Radoslav Anton Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 ah da a što se tiče Srba, ja sa Srbima nemam teškoća...Pa svi smo mi jedan narod Sloveni..pa i Sveti Ćirilo i Metodije su išli Slovenima i načinili język slověnsk, a ne ni hrvatski, ni srpski ni bilo koji drugi slovenski, samo mi je žao da smo kao narod razdvojeni i da je toliko mržnje i nepravde međusobno, ali ja mislim da treba oprostiti, kao što nam je i Gospod oprostio svima...pa eto živeli ! Ignjatije, Дејан and Silence је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 12, 2013 Гости Пријави Подели Написано Април 12, 2013 @@Radoslav Anton, Добродошао Радославе! Radoslav Anton је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Dobrodošao brate! Silence and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Април 12, 2013 Гости Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Разумеш ли када пишемо српски? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Брате Радославе, Могу препоручити једног руског аутора, али само као аутора, пошто његову књигу у којој се разматра дата проблематика нисам читао. У питању је савремени руски православни сектолог, Александар Дворкин. Књига је доступна на Интернету: http://www.sedmitza.ru/text/434637.html Све најбоље! "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Лично не знам ни за једну историју Цркве која прати само православље, без осталих конфесија. Radoslav Anton је реаговао/ла на ово 1 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 ah da a što se tiče Srba, ja sa Srbima nemam teškoća...Pa svi smo mi jedan narod Sloveni..pa i Sveti Ćirilo i Metodije su išli Slovenima i načinili język slověnsk, a ne ni hrvatski, ni srpski ni bilo koji drugi slovenski, samo mi je žao da smo kao narod razdvojeni i da je toliko mržnje i nepravde međusobno, ali ja mislim da treba oprostiti, kao što nam je i Gospod oprostio svima...pa eto živeli ! Dobro dosao, brate! Gospod neka ti je na pomoci... Radoslav Anton је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Radoslav Anton Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Разумеш ли када пишемо српски? Наравно, да разумем како неби, па све је то наш словенски језик у више нарјечја. тако сам учен гледат на све словенске језике, а што се тиће ћирилице, она ми је милина као и глаголјица и много ми је жао због овог што се тренутно дешава ови просвједи против ћирилице у Загребу, то је ко да човек оде против себе да просведује. Мене боли срце што се то дешава, што лјуди незнају да је и хрватском делу словенског народа глаголјица и ћирилица била прво писмо, а латиница се најраније користила само за писанје латинског језика, а прилично касно се почела редовно користити за хрватски језик...Ето а мене је мој драги тата - Хрватски Словен -научио ћирилицу кад сам био мали, сматра да ју је корисно знати. И ето данас сам му захвалан на томе. Ето а он прави Хрват и данас мени често рецитује - попут многих хрватских, македонских некад, српских, бошнјачких и Нјегоша тако да, да разумемо се Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Radoslav Anton Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Лично не знам ни за једну историју Цркве која прати само православље, без осталих конфесија. хммм, ја углавном- оне кнјиге што смо их ми користили на Богословју, пратиле су до 1057. цијелу повијест Цркве а након тога се усредоточава углавном на запад, тако да од источне Цркве незнам много...знам само колико сам се сам сусретао нјоме. Понешто о расколу у Русији, али ипак незнам која је точно разлика између старовераца и садашнјих православаца- то незнам ал ето тако дио по дио знам, што се тиче Србије, знам да је СПЦ имала огромну улогу у очуванју Српске самобитности за време турске тираније... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука