Јаков. Написано Април 26, 2013 Пријави Подели Написано Април 26, 2013 Углавном сви знају оне традиционале, као што су "Од Тополе па до Равне Горе", "Иструли ми дуња у фиоци", "На планини, на Јелици", итд. Међутим то песништво што се тиче Краљевске војске у отаџбини, је веома богато и широко, и доста тога није ни сачувано. Мелодија је углавном упрошћена а речи на ивици оног што би данас назвали шундом, али вредност која из тих песама долази је не због њихове уметничке, већ због историјско поучне нити. Ову песму коју ћу вам представити, први сам пут чуо данас. Мелодија је прилично "шлагерска" и одаје утисак као да се налазите на некој четничкој попевци ин фестивало "Голија 1944." http://www.youtube.com/watch?v=rC5Uoagj3Ec Уједно свим симпатизерима и поштоваоцима традиције, настале из Михаиловићеве оставштине, честитам данашњу обљетницу, 120 година од рођења г(ђ)енерала. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Април 26, 2013 Пријави Подели Написано Април 26, 2013 Ја знам ову песму .smesko. Да се придружим: Први герилци у поробљеној Европи, пуковник Драгољуб Дража Михаиловић са групом официра, подофицира и војника. Западна Србија, почетком маја 1941. Пуковник Дража Михаиловић стоји у средини. Са његове леве стране је мајор Миодраг Палошевић. Клечи први с лева наредник Благоје Ковач, клечи други с десна потпоручник Владимир Ленац. Потпоручник Драгољуб Дража Михаиловић на Солунском фронту. Пуковник Драгољуб Дража Михаиловић уочи рата. https://www.facebook.com/Srpska.Istorija?fref=ts Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Април 26, 2013 Пријави Подели Написано Април 26, 2013 Један од највећих синова Србије! Јаков. and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Април 26, 2013 Пријави Подели Написано Април 26, 2013 Vječnaja pamjat, ne ide da čestitam rođendan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука