Sidarta Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Mnogi hrišćani veruju da su čuda opisana u Bibliji samo i i sključivo Božija natprirodna dela, Dok drugi veruju da iza svakog čuda postoji neko naučno objašnjenje, ne umanjijući pritom prisustvo Božijeg Duha i Božiju promisao. Zenon Kosidovski je od ovih drugih. Zato je moje pitanje "Biblijske Legende" DA ili NE? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 da se ubacim jednim citatom vladike Atanasija - Za oce, biblija je pre svega knjiga o Mesiji a ne o Bogu Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Ne posto i sam naslov knjige kaze legende sto u prevodu znaci bajke izmisljotine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sidarta Написано Март 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Ova knjiga je bila deo literature iz "Uvod-a u bogoslovlje" na Bogoslovskom Fakultetu SPC, meni je interesantna, zanimljiva za razmišljanje, proširuje vidike, otvara prostor vere prema nauci i mogućim objašnjenjima događaja opisanih u Bibliji. Ja je preporučujem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Pa ono krupnim slovima(prepricane St.Z.price)-da,a ono sitnim (zasto to zapravo nije tako kao sto kaze Sv.Pismo)-ne Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Ja bih se čuvao tog autora pošto, koliko me sjećanje služi, provlači neku judejstvujuću priču...ne sjećam se detalja, ali kao do apostola Pavla hrišćanstvo je imalo jedan karakter, a potom je oštro promijenilo kurs (nagore)...Sjećam se samo da mi je u pojedinim trenutcima bilo mučno čitanje takvog štiva (dakle, ne sjećam se naslova knjige, već samo autora). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Procitala sam Bibliju , odavno...Bese pravo mucenje . Tek kad sam pogledala Biblijske igrane filmove,meni se otvorise oci...Upravo citam knjigu "Biblijske legende " koju je napisao Zenon Kosidovski ... Pa mi je nekako neobicna ... Danas sam je uzela sa police , cisto da vidim i kako sam se malo razbolela ... Mic po mic...stigoh do 100-te strane ... Malo je dosadno , ali je prilicno jasno... Zanima me samo kakva je to knjiga ? Da nije neka jereticka ? Molim pravoslavce da mi kazu neko svoje misljenje o ovoj stvari . Unapred se zahvaljujem . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 ali je prilicno jasno... Да, рекло би се из претходних одговора да има и паметнијих писанија. Додуше нисам читао па не знам. Очигледно да су мишљења подељена па бирај чије ћеш да прихватиш. "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 Да, рекло би се из претходних одговора да има и паметнијих писанија. Додуше нисам читао па не знам. Очигледно да су мишљења подељена па бирај чије ћеш да прихватиш. Da reklo bi se , da sam pitanje postavila na ovoj temi , kao sto nisam ... Dakle,nisam znala da ova tema postoji , inace ne bih ni pitala ... Nema potrebe da prihvatim necije mislje , kad vec imam cime da mislim ;-) ... A kad budem imala malo vise interneta , vremena , a Boga mi i zivaca , potrazicu malo vise informacija , mada mislim da nije toliko ni bitno . Pozdrav . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука