draganzzz Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 11:05, Dragan Radomirovic рече Logicno bi bilo da se to desi, Shvatio covek da kad slepac vodi slepca oboje u jamu padnu a Crkva i Episkop je onaj koji nosi a ne vodi , kod njih je piramida sa vrhom gore a kod nas sa vrhom na dole "Kod nas piramida sa vrhom na dole", bas si me nasmejao! .smesko. Batman је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 10:11, Емануел рече По твом су само православци хришћани, јел си тако мислио? Ти знаш да је нешто неосновано? Како видим ислам је у огромној експанзији, не може се предвидети будућност за једно рецимо 20,30,50,100 година не могуће је али да је Хришћанство у "благом" паду то јесте сигурно. Ја се надам уједињењу мада за свог овоземаљског живота сумњам да ћу то доживети. Ахахаха, хвала ти заиста на информацији. Hriscani su oni koji drze neizmenjenu Hriscansku veru. Onako kako se predaje i takvu je predaju. Nista vise. Siguran sam da se nadas ujedinjenju, jer nema nijednog pametnog katolika koji bi se suprotstavio ovakvom ujedinjenju kakvo je danas. Ujedinjenjem nista ne gubite, a dobijate sve svetske religije na tacnu. Naravno to vam je i potrebno jer ako se brzo ne izvrsi ujedinjenje, zaista ste u opasnosti da ostanete na brojci milion. Pogledaj samo kakvo je stanje u jednoj Irskoj koja vazi za cvrstu tvrdjavu katolicanstva. Muzeloznicke afere, silovanja dece, i ostale stvari doprinose tome i zaista vam gori pod nogama da se ujedinjujete. Ja bih vam od srca pozeleo srecu u tome da Pravoslavna Crkva stoji po strani u svemu ovome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Прво он када би постао православан био би лаик. Јер ни једно његово произвођење у свештеника, бискупа... није валидно у православној Цркви. А када би се десило то (онако како је овде представљено) да он као папа римски постане православан и ступи у евхаристијско јединство са православном Црквом, то не би дуго трајало. Тачније трајало би само до онога трена када се пробудимо и сан у коме смо то сањали се прекине. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 12:03, N.Petrovic рече Hriscani su oni koji drze neizmenjenu Hriscansku veru. Onako kako se predaje i takvu je predaju. Nista vise. Siguran sam da se nadas ujedinjenju, jer nema nijednog pametnog katolika koji bi se suprotstavio ovakvom ujedinjenju kakvo je danas. Ujedinjenjem nista ne gubite, a dobijate sve svetske religije na tacnu. Naravno to vam je i potrebno jer ako se brzo ne izvrsi ujedinjenje, zaista ste u opasnosti da ostanete na brojci milion. Pogledaj samo kakvo je stanje u jednoj Irskoj koja vazi za cvrstu tvrdjavu katolicanstva. Muzeloznicke afere, silovanja dece, i ostale stvari doprinose tome i zaista vam gori pod nogama da se ujedinjujete. Ja bih vam od srca pozeleo srecu u tome da Pravoslavna Crkva stoji po strani u svemu ovome. Опростите моја светости, заиста нисам желео да вас увредим. Извини унапред али баљезгаш на куб. Не дај Боже да се ти нешто питаш, прошли би ко црни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Cekaj, ili sam svetost ili baljezgam, odluci se. A naravno da se pitam. Iako beznacajan delic Crkvenog tela, pitam se itekako. A taj Crni nemam pojma kako je prosao i gde je prosao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 12:14, N.Petrovic рече Cekaj, ili sam svetost ili baljezgam, odluci se. A naravno da se pitam. Iako beznacajan delic Crkvenog tela, pitam se itekako. A taj Crni nemam pojma kako je prosao i gde je prosao. Шта рећи коју поруку послати, коме? ма ништа се ти не питаш Човече осврни се око себе, живиш у фантазији, вејк ап! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 9:42, N.Petrovic рече Ako bi papa primio pravoslavno krstenje, dobrodosao je. Zasto bi se krstavao kada je vec krsten i ima svestenicki cin? Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 12:06, Ромејац рече валидно у православној Цркви. Ovo nije tacno. Pravoslavna crkva priznaje svestenstvo RKC, i svestenika RKC prima kroz hirotesiju... Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 12:58, Gandalf Sivi рече Zasto bi se krstavao kada je vec krsten i ima svestenicki cin? Зато што за њега католик није хришћанин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 13:05, Емануел рече Зато што за њега католик није хришћанин. Mene se cini, da on nije hriscanin... Manolis је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Десило би се славље и вероватно масивно уједињење. Јер би РКЦ била у ситуацији да мора да поверује у одлуку безгрешног и непогрешивог. А пошто је непогрешиви решио да прими православље морали би и сви католици, ако су тру. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 13:08, Милосављевић рече у одлуку безгрешног и непогрешивог Али он је то још само данас... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 13:01, Gandalf Sivi рече Ovo nije tacno. Pravoslavna crkva priznaje svestenstvo RKC, i svestenika RKC prima kroz hirotesiju... Разлике постоје код помесних цркава по овом питању. Ипак нада њим мора да се обави обред. Не прима се тек тако. školarac је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Znaci Stefan Nemanja je jos uvek katolik? .mislise. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 On 1. 3. 2013. at 13:08, Милосављевић рече Десило би се славље и вероватно масивно уједињење. Јер би РКЦ била у ситуацији да мора да поверује у одлуку безгрешног и непогрешивог. А пошто је непогрешиви решио да прими православље морали би и сви католици, ако су тру. Морао би да прогласи да непогрешивост (Ex cathedra) јесте у најмању руку грешка римске теологије и да су папе погрешиве у питањима вере. А ако је он погрешив онда ће и његову одлуку да прогласи да је та догма неисправна сматрати погрешном. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука