Danijela Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 "Za Luku Ćelovića se govorilo da nije bio mnogo pobožan jer je retko viđan u crkvi. Ali, Luka Ćelović se može uporediti sa jevanđelskim bogatašem. Luka Ćelović je bio bogataš, ali je razlika između njega i jevanđelskog bogataša u tome što je jevanđelski bogataš koristio bogatstvo za svoje lične potrebe a Luka Ćelović je pomagao svojim bogatstvom druge." Veletrgovac, rentijer, početkom dvadesetog veka jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji, vodeći finansijer i jedna od najuticajnijih ličnosti među Srbima poreklom iz Hercegovine, predsednik Beogradske Zadruge, nacionalni radnik i veliki srpski prosvetni dobrotvor Luka Ćelović. http://www.rastko.rs/istorija/zaduzbinari/msofronijevic1995/16.html "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука