Срђан Ранђеловић Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Срби: Имамо је - али је не користимо? У НАСА-ном програму обавезно знање руског језика Америчка агенција за истраживање свемира НАСА започела је четворогодишњу обуку нових астронаута, који ће, поред захтевних тренинга у симулаторима, млазним авионима и под водом, морати да науче и руски језик, како би боравили на Међународној свемирској станици. - Програм је схваћен врло озбиљно, јер је потребно заиста добро знање руског језика, нарочито у ситуацијама ако се, на пример, догоди непредвиђена ситуација, а проблем се хитно мора решити радио контактом са Русијом - каже Дејвид Сен-Жак за Universe Today. Овај канадски лекар и астронаут наводи да астронаути морају да говоре руски језик течно, да би могли брзо да реагују, преноси Курир. - Поента није да савршено пишете, већ да комуницирате. Слично је као када пословни људи уче страни језик. Фокус је на разумевању колоквијалног говора, али и специфичних термина. Знам све оне речи за свемирски хардвер и те луде руске акрониме, али вероватно не знам име неког цвета - објаснио је Сен-Жак. Обука подразумева и одлазак у Русију, како би се научило све о програму Соyуз, као и руским сегментима Међународне свемирске станице. Ту је како каже овај астронаут све на руској ћирилици – књиге су на руском, а и пре првог лета у свемир НАСА вас шаље на месец и по у Москву како бисте што више усавршили овај језик. http://www.mojenovosti.com/index.php?option=novosti&catnovosti=5&idnovost=66253&%D0%90%D0%BA%D0%BE-%D1%85%D0%BE%D1%9B%D0%B5%D1%88-%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D0%B5%D1%88-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%82---%D1%83%D1%87%D0%B8-%D1%9B%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%86%D1%83#.UW7dQUqRTqU Crveni Baron, Милан Ракић and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Rusi zavode red u svemiru .... pametno ... samo neka pripaze skafandere ... drpaju bre ovi Ameri .... Срђан Ранђеловић and Odahviing је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Rusi zavode red u svemiru .... pametno ... samo neka pripaze skafandere ... drpaju bre ovi Ameri .... Eto vidiš dok ti i tebi slični (rusofili) sa jedne strane i ove zapadnjace sa druge strane vodite rat. Istok i zapad sarađuju na skoro svim poljima žalju ljude u svemir zajedno, prave zajedničke akcije. E sad mi samo reci čemu sva ta mržnja prema Zapadu ili Rusiji kako ko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Eto vidiš dok ti i tebi slični (rusofili) sa jedne strane i ove zapadnjace sa druge strane vodite rat. Istok i zapad sarađuju na skoro svim poljima žalju ljude u svemir zajedno, prave zajedničke akcije. E sad mi samo reci čemu sva ta mržnja prema Zapadu ili Rusiji kako ko. Zasto mrznja? Mozemo valjda da se zezamo... ili ne smemo na racun Amera? Ali smemo na racun Rusa,Kineza, Koreanaca ... Opusteno samo, smeh je najbolji lkek ... Sala zblizava. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Zasto mrznja? Mozemo valjda da se zezamo... ili ne smemo na racun Amera? Ali smemo na racun Rusa,Kineza, Koreanaca ... Opusteno samo, smeh je najbolji lkek ... Sala zblizava. Ma zezajte se nego mi je samo čudno koliko se žučno zezate popadali i neki banovi. I ovo gore nisam možda trebao da citiram jer ne mislim na predhodni komentar, nego na atmosferu zapad vs istok ovih dana na forumu. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Ma zezajte se nego mi je samo čudno koliko se žučno zezate popadali i neki banovi. I ovo gore nisam možda trebao da citiram jer ne mislim na predhodni komentar, nego na atmosferu zapad vs istok ovih dana na forumu. Kakvi banovi? Niusam znao. Ko je banovan? A ovo drugo ... u pravu si, previse primamo licnoi neke stvari koje nemaju veze sa nama ... sta znam , valjda mentalitet ... Prihvatis jednu ideju i onda je tvrdoglavo guras, barem sam ja takav, i zena mi kaze da sam tezak smarac po nekada ... Mada sam ti ja "konvertit". Pre 30 godina sam bio ubedjeni antikomunista, pro zapadnja, USA itd., sta sve ide uz to. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука