Јаков. Написано Март 31, 2013 Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Želja mi je da na ovom mestu skupimo sve moguće pravoslavne Liturgije koje se poju diljem pravoslavnog sveta. Započeo bih sa Liturgijom na grčkom i arapskom. Pošto su mi oba jezika nepoznata, mislim da je upotreba slična kao kod nas što se delimično koristi srpski a delimično crkv.slov. Mislim da je ova tema dobra ne samo zbog toga što je ja otvaram, nego zato što može da se vidi zapravo da mi zaista jesmo svi braća i sestre i da ta zategnutost među pojedinim pomesnim crkvama, je zapravo stvar administrativno državnih stvari, a ne suština. Liturgija je ono najopipljivije gde se projavljuje ta naša ljubav i vera. Tako da je i to razlog što bi bilo dobro da skupimo sve Liturgije (na različitim jezicima) ovde. Ел Нињо је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Март 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 31, 2013 Naravno Liturgija na Ruskom.. (Moskovski patrijarhat, crkva u Pasadeni). Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука