зато су и наведени пуним именом и презименом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Silvana Написано Септембар 10, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 Још једном Сербоне, Свака част! Али, мораш путовати! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Септембар 10, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 10, 2009 ......кад метла витла мишу најбоље у рупи 1312_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука