Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 28, 2013 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Ја сам у мојој парохији крстио до сада преко 500 иранаца и немам никаквих проблема ??? Одакле ти толики Иранци бре? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 из Теслићког краја Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 из теслића Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Фебруар 28, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2013 Брате, то можеш да причаш свакоме али не и мени који сам тамо живео 4 године, и то у време Хомеинија. Ja sam pricao sa nekom devojkom iz Irana, ona kaze da je tamo uzas, pogotovo ako si zensko. A da su ovi na vlasti ludi kao struja je valjda jasno. Miriam R. ميريام је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 a sam pricao sa nekom devojkom iz Irana, ona kaze da je tamo uzas, pogotovo ako si zensko. A da su ovi na vlasti ludi kao struja je valjda jasno. Шта значи то "поготово ако си женско"? Да ли ти знаш да су жене у Ирану сасвим изједначене у правима са мушкарцима? Равноправно студирају, равноправно се запошљавају. Дакле, жене у Ирану живе сасвим нормалан живот као и жене у Европи. Наравно, будући да су исламска теократија, жене у Ирану морају да носе мараме и да покривају косу на улици. Напротив, у Ирану женама се указује више поштовања него у Европи, у хришћанским земљама. У Ирану мушкарац не може да се забавља са женом, да је искористи и да је напусти. То је по закону кажњиво. Жене у Ирану нису промискуитетне, неморалне. Старије жене уживају велико поштовање у породици. Брак им је светиња. А што се тиче власти. Па мислиш ли да су ови наши политичари нормални? Немојмо потцењивати друге народе само на основу онога што нам се сервира у медијима. "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Ma Iran je kul zemlja, samo što imaju običaj da povremeno vešaju 16-godišnjakinje zbog seksa van braka, ili dečake tinejdžere zbog navodne sodomije. Pravi mali raj na zemlji... Zeebedee and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Шта значи то "поготово ако си женско"? Да ли ти знаш да су жене у Ирану сасвим изједначене у правима са мушкарцима? Равноправно студирају, равноправно се запошљавају. Дакле, жене у Ирану живе сасвим нормалан живот као и жене у Европи. Наравно, будући да су исламска теократија, жене у Ирану морају да носе мараме и да покривају косу на улици. Напротив, у Ирану женама се указује више поштовања него у Европи, у хришћанским земљама. У Ирану мушкарац не може да се забавља са женом, да је искористи и да је напусти. То је по закону кажњиво. Жене у Ирану нису промискуитетне, неморалне. Старије жене уживају велико поштовање у породици. Брак им је светиња. А што се тиче власти. Па мислиш ли да су ови наши политичари нормални? Немојмо потцењивати друге народе само на основу онога што нам се сервира у медијима. Ne znam, nije mi delovalo tako kad mi je pricala ova mladja zena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Ma Iran je kul zemlja, samo što imaju običaj da povremeno vešaju 16-godišnjakinje zbog seksa van braka, ili dečake tinejdžere zbog navodne sodomije. Pravi mali raj na zemlji... Нема раја на земљи. Иран је исламска теократија која многе области друштвеног живота регулише по шеријату. За разлику од Ирана, западна англо америчка цивилизација, где је све лицемерно увијено у обланде хуманости и људских права а заправо се ради о тоталитарним системима, не либи се да убија стотине хиљада људи и малу децу на најмонструозније начине да би код куће могли да имају заиста рај на земљи. Али тамо се нико не пита, по коју цену је то благостање стечено. Према томе, по мени Иран је, упркос свему, далеко здравије друштво у сваком смилсу од онога што нам англоамеричка култура намеће као врховну свевредност. И да, колико видим, ти тинејџери који су обешени, обешени су зато што су силовали неког тринаестогодишњака. Иначе, и Америка има смртну казну, зар не? "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Нема раја на земљи. Иран је исламска теократија која многе области друштвеног живота регулише по шеријату. За разлику од Ирана, западна англо америчка цивилизација, где је све лицемерно увијено у обланде хуманости и људских права а заправо се ради о тоталитарним системима, не либи се да убија стотине хиљада људи и малу децу на најмонструозније начине да би код куће могли да имају заиста рај на земљи. Али тамо се нико не пита, по коју цену је то благостање стечено. Према томе, по мени Иран је, упркос свему, далеко здравије друштво у сваком смилсу од онога што нам англоамеричка култура намеће као врховну свевредност. И да, колико видим, ти тинејџери који су обешени, обешени су зато што су силовали неког тринаестогодишњака. Иначе, и Америка има смртну казну, зар не? Mozda bih ti i rekao "NE BILBIJAJ", ali ovo je stvarno druga kategorija stvari, toliko da ne znam ni da li bih se smejao ili povracao... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Па не знам шта да ти кажем, ако је то за тебе друга категорија, све једно ти је да ли се смејеш или повраћаш, то доста говори о твом површном и плитком сагледавању ствари. Заправо, то се своди на просто гутање онога што ти се сервира. Није ни чудо што ти после буде мука да повраћаш. Познато ми је такво поимање ствари. Иран је зло, док је Запад на челу са Америком колевка цивилизације, правде, хуманости и демократије. Од толике њихове љубави пола света се купа у крви. "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mali Lav Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Čitam ovo šta piše Maran ata i onda se pitam zašto se moj prijatelj iz Irana koji se krstio i napustio islam ovde kod nas toliko plašio za svoju porodicu i sebe da je čak morao da ode u jednu zapadnu zemlju i tamo promeni ime? Akuna matata! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Него, да се вратимо хришћанству и Ирану. Да ли сте обратили на онај део у Делима Апостолским где се говори о силаску Духа Светога на Апостоле. Ту се помињу и Парћани и Миђани који су присуствовали догађају и постали Хришћани. Дакле, по Светом Писму, Персијанци и народи Персије примили су Хришћанство још у дане Светих АПостола. У контексту Светог Писма, ова вест о обраћењу иранске породице у православље сведочи о непрекинутом континуитету вере Хришћанске у Ирану већ више од 2000. година. Заист има повода за велику духовну радост када чујемо овакве лепе вести. "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Čitam ovo šta piše Maran ata i onda se pitam zašto se moj prijatelj iz Irana koji se krstio i napustio islam ovde kod nas toliko plašio za svoju porodicu i sebe da je čak morao da ode u jednu zapadnu zemlju i tamo promeni ime? Па не знам за твог пријатеља. Али судећи по овој иранској породици која се крстила и то јавно обзнанила, не делује ми да се плаше или да очекују неко зло. У Ирану данас има скоро милион јавних хришћана, свакако међу њима има пуно обраћеника из ислама. Држава сигурно нема интерес у томе да прогања Хришћанство. Положај хришћанских цркава у Ирану је институционализован. У иранском меџлису седе и три представника хришћанских заједница, они учествују у раду скупштине и доносе законе. "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Prosle godine bio je slucaj one 2 devojke, koje su zatvorene i zamalo osudjene na smrtnu kaznu, zato sto im je nadjena Biblija u kuci. Ceo slucaj je bio po novinama nedeljama, a imali smo i temu na forumu. Tek, iz tog primera, nije mi delovalo mnogo roze da covek tamo bude hriscanin danas... Miriam R. ميريام је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 2, 2013 Пријави Подели Написано Март 2, 2013 Prosle godine bio je slucaj one 2 devojke, koje su zatvorene i zamalo osudjene na smrtnu kaznu, zato sto im je nadjena Biblija u kuci. Ceo slucaj je bio po novinama nedeljama, a imali smo i temu na forumu. Tek, iz tog primera, nije mi delovalo mnogo roze da covek tamo bude hriscanin danas... Sad ce on da ti kaze da je to americka propaganda i da ti plitko sagledavas stvari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука