Jump to content

Лењин је сахрањен по православном обреду???

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kad smo vec kod ove teme, hteo bih da pitam, kako ateista moze da stavi do znanja SPC i svojoj porodici da ne zeli verski pogreb.

Nadjes advokata, napravite ugovor, platis mu i mirna backa.sve utanacis, spomenik, epitaf, platis parcelu , sanduk i miran si ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ја сам прочитао неко супротно тумачење, да је сам маузолеј зграда чија геометрија, као и ентеријер, је „исписана“ окултним симболима, као сахрана са балсамовање тела је, такође неки окултни обред.... уствари, постоји неки документарни филм који има на ЈуТјуб, који тврди ово...

Иначе, да не будем погрешно схваћен, и прво и друго мени звуче као какву сензацију...

Подели на овим сајтовима

При этом Зюганов отметил, что в захоронении Ленина в Мавзолее нет никаких религиозных противоречий. "Ленин захоронен по православным канонам. Я специально обращался по этому поводу к священникам, они подтвердили, что церковных нарушений нет", - сказал он.

Ово је изјавио Зјуганов, (лупио и остао жив),  лидер комуниста. Распитао се код неких свештеника (којих)? А све то објављено у електронском часопису (жута штамапа) комуниста...свашта. Погледајте мало тај "часопис". Кога све људи неће узети за озбиљно. Вероватно је и балсамовање део православног ритуала и дозвољено је. Треба ипак мало поразмислити пре него што се постави тема, медији су чудо.

И још - сензационална вест се обично објави у високотиражним листовима, а не у часопису типа "Јутро"

И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи;

https://www.facebook.com/pravoslavni

Подели на овим сајтовима

Ова расправа нема вазе са темом. Обезбеди се на време од "тупавих" и не бригај. А ако имаш нешто о теми..изволи.

И повика снажним гласом, говорећи: Паде, паде Вавилон велики, и постаде станиште демонима и тамница свакоме духу нечистоме, и тамница свију птица нечистих и мрских; јер се жестоким вином блуда њезина напојише сви народи;

Подели на овим сајтовима

Каже прича - неко време након што је Лењин умро и балсамован, деси се неки бесмислен квар и у његов маузолеј се излије фекална канализација. Наравно, не треба ни говорити да се директор канализације изгубио на путу од куће до канцеларије и више никада није нађен... Међутим, када су питали патријарха да прокоментарише догађај, он је рекао: Какве мошти, такво и миро...

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Bez obzira na to što bar po ovim vestima, više od polovine Rusa bi želelo da iseli Lenjina iz Mauzoleja, mislim da se to neće desiti. Isto kao i kod nas što Tileta će držati u Kući Cveća, narednih 500 godina, ako bude ove države i naroda.

Baš bih voleo da vidim tog popa koji je rekao Zjuganovu da sahrana Lenjina kao što je obavljena u Mauzoleju je po pravoslavnom kanonu. Pa niko se pre njega sem egipatskih faraona i nije sahranjivao tako, a teško da su faraoni bili pravoslavni.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Па то и рекох...него Зјуганов хоће да покаже да је још ту  Just_Cuz_19 Нико неће да се дохвати таквих питања, подижу се тензије...е докле је дотерао Зјуганов кад се позива на православље...

Подели на овим сајтовима

Oče Nebojša, kakvu slobodnu volju može imati mrtav čovek (sa ateističke tačke gledišta) ?

Jesam zato da se ispoštuje volja koju je čovek imao za života po pitanju sahrane. Nije to problem. Stvar je u tome da je antiteistima religija toliko ogavna i toliko je se plaše da se čak brinu da ne utiče na njih i da nemaju kontakta sa njom ni kada umru. Iako bi trebalo da im bude svejedno šta će biti sa njihovim telom.

Zar ta mržnja prema religiji nije patološka ? Ovo što Muramasa priča je živi primer i dokaz toga da je antiteizam bolesno stanje ljudske psihe.

Ja da sam ateista savrseno bi me bolelo sto ce neko posle moje smrti da mi baje... zar tako ne treba da razmislja jedan ateista ili mu je bas stalo da posle smrti pokaze svima da nije verovao u Boga i da je bio clan stranice na facebooku I am proud to be Atheist i sl.

Haha pretpostavljam da ni jednom od vas dvojice ne bi smetalo da ih nakon smrti pokopaju kao muslimane i da im na grobu peva imam ;)

Plitka vam je logika a razmisljanje povrsno. Ne radi se o tome da je neko mrtav pa ga ionako nije briga ni za sta, radi se  o tome da meni za zivota smeta da znam da neko ceka da umrem pa da moj prestanak postojanja iskoristi za plasiranje svojih ideja i licnih preferenci. Ako sam za zivota zeleo da crkva ima sto manji udeo u mom zivotu jer ne zelim da doprinosim sirenju iste, onda to zelim i posle svoje smrti. 

ja ne verujem u duhove, leprikone i zagrobni zivot tako da mi jes talo do toga kako ce ljudi da me pamte i tako i zivim svoj zivot. Na osnovu nacina na koji sam zivot ziveo tako ce me i pamtiti. Al dzaba mi sve ako neko dodje  i kaze...

"si vido, ode nam klaudking... veliki pravoslavac... i veliki srbin!"

"sta lupas bre, covek bio ateista ceo zivot"

"ma daaaa... ateista ;) ... a tri popa mu pevala opelo... a za zadusnice mu je drzao govor patrijarh Milojkov licno!"

"pa ono jes i to sto kazes... ajde onda  i mi da budemo pravosalvci... kad je mogo i klaud mozemo valjda  i mi, to je najmanje sto mozemo u secanje na njega da uradimo"

"da znas... mada ja jesam vernik, al ne idem  u crkvu... ja ti verujem u boga al ne  u popove"

"Ma  i ja isto, al to nije ni bitno... nego, jel ce pisemo "pravosalvac" na popisu stanovnistva sledece godine?"

"naravno... sto bi menjali... kako do sad, tako i u buduce..."

"Ajmo onda, pada noc, trebalo bi se pomoliti... valja se..." 

(odlaze laganim hodom)

"i kazes, bio ateista?"

"ne bulazni... ateisti ne postoje... "

kraj

:) :) :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Haha pretpostavljam da ni jednom od vas dvojice ne bi smetalo da ih nakon smrti pokopaju kao muslimane i da im na grobu peva imam ;)

Plitka vam je logika a razmisljanje povrsno. Ne radi se o tome da je neko mrtav pa ga ionako nije briga ni za sta, radi se  o tome da meni za zivota smeta da znam da neko ceka da umrem pa da moj prestanak postojanja iskoristi za plasiranje svojih ideja i licnih preferenci. Ako sam za zivota zeleo da crkva ima sto manji udeo u mom zivotu jer ne zelim da doprinosim sirenju iste, onda to zelim i posle svoje smrti. 

ja ne verujem u duhove, leprikone i zagrobni zivot tako da mi jes talo do toga kako ce ljudi da me pamte i tako i zivim svoj zivot. Na osnovu nacina na koji sam zivot ziveo tako ce me i pamtiti. Al dzaba mi sve ako neko dodje  i kaze...

"si vido, ode nam klaudking... veliki pravoslavac... i veliki srbin!"

"sta lupas bre, covek bio ateista ceo zivot"

"ma daaaa... ateista ;) ... a tri popa mu pevala opelo... a za zadusnice mu je drzao govor patrijarh Milojkov licno!"

"pa ono jes i to sto kazes... ajde onda  i mi da budemo pravosalvci... kad je mogo i klaud mozemo valjda  i mi, to je najmanje sto mozemo u secanje na njega da uradimo"

"da znas... mada ja jesam vernik, al ne idem  u crkvu... ja ti verujem u boga al ne  u popove"

"Ma  i ja isto, al to nije ni bitno... nego, jel ce pisemo "pravosalvac" na popisu stanovnistva sledece godine?"

"naravno... sto bi menjali... kako do sad, tako i u buduce..."

"Ajmo onda, pada noc, trebalo bi se pomoliti... valja se..." 

(odlaze laganim hodom)

"i kazes, bio ateista?"

"ne bulazni... ateisti ne postoje... "

kraj

:) :) :)

Pa dobro ako si se tokom zivota toliko borio da se smanji uticaj crkve na tvoj zivot , valjda je logicno da i tvoja porodica zna koji su tvoji stavovi. Pa ce znati da ne treba da dovode nikakvog popa. Moji ce da znaju da musliman nikad nisam bio pa nece imam da mi dolazi imam. A ovaj dijalog stvarno ne znam zasto si pisao jer je po meni debilan, bas me zabole sto ce neko da prica sta sam bio i da me stavi u popis da sam pravoslavac/ateista. Jedino ako sebe ne smatras mnogo bitnom osobom na  zemlji da je od presudnog znacaja to sto si ti bio za zivota. I mean who cares maaan !!!

Подели на овим сајтовима

Pa dobro ako si se tokom zivota toliko borio da se smanji uticaj crkve na tvoj zivot , valjda je logicno da i tvoja porodica zna koji su tvoji stavovi. Pa ce znati da ne treba da dovode nikakvog popa. Moji ce da znaju da musliman nikad nisam bio pa nece imam da mi dolazi imam. A ovaj dijalog stvarno ne znam zasto si pisao jer je po meni debilan, bas me zabole sto ce neko da prica sta sam bio i da me stavi u popis da sam pravoslavac/ateista. Jedino ako sebe ne smatras mnogo bitnom osobom na zemlji da je od presudnog znacaja to sto si ti bio za zivota. I mean who cares maaan !!!

omasio si sarkazam... Ja sam tu najmanje bitan ;-)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Веома, јер верујемо у загробни живот, и стога нам је веома битно да ли ћемо бити сахрањени по муслиманском или православном обреду.

Колко контам, ви верујете да после смрти све престаје и све се гаси, па и свест која вам за живота није дала да верујете или поштујете ове или оне обреде, стога не капирам чему толика фрка.

Да се разумемо, свој сам став још горе објаснио, глупо је, безобразно, и потпуно непотребно не испоштовати нечију жељу у вези са начином сахране и (не)одржавањем обреда, ал ме интересује што би атеисту уопште било брига шта ће да се деси кад му се угасе све животне функције, и шта га брига шта ће да буде после његове смрти, макар што се ових ствари тиче?

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

omasio si sarkazam... Ja sam tu najmanje bitan ;-)

Ne nisam omasio, shvatio sam poentu. Nego bi po logici trebalo ravnodusno da se ponasate prema tome. Mislim smrt za vas nije nista, za vernike neke jeste. Ne vidim tu potrebu i " paniku " da se ti predstavljas kao borac protiv crkve. Zabole te da li ce neko iz Afrike da dodje da ti baje, toliko je bilo od tebe i tvoje istorije, vidimo se nikad, kraj price. Ja da sam ateista moze i imam da dodje, ne zanima me. Ali ako vam je toliko stalo kazite svojoj porodici i kraj price.

Подели на овим сајтовима

Cloud je odlično odgovorio. Zato što ateista neće da neko koristi njegovu smrt i pogrebne ceremonije za promociju svojih ideja.

Што ће рећи да је сваки атеиста толико битан да ће се одмах десеторо људи преобратити ако он буде сахрањен по православном обреду, јел тако? То се макар дало закључити из Облачићевог примера, да сви само гледају на атеисте, па ће одмах да нагрну да се преобрате. 

Можда мало прецењујете себе.

Понављам: бесмислено је апсолутно, и противно свему у шта верујемо, противно пре свега слободи избора која је основа хришћанства, да се неко после смрти покрштава или да се врши "обред" над неким ко је изразио жељу да се тај обред не изврши, али ја да сам атеиста, болело би ме уво шта се дешава после моје смрти. Мени је битан начин сахране и опело због одређених веровања које имам, и битно ми је да се прочитају молитве, али не контам шта атеисту брига шта ће ико да ради на његовом погребу, посебно што не верује у све то.

Штавише, већа би срамота била да сви знају да су моји наследници поступили против мог начина живота и моје последње жеље и тиме би и тај "циљ" борбе против цркве или који год циљ да је у питању добио још један поен, јер би људима то било крајње дегутантно.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Баш јуче сам читала став оца Курајева по овом питању. Покушаћу да га поново нађем и детаљније објасним. Углавном, отац Андреј Курајев (за оне који не знају професор МДА и члан разних Синодалних комисија РПЦ), жестоко критикује овакав став. У православљу, како отац каже, тело у земљу иде и у прах се претвара. За власт, која је против измештања (ту се помиње и председник Путин) и њега самог, Курајев каже да пате "од губитка доброг укуса". Но, рекох, пронаћи ћу поново текст.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...