Jump to content

Шта симболизује маслинова гранчица и 40 дана из стиха ,,и би потоп на земљи за 40 дана"?

Препоручена порука

Помаже Бог!
Можете ли ми рећи шта симболизује маслинова гранчица и 40 дана из стиха ,,и би потоп на земљи за 40 дана"? Знам да маслинова гранчица симболизује мир, а 40 дана Христово поучавање својих ученика после васкрсења и пре вазнесења, али бих волела да ми, ако можете, то објасните опширније.
Хвала унапред.

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог!

Можете ли ми рећи шта симболизује маслинова гранчица и 40 дана из стиха ,,и би потоп на земљи за 40 дана"? Знам да маслинова гранчица симболизује мир, а 40 дана Христово поучавање својих ученика после васкрсења и пре вазнесења, али бих волела да ми, ако можете, то објасните опширније.

Хвала унапред.

Pre svega, dobro nam dosla na forum... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

ахахахах, хвала. :) Волела бих да сазнам светоотачка тумачења, ако неко има. :) Кад се већ распитујем, знате ли неки сајт где могу наћи исповести бивших секташа? :)

Подели на овим сајтовима

Ima Otackih tumacenja, naravno, ali ne znam ima li ih ko kod sebe.

Treba da se potraze recimo Zlatoustova tumacenja, jer se on najvise od svih bavio tim knjigama, iako, naravno, ima i drugih tumaca.

Ovde imas jedan audio zapis na neke delove Knjige Postanja.

http://www.svetigora.com/node/8311

Nisam nasao u tekstualnom obliku nesto od tih knjiga negde na internetu, ako neko ima kod sebe nesto od ovih tumacenja, ili zna gde mogu da se preuzmu, neka rekne ovde...

:)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...