obi-wan Написано Јул 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 пре 18 минута, Вукашин Ковачевић рече Е видиш све што сти ти овде описао, ја видим у модерном култу мејснтрим сајентизма, и баш зато су ми равноземњаши симпатични. Ne zaludjuj se brate time, i jedni i drugi su potpuno iste krajnosti, samo suprotno polarisane. Ako cemo da gajimo blagorazumnost i trezvenoumlje, kako i prilici Hriscanima, onda je prakticno nemoguce da nam bilo koja takva krajnost uopste bude bliska, kamoli simpaticna. "Krajnosti nigde i ni u cemu nisu za pohvalu", tako nas uce veliki i trezvenoumni Oci Crkve. Drugim recima, ne moze vera (ili zivot uopste) da bude anti-nesto, ne moze da se zasniva na antagonizmu ili da bude prosta negacija nekog ili neceg. Pravoslavlje = pravozivlje, afirmativni pokret uma ka svemu dobrom i najboljem. Blato i balegu prosto zaobidjes, ne sakupljas, da ne bi sam poceo ubrzo da zaudaras na isto. пре 18 минута, Вукашин Ковачевић рече Равноземњаши су лутеранци мејнстрим католичколике инквизиторске науке, њена последица, и биће их све више Ovo si odlicno napisao. Ja samo da dodam: bilo kakvim luterancima (= sektasima) ne bi` dao ni nacrtanu ovcu da cuvaju, kamoli da im poklonim svoju paznju. Вукашин Ковачевић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Јул 17, 2018 Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 пре 10 минута, obi-wan рече Ja samo da dodam: bilo kakvim luterancima (= sektasima) ne bi` dao ni nacrtanu ovce da cuvaju, kamoli da im poklonim svoju paznju. А шта ако су тек у почетним фазама секташтва, још нису задрти нити се у њима задојио фанатизам, и са релативно мало труда могао би да их вратиш истини? Е видиш тако неко ко има једноставна питања о лоптастој земљи прочита неку такву бланко осуду, и она га аутоматски отера у већу крајност и одбојност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 пре 7 минута, Вукашин Ковачевић рече А шта ако су тек у почетним фазама секташтва, још нису задрти нити се у њима задојио фанатизам, и са релативно мало труда могао би да их вратиш истини? Е видиш тако неко ко има једноставна питања о лоптастој земљи прочита неку такву бланко осуду, и она га аутоматски отера у већу крајност и одбојност. Neko ko tvrdi da je Zemlja ravna, i jos to pokusava da dokaze - danas, u 21. veku - moze da bude samo u terminalnoj fazi. Takvom coveku nista ne mozes da pomognes pristupom tipa "mozda si pravu", jer je priroda njegove zablude takva da u startu trazi jasan otklon i razdvajanje, ako zelimo da im stvarno budemo od neke koristi. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Јул 17, 2018 Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 пре 20 минута, obi-wan рече Neko ko tvrdi da je Zemlja ravna, i jos to pokusava da dokaze - danas, u 21. veku - moze da bude samo u terminalnoj fazi. Брате Оби, нико се није родио као равноземљаш, нити је та заблуда настала одједном, сви ти људи су изашли из школе са истим погледом на земљу као и ми. Ал онда је негде видео неки снимак из свемира где се мења закривљеност земље са ротирањем сочива, прочитао нешто о најдужем мосту на свету, отворио слику са лунарне мисије и видео фотошоп лејере, те отишао на неки форум са питањима о томе како и зашто, где је наишао на "ТИ СИ ДЕЕЕЕБИИИИЛ, ПИТАЊЕ ТИ ЈЕ ГЛУПО, ХАХАХА КАКО СИ ТАКО ГЛУУУУП, како се УСУЂУЈЕШ ДА У 21 ВЕКУ имаш уопште питања о томе". И тако, човек оде негде другде на неки други форум, где наиђе на сличне људе са сличним питањима којих се он није досетио а којима су исто тако рекли да су дебили, и сви заједно заседну и закључе да их неко лаже, и науме да то доказују. Е, исто тако је било са лутеранцима, "КАКО СЕ УСУЂУЈЕШ да питаш о индулгенцијама и чистилишту у 16 веку?!?!" и тако од питања о чистилишту они одоше у sola scriptura и до тога да их је неко све време лагао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 пре 2 минута, Вукашин Ковачевић рече Брате Оби, нико се није родио као равноземљаш, нити је та заблуда настала одједном, сви ти људи су изашли из школе са истим погледом на земљу као и ми. Ал онда је негде видео неки снимак из свемира где се мења закривљеност земље са ротирањем сочива, прочитао нешто о најдужем мосту на свету, отворио слику са лунарне мисије и видео фотошоп лејере, те отишао на неки форум са питањима о томе како и зашто, где је наишао на "ТИ СИ ДЕЕЕЕБИИИИЛ, ПИТАЊЕ ТИ ЈЕ ГЛУПО, ХАХАХА КАКО СИ ТАКО ГЛУУУУП, како се УСУЂУЈЕШ ДА У 21 ВЕКУ имаш уопште питања о томе". И тако, човек оде негде другде на неки други форум, где наиђе на сличне људе са сличним питањима којих се он није досетио а којима су исто тако рекли да су дебили, и сви заједно заседну и закључе да их неко лаже, и науме да то доказују. Е, исто тако је било са лутеранцима, "КАКО СЕ УСУЂУЈЕШ да питаш о индулгенцијама и чистилишту у 16 веку?!?!" и тако од питања о чистилишту они одоше у sola scriptura и до тога да их је неко све време лагао. Ne, nije bilo tako. Ovo si sve iz nekog razloga iskarikirao. Prvo i pre svega, ko god je posteno prosao osnovnu skolu, ne moze da ne zna da je Zemlja okrugla. Ono sto se vremenom pojavi nije nikakva naucna sumnja, gde neko prosto trezno razmislja pa zeli da isto tako trezno da sebi odgovor na neko pitanje, nego upravo taj sektaski (= subotarski, luteranski, partizanski, inkvizitorski, farisejski) mentalitet - dakle, citav jedan sistem zabluda, koje sve za temelj imaju samo jedno: samoljublje. "Ja necu da se menjam, niti da ucim od drugih, ja sam u pravu, svi drugi su mi krivi". Drugo, protestanti jesu imali dobar start, u smislu da su vise nego osnovano osporili papsko bulaznjenje, ali gde su danas? Kako je moguce da u svemu tome potuno omase pravu Crkvu? Zar mislis da bi i jednog jedinog coveka Bog ostavio na cedilu, da je samo bio i malo dobro usmeren i spreman da stvarno upozna Istinu? Njihov otklon od papske zablude u samom startu je bio u stvari samo jos vece covekoboznistvo, odnosno krajnje samoljubiv inat i nista drugo. "Ja necu da se menjam, niti da ucim od drugih, ja sam u pravu, svi drugi su mi krivi". A ovde niko nikog ne naziva pogrdno, niti se nekome ja rugam zbog njegove zablude ili vec cega. Jednostavno postoji patos ispod kog ne mozemo da sidjemo, a da time ne udjemo i sami u laz i zabludu. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 Jesmo... ... https://twitter.com/WorldAndScience "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 17, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 Inace, davno, u jednom starom broju Stripoteke, bio je i strip sa nazivom "Zvezdana prasina"... ... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 17, 2018 Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 1 hour ago, Вукашин Ковачевић рече Брате Оби, нико се није родио као равноземљаш, нити је та заблуда настала одједном, сви ти људи су изашли из школе са истим погледом на земљу као и ми. Ал онда је негде видео неки снимак из свемира где се мења закривљеност земље са ротирањем сочива, прочитао нешто о најдужем мосту на свету, отворио слику са лунарне мисије и видео фотошоп лејере, те отишао на неки форум са питањима о томе како и зашто, где је наишао на "ТИ СИ ДЕЕЕЕБИИИИЛ, ПИТАЊЕ ТИ ЈЕ ГЛУПО, ХАХАХА КАКО СИ ТАКО ГЛУУУУП, како се УСУЂУЈЕШ ДА У 21 ВЕКУ имаш уопште питања о томе". И тако, човек оде негде другде на неки други форум, где наиђе на сличне људе са сличним питањима којих се он није досетио а којима су исто тако рекли да су дебили, и сви заједно заседну и закључе да их неко лаже, и науме да то доказују. Е, исто тако је било са лутеранцима, "КАКО СЕ УСУЂУЈЕШ да питаш о индулгенцијама и чистилишту у 16 веку?!?!" и тако од питања о чистилишту они одоше у sola scriptura и до тога да их је неко све време лагао. Данас - и не само сада, него већ једно дуже време - на нету имаш сигурно стотине и стотине чланака, сајтова, јутјуб клипова који темељно разобличавају причу о равној земљи. Сваки детаљ те приче. Не знам да ли има и на српском, претпостављам да би требало да се неко до сада сетио да макар преведе стране изворе, ако већ не ставља нешто своје. Значи неко ко поред свега тога и даље верује у ту причу, тај онда једноставно није нормалан. Или је жестоко безобразан. И ту не постоји друго објашњење. obi-wan and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 17, 2018 Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 пре 25 минута, GeniusAtWork рече Данас - и не само сада, него већ једно дуже време - на нету имаш сигурно стотине и стотине чланака, сајтова, јутјуб клипова који темељно разобличавају причу о равној земљи. Сваки детаљ те приче. Не знам да ли има и на српском, претпостављам да би требало да се неко до сада сетио да макар преведе стране изворе, ако већ не ставља нешто своје. Значи неко ко поред свега тога и даље верује у ту причу, тај онда једноставно није нормалан. Или је жестоко безобразан. И ту не постоји друго објашњење. Aha. A Nikodim dr Bogosavljević laže!? To oš da kažeš? obi-wan and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 17, 2018 Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 пре 7 часа, Вукашин Ковачевић рече Хаха не, Мирољуб је преварант, овај човек искрено верује у све што тврди и веома је интелигентан, инжињер, ради и експерименте са бежичним преносом електричне енергије. Неко ко прича о "локалном Сунцу", тј. да се кемтрејлси налазе иза Сунца и да авиони самим тим лете изнад Сунца (оно је онда између авиона и Земље), може да има и докторат из теорије струна, тај је или луд или трол Милан Ракић and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Јул 17, 2018 Пријави Подели Написано Јул 17, 2018 Jupiter's moon count reaches 79, including tiny 'oddball' July 17, 2018, Carnegie Institution for Science Various groupings of Jovian moons with the newly discovered ones shown in bold. The 'oddball,' called Valetudo after the Roman god Jupiter's great-granddaughter, has a prograde orbit that crosses the retrograde orbits. Credit: By Roberto …more Twelve new moons orbiting Jupiter have been found—11 "normal" outer moons, and one that they're calling an "oddball." This brings Jupiter's total number of known moons to a whopping 79—the most of any planet in our Solar System. https://phys.org/news/2018-07-jupiter-moon-tiny-oddball.html Read more at: https://phys.org/news/2018-07-jupiter-moon-tiny-oddball.html#jCp drvce and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Јул 18, 2018 Пријави Подели Написано Јул 18, 2018 пре 21 часа, obi-wan рече Ne, nije bilo tako. Ovo si sve iz nekog razloga iskarikirao. Prvo i pre svega, ko god je posteno prosao osnovnu skolu, ne moze da ne zna da je Zemlja okrugla. Ono sto se vremenom pojavi nije nikakva naucna sumnja, gde neko prosto trezno razmislja pa zeli da isto tako trezno da sebi odgovor na neko pitanje, nego upravo taj sektaski (= subotarski, luteranski, partizanski, inkvizitorski, farisejski) mentalitet - dakle, citav jedan sistem zabluda, koje sve za temelj imaju samo jedno: samoljublje. "Ja necu da se menjam, niti da ucim od drugih, ja sam u pravu, svi drugi su mi krivi". Искарикирао сам за Лутера да не бих куцкао 3 сата, али ово што говорим о равноземљашима је оно што су ми сами рекли. Данима сам се расправљао са једним од тих проминентнијих и све ми је испричао од А до Ш. Причао ми је како се некад спрдао са равном земљом, како је мислио је то софистицирано троловање, придруживао се дебанкерима који зарађују паре на јутубу исмевајући се креационистима, равноземљашима и сл, све док једном није поменуо како иако су лудаци, равноземљаши примећују неке занимљиве недоследности које нису адекватно објашњене, као на пример да испод лунарног модула нема трага слетања, или да је бестрага нестала телеметрија НАСЕ са лунарне мисије. Тог момента су га "његови" сајентисти разапели и тог момента више није био добар климоглавац, те човек оде да потражи одговоре на та питања на равноземљашким форумима, где је само нашао још десетине таквих питања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Ковачевић Написано Јул 18, 2018 Пријави Подели Написано Јул 18, 2018 пре 20 часа, GeniusAtWork рече Данас - и не само сада, него већ једно дуже време - на нету имаш сигурно стотине и стотине чланака, сајтова, јутјуб клипова који темељно разобличавају причу о равној земљи. Сваки детаљ те приче. Не знам да ли има и на српском, претпостављам да би требало да се неко до сада сетио да макар преведе стране изворе, ако већ не ставља нешто своје. Значи неко ко поред свега тога и даље верује у ту причу, тај онда једноставно није нормалан. Или је жестоко безобразан. И ту не постоји друго објашњење. Мислиш да је тако једноставно, да су само ненормални или безобразни? Ништа лакше него их отписати као умоболне, али управо имаш равноземљаша који су некад сами разобличавали равноземљаше, пре него им се згадила њихова сопствена заједница и придружили се равноземљашима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јул 18, 2018 пре 25 минута, Вукашин Ковачевић рече као на пример да испод лунарног модула нема трага слетања, или да је бестрага нестала телеметрија НАСЕ са лунарне мисије. Тог момента су га "његови" сајентисти разапели и тог момента више није био добар климоглавац, те човек оде да потражи одговоре на та питања на равноземљашким форумима, где је само нашао још десетине таквих питања I ti stvarno verujes tom liku? Na ovakve basne? Znaci, ladno kaze da je otis`o da potrazi odgovor na ravnozemljaskim forumima za pitanja za koja imas more clanaka `de oces po internetu - i tu mu to verujes? Ono - nije se setio da prelista prave naucne clanke o tome, nego otiso bas na njihove forume onako random?... Naivan je k`o francuska sobarica, taman tako. I kako su ti ljudi beskrajno predvidivi, da prosto ne poverujes, kao u crtacu. A eto - ni najmanje nije tesko da covek u vezi svega toga sedne i polako procita sta god mu volja, ima stvarno mnogo clanaka na sve te teme. Postoji more izvrsnih slika odlicnog kvaliteta. Ima cega `oces, sve sto je potrebno je da covek bude u osnovi stvarno dobronameran. Tu je koren njihovih zabluda. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Branka62 Написано Јул 18, 2018 Пријави Подели Написано Јул 18, 2018 пре 1 минут, obi-wan рече Ono - nije se setio da prelista prave naucne clanke o tome Ma dovoljno bi bilo da je otišao na Vikipediju. https://en.wikipedia.org/wiki/Moon_landing_conspiracy_theories Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука