draganzzz Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Bravo za Don Gala na otpevanoj ovoj antifasističkoj pesmi! .smesko. http://youtu.be/_5koRYLKUbk Ћириличар, RYLAH, Милан Ракић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Prelepa pesma . RYLAH and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Mnogi si misle da je to komunistička pjesma što nije tačno, to je zaista antifašistička i rodoljubna italijanska pjesma u najširem smislu riječi i nikakvo nije čudo što ju onda mirne duše pjevaju sveštenici i to ravno i u crkvi poslije Mise. Druga stvar je potom što tu pjesmu italijanski komunisti zloupotrebljavaju u svoje propagandne ciljeve. A sasvim je treća stvar što je ista ta pjesma od strane naših komunista za vrijeme FNRIJ/SFRJ i socijalizma stalno bila prikazivana kao italijanska komunistička pjesma. Željko Bilbija vam može potvrditi da je to zaista tako, tu pjesmu u Italiji smatraju svojom i antikomunisti koji s komunizmom nikakve veze nemaju a niti žele imati. To je takva jedna raširena predrasuda i neistina koja je ostala još iz tih komunističkih vremena. Istina je takva da su je pjevali italijanski partizani koji naravno da nisu morali biti komunistima a nisu to ni bili. Našim komunistima je bilo stalo mnogo do toga poistovjetiti opštegrađanski antifašistički partzanski pokret s komunističkom ideologijom u čemu su nasilnim mjerama i uspjeli jer su se u njemu pučem dokopali vlasti i zaveli tvrdu komunističko.partijsku diktaturu i vojnopolitički monopol svoje političke stranke KPJ. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јануар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 @Zayron Vidim dole u komentarima da don Gala neki vasi "ziloti" prozivaju zbog toga, a meni je bas simpa! .smesko. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Mnogi si misle da je to komunistička pjesma što nije tačno, to je zaista antifašistička i rodoljubna italijanska pjesma u najširem smislu riječi i nikakvo nije čudo što ju onda mirne duše pjevaju sveštenici i to ravno i u crkvi poslije Mise. Druga stvar je potom što tu pjesmu italijanski komunisti zloupotrebljavaju u svoje propagandne ciljeve. A sasvim je treća stvar što je ista ta pjesma našim komunistima stalno bila prikazivana kao italijanska komunistička pjesma. Željko Bilbija vam može potvrditi da je to zaista tako, tu pjesmu u Italiji smatraju svojom i antikomunisti koji s komunizmom nikakve veze nemaju a niti žele imati. To je takva jedna raširena predrasuda i neistina koja je ostala još iz tih komunističkih vremena. Tako je Zayron. Patriotska pesma o slobodi. Imali su i Italijani dosta komunista u partizanima ali nisu oni bili jedini.Puno ljudi se tu borilo a da nikakve veze nisu imalli sa komunistima. Kao i kod nas. Samo sto su nase komunjare posle prigrabile za sebe svu narodnu cast iskazanu u borbi za slobodu a danasnje neznalice nasu partizansku borbu izjednacavaju sa komunistickom revolucijom. Italijani su tu znatno pametniji od nas. RYLAH and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јануар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 http://youtu.be/Xn0rHBbQ9Uc Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Mnogi si misle da je to komunistička pjesma što nije tačno, to je zaista antifašistička i rodoljubna italijanska pjesma u najširem smislu riječi i nikakvo nije čudo što ju onda mirne duše pjevaju sveštenici i to ravno i u crkvi poslije Mise. Druga stvar je potom što tu pjesmu italijanski komunisti zloupotrebljavaju u svoje propagandne ciljeve. A sasvim je treća stvar što je ista ta pjesma od strane naših komunista za vrijeme FNRIJ/SFRJ i socijalizma stalno bila prikazivana kao italijanska komunistička pjesma. Željko Bilbija vam može potvrditi da je to zaista tako, tu pjesmu u Italiji smatraju svojom i antikomunisti koji s komunizmom nikakve veze nemaju a niti žele imati. To je takva jedna raširena predrasuda i neistina koja je ostala još iz tih komunističkih vremena. Istina je takva da su je pjevali italijanski partizani koji naravno da nisu morali biti komunistima a nisu to ni bili. Našim komunistima je bilo stalo mnogo do toga poistovjetiti opštegrađanski antifašistički partzanski pokret s komunističkom ideologijom u čemu su nasilnim mjerama i uspjeli jer su se u njemu pučem dokopali vlasti i zaveli tvrdu komunističko.partijsku diktaturu i vojnopolitički monopol svoje političke stranke KPJ. Да, само, декица је извадио црвену марамицу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Не знам талијански, ал капирам да је превод адекватан. Изува песма. http://lyricstranslate.com Ćao lepaProbudio sam se jednog jutrao lepa ćao,lepa ćao,lepa ćao,ćao,ćao,probudio sam se jednog jutrai okupator beše tu. U partizane,ja moram otićiO lepa ćao...u partizane,ja moram otićiosećam da ću umreti. A ako umrem kao partizano lepa ćao...a ako umrem kao partizanti me moraš sahraniti. Sahrani me gore u planinama,o lepa ćao...sahrani me gore u planinamau hladu jednog lepog cveta. A svi ljudi koji tuda prođu,o lepa ćao...a svi ljudi koji tuda prođureći će ''o kakav divan cvet!'' I ovo je cvet partizanao lepa ćao...koji je umro za slobodui ovo je cvet partizanakoji je umro za slobodu. horatio, Ћириличар and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Samo u drugoj strofi kaze O partizanu povedi me ( sa sobom ) .... O partigiano porta mi via ... I to je to, lepa patriotska pesma koju mogu pevati svi koji vole slobodu. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Ево, мало да Руси зачине ^.^ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 4, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2013 Ево и најбољег озвођења: horatio је реаговао/ла на ово 1 . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука