Ignjatije Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 U Drugoj poslanici Timotiju nalazimo ove prorcke reci : " Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška. Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni, Neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi, zdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga, Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni. Jer su od ovih oni koji se zavlače po kućama, i robe ženice koje su natovarene gresima i vode ih različne želje, Koje se svagda uče, i nikad ne mogu da dođu k poznanju istine. " Sta ta sila poboznosti znaci i sta se pod njom podrazumeva. P.s. Znam da postoji predavanje Jeromonaha Rafila na tu temu, ali bih voleo van toga, ovako forumski da porazgovaramo. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Sila pobožnosti je jaka i nepokolebljiva vera u Hrista kao istinitog Boga, vernost Njemu do kraja naročito u teškim vremenima kad je čovek na jakim iskušenjima i kada lako pada u očaj.Ako i tad silom svoje vere u Boga ostane veran i silom ljubavi prema Njemu, onda i sam postaje svet.Svetitelji su sveti ne zato što su bili bestrasni ili bezgrešni već upravo zbog svog ličnog, vernog i nepokolebljivog odnosa sa Bogom, do kraja. Oni koji nemaju silu ljubavi u sebi nemaju ni silu pobožnosti,mlaki su prema drugom čoveku,nezainteresovani, usmereni isključivo na sebe ,a mogu imati spoljne odlike pobožnosti.Zato Bog ispituje prvenstveno čovekovo srce ono što je u njemu-istinska vera, nevera ili sumnja i On jedini zna šta je u čovekovom srcu,zato je i jedini Sudija.Za nas ljude je nezahvalno da sudimo ko kakvu veru i pobožnost ima jer mi ne znamo sve o nekome kako Bog zna niti možemo objektivno da procenimo a da ne zapadnemo u osudu. Ignjatije, Иван Дабижљевић, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 16, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Oni koji nemaju silu ljubavi u sebi nemaju ni silu pobožnosti 138999 Da vidimo sta ap. Pavle kaze o ljubavi :" Ljubav dugo trpi, milokrvna je; ljubav ne zavidi; ljubav se ne veliča, ne nadima se, Ne čini šta ne valja, ne traži svoje, ne srdi se, ne misli o zlu, Ne raduje se nepravdi, a raduje se istini, Sve snosi, sve veruje, svemu se nada, sve trpi. " http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 U Drugoj poslanici Timotiju nalazimo ove prorcke reci : " Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška. Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni, Neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi, zdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga, Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni. Jer su od ovih oni koji se zavlače po kućama, i robe ženice koje su natovarene gresima i vode ih različne želje, Koje se svagda uče, i nikad ne mogu da dođu k poznanju istine. " Sta ta sila poboznosti znaci i sta se pod njom podrazumeva. P.s. Znam da postoji predavanje Jeromonaha Rafila na tu temu, ali bih voleo van toga, ovako forumski da porazgovaramo. Po meni se to odnosi na one koji su deklarativno vernici,ili svestenici...izgledaju,deluju pobozno...a u dusi zbornica sotonina.Poput Pahomija i ovih sledbenika Pedofilija XVI... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 16, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Po meni se to odnosi na one koji su deklarativno vernici,ili svestenici...izgledaju,deluju pobozno...a u dusi zbornica sotonina.Poput Pahomija i ovih sledbenika Pedofilija XVI... Naravno da se to odnosi i na deklarativne vernike...... ali pazi kako se izrazavas. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 A sad videh da sam omano. .i da si zapravo pitao sta je sila poboznosti..Po meni to je dar Svetoga Duha,dar cistoga srca i mirnoga uma,dar saosecanja i razumevanja,ljubav u telu,Ohristovljeni covek. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука