Jump to content

Новинар се преобукао у просјака и посетио верске објекте

Оцени ову тему

Препоручена порука

Колико ја видим овај се најео за врло кратко време без проблема просећи по верским објектима. Пола хлеба, сардина, порција пасуља... и то просјачи први пут! Очигледно је ванредно талентован и треба да размисли о професионалној каријери. Ипак је то посао много достојанственији од овога који сад ради.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

On 2. 1. 2013. at 19:11, Огњен рече
Колико ја видим овај се најео за врло кратко време без проблема просећи по верским објектима. Пола хлеба, сардина, порција пасуља... и то просјачи први пут! Очигледно је ванредно талентован и треба да размисли о професионалној каријери. Ипак је то посао много достојанственији од овога који сад ради.

Aferim. :0104cheesy:

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

Од људске злобе се неможеш спасити,па шта он мисли да га Бог не препознаје,па лепо добио је јаје на католички Бадњи дан а могли су му још и кобасице дати,није боље ни заслужијо.Лично моје мишљење је *ПСИ ЛАЈУ А КАРАВАН ПРОЛАЗИ* дивна кинеска пословица, а сад Збогом нек он идаље хода 

Подели на овим сајтовима

Рече ми један чое'к: ''Аустријанци финансирају Блиц'' . Како је баш у католичкој цркви добио храну?

0409_feel  0409_feel  0409_feel

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Interesu je me koliko bi zaista nas koji se deklarišemo kao "vjerujući" Pravoslavni Hrišćani danas, u ovom času i u bilo kojoj životnoj situaciji, postupili u skladu sa Jevanđelskom pričom o milosrdnom Samarjaninu? Lako je čini mi se teoretski podražavati Jevanđelske stavove nego praktično.

Подели на овим сајтовима

Мислим да би просјаци и свима која треба нека помоћ, морали да успоставе контакт са свештеницима и ђаконима, а верници да се организују да дају новац само Цркви, а Црква преко свештеника, ђакона и помоћника онима којима је помоћ потребна, пажљиво процењујући колико коме дати и у каквом облику (храна, ћебад, новац...)

Подели на овим сајтовима

Uopste nismo human narod,svi samo pricaju i blebecu ,a sta konkretno  pojedinac uradi pocevsi od sebe .....strasno

nije ni cudo zasto  iscezavamo kao narod.Tesko onome ko mora da trazi milostinju od drugoga pogotovu od bliznjeg,a da nepricam koliko su  ostali spremni pomoci,cast izuzecima koje -na jednu ruku se daju izbrojati....

Подели на овим сајтовима

On 2. 1. 2013. at 21:57, Пајко рече
Рече ми један чое'к: ''Аустријанци финансирају Блиц'' . Како је баш у католичкој цркви добио храну?

0409_feel  0409_feel  0409_feel

Ništa, samo si me pitao ko od nas dvojice uvijek započinje ovakve teme. Pa pogledaj sam ko, ja sigurno ne!

Подели на овим сајтовима

Ај` сад на страну писање овог новинара, или како неки мисле "новинара"...

Да л` је он то урадио стварно овако или "онако", да л` је то тендециозно или не, нећу да коментаришем, професионална прошња или стварна прошња, "професионалци" или стварни "убожари", како се то код мене у Мачви зове... Али имам једно друго питање, које би, мислим било занимљиво...

Елем, за неколико дана нама припадницима СПЦ, предстоји прослава Божића, који ће свако од нас након Литургије, прославити и у својим домовима са породицом и ближњима и пред трпезом...

Можда је питање глупо, неко би можда рек`о и неприкладно, ал` ево да питам...

Да ли би били спремни и прихватили да тог неког убогог просјака/ињу, одрпаног/у, прљавог/у и да не набрајам више, који би вам се обратио, након што би ви претходно изашавши са службе кренули кући, и који би вам се дакле обратио за помоћ просајчећи и тражећи храну, да ли би му предложили да крене са вама вашем дому и да вам се придружи за божићном трпезом? 

Подели на овим сајтовима

On 3. 1. 2013. at 19:56, Милан Ракић рече
Да ли би били спремни и прихватили да тог неког убогог просјака/ињу, одрпаног/у, прљавог/у и да не набрајам више, који би вам се обратио, након што би ви претходно изашавши са службе кренули кући, и који би вам се дакле обратио за помоћ просајчећи и тражећи храну, да ли би му предложили да крене са вама вашем дому и да вам се придружи за божићном трпезом? 

Misliš ovako: 

media-374733-2.jpg

Cardinale Crescenzio Sepe serve il pranzo ai suoi fratelli poveri di Napoli

"Fratelli, non amiamo a parole ma con fatti concreti.

Nessuno può dire di amare Dio che non vede se non ama il fratello che vede."

(Dalla prima epistola di San Giovanni evangelista)

Nella foto: S.E. Cardinale Crescenzio Sepe serve il pranzo ai suoi fratelli poveri di Napoli.

Подели на овим сајтовима

Па рецимо и тако... 

Али првенствено сам мислио на обичне вернике... Дакле на нас обичне припаднике цркве, вернике, мање или више добре, са свим манама и врлинама, са већом или мањом потребом да критикујемо или хвалимо, утврђене у вери мање или више... Није битно...

Дакле, да ли би угостили неког просјака у свом дому?

Подели на овим сајтовима

Не разумем. У храмовима се не држи храна (осим причешћа за болеснике), а уосталом забрањено је јести и пити у храмовима (разуме се да је изузетак причешћивање)...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

On 3. 1. 2013. at 20:16, Милан Ракић рече
Па рецимо и тако... 

Али првенствено сам мислио на обичне вернике... Дакле на нас обичне припаднике цркве, вернике, мање или више добре, са свим манама и врлинама, са већом или мањом потребом да критикујемо или хвалимо, утврђене у вери мање или више... Није битно...

Ok, najbolje da sad odgovarate na to što vas je Milan Rakić pitao. Ja sam htio napisati nešto ali stalno opet odgađam. Valjda zato što na to gledam iz profesionalnog aspekta, dosta dugo sam se tim bavio profesionalno u Pragu (ne tim prosjačenjem, hahahahaha) i kao socijalni radnik radio s beskućnicima i pomagao im. To mi je bilo zanimanje, cjelodnevni posao i za to sam dobivao platu i od toga živio. Imam o članku i neko svoje mišljenje koje će vam možda biti vrlo zanimljivo ptočitati. Al kako sam rekao, možda je bolje da s tim pričekam još do sutra recimo, dok vi ne kažete šta si o tom mislite kako vam ne bi šta s moje strane bilo sugerirano ili nametnuto, neko to moje lično viđenje ili mišljenje toga.

Подели на овим сајтовима

On 3. 1. 2013. at 20:16, Милан Ракић рече

Одлично питање. Мислим да као што рекох или ћеш да позовеш таквог убогог, смрдљивог, одрпаног, пијаног, надрогираног, итд. или нећеш. Момента кад кренеш са условима типа "бих али не сме да смрди" итд. ту престаје мера Христова и почиње човекова. 

Друга је још ствар то што би прави смиреноумни хришћанин (читај светитељ) пре јавно рекао "не бих" (или ћутао) а у стварности би то урадио да би испутнио Христову заповест (Мт 6.1-4), па је тиме и питање, иако одлично, уствари "нехришћанско" стриктно гледано :) (Узгред, мислим и да је кардинал ту пао нажалост)

Подели на овим сајтовима

On 3. 1. 2013. at 20:24, uros рече
Одлично питање. Мислим да као што рекох или ћеш да позовеш таквог убогог, смрдљивог, одрпаног, пијаног, надрогираног, итд. или нећеш. Момента кад кренеш са условима типа "бих али не сме да смрди" итд. ту престаје мера Христова и почиње човекова. 

Друга је још ствар то што би прави смиреноумни хришћанин (читај светитељ) пре јавно рекао "не бих" (или ћутао) а у стварности би то урадио да би испутнио Христову заповест (Мт 6.1-4), па је тиме и питање, иако одлично, уствари "нехришћанско" стриктно гледано :) (Узгред, мислим и да је кардинал ту пао нажалост)

Htio sam ti lajkovat post zbog tog prvog dijela ali povukao sam zbog tog drugog. 

kao da su ih pisale dvije osobe koja jedna s drugom nikakve veze nemaju.

To prvo je ok. 

A to drugo je nekako sasvim pomateno: 

Друга је још ствар то што би прави смиреноумни хришћанин (читај светитељ) пре јавно рекао "не бих" (или ћутао) а у стварности би то урадио да би испутнио Христову заповест (Мт 6.1-4), па је тиме и питање, иако одлично, уствари "нехришћанско" стриктно гледано  :) (Узгред, мислим и да је кардинал ту пао нажалост)

Hoćeš reći da "smirenoumni hrišćan ili svetitelj"

ne bi nahranio gladnoga ako bi to mogao?

Zbog čega bi baš "smirenoumni hrišćanin ili svetitelj"

imao radije javno reći ne ili ćutati umjesto da mu jednostavno pomogne?

I ako bi to uradio onda samo zato kako bi ispunio "Hristovu zapovest"?

A ne zato što bi imao hrišćanske ljubavi recimo i ljubio siromahe onako kao Hrist?

Nije mi jasno ovo: "мислим и да је кардинал ту пао нажалост" Zbog čega, obrazloži?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...