Jump to content

Зенон Косидовски, "Библијске легенде" да или не?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Mnogi hrišćani veruju da su čuda opisana u Bibliji samo i i sključivo Božija natprirodna dela, Dok drugi veruju da iza svakog čuda postoji neko naučno objašnjenje, ne umanjijući pritom prisustvo Božijeg Duha i Božiju promisao. Zenon Kosidovski je od ovih drugih. Zato je moje pitanje "Biblijske Legende"  DA ili NE?

Подели на овим сајтовима

Ja bih se čuvao tog autora pošto, koliko me sjećanje služi, provlači neku judejstvujuću priču...ne sjećam se detalja, ali kao do apostola Pavla hrišćanstvo je imalo jedan karakter, a potom je oštro promijenilo kurs (nagore)...Sjećam se samo da mi je u pojedinim trenutcima bilo mučno čitanje takvog štiva (dakle, ne sjećam se naslova knjige, već samo autora).

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Procitala sam Bibliju , odavno...Bese pravo mucenje . Tek kad sam pogledala Biblijske igrane filmove,meni se otvorise oci...Upravo citam knjigu "Biblijske legende " koju je napisao Zenon Kosidovski ... Pa mi je nekako neobicna ... Danas sam je uzela sa police , cisto da vidim i kako sam se malo razbolela ... Mic po mic...stigoh do 100-te strane ... Malo je dosadno , ali je prilicno jasno... Zanima me samo kakva je to knjiga ? Da nije neka jereticka ? Molim pravoslavce da mi kazu neko svoje misljenje o ovoj stvari . Unapred se zahvaljujem .

:351780:

Подели на овим сајтовима

ali je prilicno jasno...

Да, рекло би се из претходних одговора да има и паметнијих писанија. Додуше нисам читао па не знам. Очигледно да су мишљења подељена па бирај чије ћеш да прихватиш. ;)

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Да, рекло би се из претходних одговора да има и паметнијих писанија. Додуше нисам читао па не знам. Очигледно да су мишљења подељена па бирај чије ћеш да прихватиш. ;)

Da reklo bi se , da sam pitanje postavila na ovoj temi , kao sto nisam ... Dakle,nisam znala da ova tema postoji , inace ne bih ni pitala ... Nema potrebe da prihvatim necije mislje , kad vec imam cime da mislim ;-) ... A kad budem imala malo vise interneta , vremena , a Boga mi i zivaca , potrazicu malo vise informacija , mada mislim da nije toliko ni bitno . Pozdrav .

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...