pokajnik83 Написано Децембар 7, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2009 Новосибирск, РУСИЈА, 6. децембар 2009. године - Рвачи Партизана освојили су титулу првака Европе пошто су у финалу Лиге европских шампиона у Новосибирску савладали домаћи Сибирјак са 4:3. Тријумф Партизана је најбољи резултат српског клупског рвања, након што су рвачи Пролетера из Зрењанина 2007. године освојили друго место. Да подсетим да су могли и да не оду јер нису имали услове! Због тога је њихов подвиг још већи! Браво ШАМПИОНИ! klapklap klapklap klapklap Srbija_smesko kolo2 И данас, кад дође до последњег боја, Неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот, отаџбино моја, Знајући шта дајем и зашто га дајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 8, 2013 Гости Пријави Подели Написано Септембар 8, 2013 Рвање остаје део Олимпијских игара! Велика непревда је избегнута. Међународни олимпијски комитет одлучио је у Буенос Ајресу да врати рвање у такмичарски програм за Олимпијске игре 2020. године. Овај спорт је победио на тајном електронском гласању сквош и комбинацију бејзбола и софтбола. Међународни олимпијски комитет одлучио је у Буенос Ајресу да врати рвање у такмичарски програм за Олимпијске игре 2020. године. У конкуренцији су били још сквош и бејзбол и софтобол, а МОК је тајним електронским гласањем на конгресу одлучио да врати рвање у олимпијски програм. Рвање је добило 49 гласова, бејзбол и софтбол 24, а сквош 22 гласа. МОК је почетком фебруара одлучио да избаци рвање из олимпијског програма за Игре 2020. године, што је изазвало велико незадовољство. Рвање је један од најстаријих олимпијских спортова, који је био у програму од прве модерне Олимпијаде 1896. године. Олимпијске игре 2020. године одржаће се у Токију. Презентацију рвања у Буенос Ајресу предводио је председник Светске рвачке федерације (Фила) Ненад Лаловић. Он је на почетку излагања рекао да рвање има традицију од 3.000 година, али да се та организација "окреће садашњости и модерном рвању". Рвачког савеза Србије жељко Трајковић био је пресрећан. "Пресрећан сам, очекивао сам овакв исход, али нисам био спокојан. Уз изузетно уважавање преостала два спорта, мислим да је рвање тамо где му је место, као базном и основном спорту олимпијских игара. На нама је да још висе унапредимо нашу организацију и да дамо пуну подршку новом председнику Филе Лаловићу", рекао је Трајковић. Председник РС С-а је казао да је разговарао телефоном са Лаловићем после гласања. "Чуо сам се с Лаловићем после гласања и рекао ми је да је било изузетно тешко, али да је пресрећан и задовољан што је учествовао у оваквој историјској одлуци за наш спорт", рекао је Трајковић. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука