Jump to content

Епископ Јужно Сахалински и Курилски Тихон: Мој број телефона је познат свима

Препоручена порука

9027051_orig.gif

дио интервјуа Епископа Јужно Сахалинског и Курилског Тихона (пажња:слободан превод)

Епископ Јужно Сахалински и Курилски Тихон (Доровских) мало мање од двије године управља епархијом на Далеком истоку. На епархијском сајту од контаката стоји - његов лични е-маил. Одговара ли таква отвореност једног епископа? Које су њене предности? О животу православних хришћана у Сахалину и Курилима, проблемима свештеника, хришћанског образовања, и о многом другом - разговорамо са владиком.

"Како, куда? У цркви! "- Владико, Ви сте одрасли у дивној породици, Ваша браћа су- митрополит и игуман! Реците нам нешто о својим родитељима. Како су подигли три војника Христова? Каква је била атмосфера у породици? Како сте се придружили цркви? Данас је тешко подићи дијете да буде вјерујуће и црквено - како је то било у вашој породици?

Заиста ја сам одрастао у предивној породици...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ваш сајт има директну адресу поште. Шта Вас питају? Да ли им одговарате?

- Мој одговор је врло искрен. Читам сам питања и усмено диктирам свом помоћнику шта треба да се одговори. Ја нисам увијек у стању да сједим и пишем дуге одговоре, али вријеме за њихов преглед се одреди. Питања је много, и она су веома различита, од једноставних до веома дубоко духовних.

Бити отворен и приступачан-

Да ли мислите да је владика данас далеко од стада, од свештенства? Има ли неких промјена? Дешава се да ви исповиједате, на примјер? У принципу, владика мора да комуницира са људима? Уосталом, ту лежи много више послушности.- Ја не могу да одговарам за друге епархије. Овдје имамо епископа, који су можда је ближи свештенству и заједници... Трудим се да будем што ближе заједници и свештенству. Мој телефон је познат свима. Позивају наши парохијани, тражећи разна питања да питају да крштавам, на примјер. И ја сам срећан да то урадим, јер ја волим да се крсте.

Да, исповиједам. Они који су се исповиједали прије мог архијерејског посвећења, ако су у могућности долазе код мене на исповијест. И ја сам срећан да разговарам са њима и да могу да наставим њихово исповиједање. Владика треба увијек комунициратити, и то мора радити са љубављу и бити отворен и приступачан, поред онога што је написано, и много других послушности. Наша најважнија послушност - је да напасамо своја стада. А ако покушам да то урадим са љубављу, Господ ће ми дати снагу и за све остало... DSC_0777.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...