Miriam R. ميريام Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 On 27. 2. 2013. at 23:42, μαρὰν ἀθά рече Живео сам у Ирану 4 године још за време ајатолаха Хомеинија. Толерантнији су Иранци него што ми мислимо. Него, и њих као и нас, много су сатанизовали Американци. Најновији прилог томе овај нови амерички филм што је добио оскара "Арго". Иначе, у Ирану има неколико десетина хиљада православних хришћана, а поред њих и несторијанаца и монофизита, и сви имају своје цркве, неке заиста много старе. Ево, ја сам православни Хришћанин, живео сам у Ирану и преживео сам Dejan ti je odgovorio..Na bliskom istoku sam živjela skoro cijeli zivot..pa znam sto pisem..Pređi sa islama na kršćanstvo pa ćeš vidjeti kako ćeš se provesti..vidjela sam nekoliko takvih sličajeva a jednog jako jako dobro poznam čak i predobro o tome pričamo, a ne o kršćanima koji su kršćani oduvijek..a i to ti nije mjerilo..jer islamisti kad polude rade sve da pometu sto ima veze s kršćanstvom.. Mилена КШ and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 On 1. 3. 2013. at 12:33, μαρὰν ἀθά рече Шта значи то "поготово ако си женско"? Да ли ти знаш да су жене у Ирану сасвим изједначене у правима са мушкарцима? Равноправно студирају, равноправно се запошљавају. Дакле, жене у Ирану живе сасвим нормалан живот као и жене у Европи. Наравно, будући да су исламска теократија, жене у Ирану морају да носе мараме и да покривају косу на улици. Напротив, у Ирану женама се указује више поштовања него у Европи, у хришћанским земљама. У Ирану мушкарац не може да се забавља са женом, да је искористи и да је напусти. То је по закону кажњиво. Жене у Ирану нису промискуитетне, неморалне. Старије жене уживају велико поштовање у породици. Брак им је светиња. А што се тиче власти. Па мислиш ли да су ови наши политичари нормални? Немојмо потцењивати друге народе само на основу онога што нам се сервира у медијима. To su dezinformacije. Nikakva prava zene u Iranu nemaju. Ako moras nositi maramu nisi slobodan niti izjednacen s muskarcima, jer to treba biti pravo izbora. Ako muskarci ne moraju nositi thobu a zene moraju hidjab, onda tu nema izjednačenosti.Žene se kamenuju vjesaju , zbog odnosa van braka, veza i ne znam čega. A to da nisu nemoralne a u Europi jesu, su takve gluposti. To sve zavisi od odgoja i osobe do osobe. A sta ti mislis da drugima brak nije svetinja? Studirala sam tamo 2 mjeseca i ne znam koji me vrag tjerao, a onda sam zvala roditelje da dolaze ako treba sa helikopterom i vade me od tamo. Eto kako su zene u Iranu postovane i imaju veća prava nego igdje.. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 On 27. 2. 2013. at 23:42, μαρὰν ἀθά рече Живео сам у Ирану 4 године још за време ајатолаха Хомеинија. Толерантнији су Иранци него што ми мислимо. Него, и њих као и нас, много су сатанизовали Американци. Најновији прилог томе овај нови амерички филм што је добио оскара "Арго". Иначе, у Ирану има неколико десетина хиљада православних хришћана, а поред њих и несторијанаца и монофизита, и сви имају своје цркве, неке заиста много старе. Ево, ја сам православни Хришћанин, живео сам у Ирану и преживео сам Tako zvuci zamena teza. ti si bio stranac koji je dosao da zivi u njihovu zemlju. Iran je uz Saudijsku Arabiju najodvratnija islamska zemlja na svetu i ne postoji zli ameri koji ih stavljaju u takav polozaj. Ovi ljudi se svakako nece vracati u Iran ili je vest izmilsjena; trece nema jer im u Iranu sledi smrtna kazna odmah po povratku. Miriam R. ميريام је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Ma Maran Ata je klasican primer srpBskog patreiJote; ne interesuje njega hriscanstvo koliko mrznja prema zapadu ; pa su mu cak i prijatelji islamski ludaci i fanatici iz Irana. Inace moc zlih amera je neverovatna.Uostalom pogledajte. Аурор and Miriam R. ميريام је реаговао/ла на ово 2 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 On 2. 3. 2013. at 18:29, Zeebedee рече Ma Maran Ata je klasican primer srpBskog patreiJote; ne interesuje njega hriscanstvo koliko mrznja prema zapadu ; pa su mu cak i prijatelji islamski ludaci i fanatici iz Irana. Inace moc zlih amera je neverovatna.Uostalom pogledajte. А што не нађе неки снимак егзекуције у неком од америчких затвора, која су такође полујавна. По чему су Иранци гори од Амера. Ти си ако сам добро разумео у Америци. Па онда добро знаш о чему је реч. ако сам ја срБски патриЈота, како ти то кажеш, онда си ти онај типични амерички ум који све што се не уклапа у његово виђење аутоматски гази и поништава. Нису мени пријатељи никакви исламски фанатици и лудаци, то је просто твоја квалификација која нема везе са реалношћу и доста говори о твојој моћи расуђивања. Оно што ја покушавам све време да овде истакнем,јесте да Иран није такво друштво како га неки желе по сваку цену да представе,истичући само зло. Наравно, ви ни не знате о њиховој култури и традицији. Већина никада у животу није ни упознала неког Иранца. Ако и јесте, упознала је неког емигранта који наравно да ће причати све најгоре, исто као и многи наши врли Срби који оду из Србије па онда надмено и гордо пљују по својем народу и отаџбини из које потичу. Али можда најбоље од свега твоју слику о Ирану, за коју се трудиш да је по сваку цену представиш у што горем светлу, а при томе немаш појма о чему говориш, јесте скоро милион хришћана који у Ирану живе. Хришћанство у Ирану није забрањено као у Саудијској Арабији са којом ти тенденциозно изједначаваш Иран, вероватно из голог не знања. Да нисам живео у Ирану 4 године, можда бих и ја причао као и ти, зато те донекле и разумем. "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 @ Zeebedee Да ли си се некада запитао како то да Саудијска Арабија, у којој такође постоје јавне егзекуције али и у којој је Хришћанство апсолутно забрањено и уопште нема хришћана, бар не јавно, дакле, како Саудијска Арабија ужива сву економску и политичку подршку западног демократског света, Америке, и Европске уније, а са друге стране, Иран, у којем слободно живи милион Хришћана, иду у цркве и Богу се моле, је највеће зло на свету? Немојмо бити лицемери па да се згражавамо над Ираном, а овамо западне државе, хришћанске по култури и цивилизацији, не само да поробљавају, експлоатишу пола света, него чине и масовне злочине, геноциде над читавим народима. Шта више, савремена Европа, која је била хришћанска по идентитету, прогања хришћанство и јавно се одриће Христа, а промовише атеизам и разне философије смрти. Сваки нормалан Србин би требао да буде свестан тога пошто и сами већ више од 20 година осећамо то западњачко милосрђе на сопственој кожи све до данашњег дана. "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 On 2. 3. 2013. at 16:28, Miriam R. рече To su dezinformacije. Nikakva prava zene u Iranu nemaju. Ako moras nositi maramu nisi slobodan niti izjednacen s muskarcima, jer to treba biti pravo izbora. Ako muskarci ne moraju nositi thobu a zene moraju hidjab, onda tu nema izjednačenosti.Žene se kamenuju vjesaju , zbog odnosa van braka, veza i ne znam čega. A to da nisu nemoralne a u Europi jesu, su takve gluposti. To sve zavisi od odgoja i osobe do osobe. A sta ti mislis da drugima brak nije svetinja? Studirala sam tamo 2 mjeseca i ne znam koji me vrag tjerao, a onda sam zvala roditelje da dolaze ako treba sa helikopterom i vade me od tamo. Eto kako su zene u Iranu postovane i imaju veća prava nego igdje.. Ако је сва неправда према женама у томе што морају да носе мараму, онда је то сасвим мали проблем. Ја сам говорио о суштинским питањима, о положају жене у Иранском друштву. Види се да ти није познато стање ствари. Још у време ајатолаха Хомеинија, када сам ја тамо живео и ишао у школу, имао сам и жене наставнике. То је моје искуство. А поуздано знам да жене у Ирану студирају, и запошљавају се, дакле, раде, имају свој посао. Шта је то? Откуд то? Да нисте можда мислили да жене само седе код куће? "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Што се тиче ове породице која је примила православље, вероватно су прешли у православље из неке друге хришћанске заједнице. По именима бих рекао, пошто се жена зове Тереза, а деца Марија и Франциск. Врло вероватно је да нису прешли из Ислама. Што се тиче прелазака из Ислама, пре пар година је била вест у Православљу да је до сада скоро 60.000 иранаца из ислама прешло у православље под јурисдикцијом антиохијске патријаршије, у тајности. Дакле, не оспоравам ја да постоји политика прогона према онима који напуштају ислам, јер то је самим Кураном задато муслиманима, тј. да прогоне отпаднике од вере. Међутим, дубоко се не слажем са површним и незналачким коментарима и оценама иранског друштва,јер очито мало ко код нас зна право стање ствари. Знам пуно људи који су као и ја живели у Ирану, школовали се и радили тамо годинама, и нико од њих неће изрећи тако поједностављену оцену или квалификацију о Ирану. Напротив, сви имају поштовања према том народу и тој култури. "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 On 2. 3. 2013. at 14:53, Auror рече Sad ce on da ti kaze da je to americka propaganda i da ti plitko sagledavas stvari. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=348826 Погледај слике "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Јерменска црква у Исфахану Остатак фотографија на следећем линку:http://payvand.com/blog/blog/2011/01/02/photos-new-year-2011-at-the-vank-christian-church-in-isfahan-iran/ "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Nemoj pričati priče i obmanjivati ljude ovdje. Mi o kruškama ti o jabukama. Zašto mi sve govori da se iza ovog krije islamska propaganda. Ne mjeri se sloboda žena samo radom i studiranjem, pa to nitko ni ne osporava, jer sam i sama dva mjeseca tamo studirala. Ne može se pričati o slobodi ako se zena žene kaznjavaju smrću jer su uhvaćene u preljubu i ne znam čemu, a niti to što moram nositi maramu iako nisam muslimanka. Da i jesam, marama treba biti stvar izbora. Ako su ičiji komentari neznalački to su tvoji, jer imas totalno iskrivljenu sliku i svjetonazore što znači pojam sloboda. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Извини, али твоја аргументација ми се чини као типична феминистичка прича о правима жена. Ајде овако да поставимо ствари. Ако посматрамо из угла самих муслиманки, које су верујуће и којима вера одређује да имају покривати главу на јавном месту, онда свакако да оне то чине на добровољној основи и саме никада не би рекле да нису слободне тиме што морају да носе мараму јер је то део њихове религије. У том смислу, заиста је непотребно наметати се за нечијег адвоката и правити проблем тамо где он у највећем броју случајева не постоји. Теби се није свидело то што не можеш да идеш голе главе у Ирану, па то не значи да већина жена у Ирану сматра да им је тиме угрожена слобода. Ствар са марамама је твој поглед на питање и завршава се на томе. Међутим, твој став не значи да је апсолутан. Он је релативан. "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 @ Miriam R. Не можемо се ми постављати као врховни арбитри и судије, у смислу да ми знамо шта је најбоље за друге и уређивати њихов живот и мењати њихове обичаје. И још нешто. Пошто си сама рекла да си две године студирала у Ирану, онда сигурно имаш потврде из прве руке о томе што ти причаш о положају жене у иранском друштву. У коликој мери су саме жене Ирана незадовољне својим положајем у друштву? Сигурно сте причали о томе? Па ето, подели са нама неке од њихових размишљања. "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Ja ne znam od kuda tebi da ja želim mjenjati nečije običaje ili govoriti što je najbolje za nekoga? Izvlačiš stvari iz konteksta uopće ne čitaš kako treba. Ne može se govoriti o slobodi ako je nešto nametnuto, a znam od osoba s kojima sam se druzila da većina ne bi nosila maramu. O tome ti pričam. To treba biti stvar izbora. Ako netko zeli iz vjerskih razloga nositi neka nosi, a ne prisiljavati i javno bičevati sve one koji ne nose, a pogotovo turisti da moraju nositi je pravi apsurd.Nije stvar samo u marami, što je s onima koji zive nevječano i podlijeze ih se drastičnim kaznama. Da li su to ljudska prava? Da se razumjemo ne podrzavam vanbračne odnose i zajednice, ali se zato ne treba stavljati u ulogu Boga i ljude bičevati, ubijati, vješati..Svatko neka živi po svojoj savjesti. Slobode i prava nema nego.. http://www.vecernji.hr/vijesti/iran-djevojke-pretukle-vjerskog-vodu-jer-im-je-rekao-da-se-pokriju-clanak-455135 http://www.jutarnji.hr/brutalno-kaznjavanje-u-iranu-zastrasujucim-uredajem-za-rezanje-protiv-lopova--prevaranta-i-prosvjednika/1082231/ http://www.dw.de/ravnopravnost-%C5%BEena-u-iranu-samo-san/a-3217033 ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 On 2. 3. 2013. at 20:25, Miriam R. рече Ja ne znam od kuda tebi da ja želim mjenjati nečije običaje ili govoriti što je najbolje za nekoga? Izvlačiš stvari iz konteksta uopće ne čitaš kako treba. Ne može se govoriti o slobodi ako je nešto nametnuto, a znam od osoba s kojima sam se druzila da većina ne bi nosila maramu. O tome ti pričam. To treba biti stvar izbora. Ako netko zeli iz vjerskih razloga nositi neka nosi, a ne prisiljavati i javno bičevati sve one koji ne nose, a pogotovo turisti da moraju nositi je pravi apsurd.Nije stvar samo u marami, što je s onima koji zive nevječano i podlijeze ih se drastičnim kaznama. Da li su to ljudska prava? Da se razumjemo ne podrzavam vanbračne odnose i zajednice, ali se zato ne treba stavljati u ulogu Boga i ljude bičevati, ubijati, vješati..Svatko neka živi po svojoj savjesti. Slobode i prava nema nego.. http://www.vecernji.hr/vijesti/iran-djevojke-pretukle-vjerskog-vodu-jer-im-je-rekao-da-se-pokriju-clanak-455135 http://www.jutarnji.hr/brutalno-kaznjavanje-u-iranu-zastrasujucim-uredajem-za-rezanje-protiv-lopova--prevaranta-i-prosvjednika/1082231/ http://www.dw.de/ravnopravnost-%C5%BEena-u-iranu-samo-san/a-3217033 Таква је природа Ислама. А ја познајем Иранке које и када живе у Норвешкој носе мараму, чак и читав онај црни вео који им покрива читаво тело. Принуда у Исламу је битан фактор, вероватно би се без те принуде распао, или бар не би доживео велику политичку експанзију какву је имао кроз историју. Међутим, мени не пада на памет да читаву једну културу осудим и омаловажим због тих ствари, јер је та култура много сложенија и крије у себи далеко више разноликости и богатства него што то многи могу да претпоставе. О томе све време причам. Дакле, не спорим да је слобода онако како је ми као хришћани поимамо у Ирану спутана, међутим, ја у том одбацивању западњачког поимања слободе видим и нешто позитивно. Наиме, средство да се сачува и одржи аутентична култура неког друштва. Јер, сведоци смо да пред навало агресивне западњачке слободе и материјалистичко потрошачке филозифије падају све традиционалне културе које су темељ идентитета. Према томе, спремност Ирана да жртвује слободу појединца у неким сферама друштвеног живота ја сматрам добрим одговором на агресивни напад и прозелитизам запада када је реч о наметању глобалистичко космополитског погледа на свет свим народима. Gerhard је реаговао/ла на ово 1 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука