Пајко Написано Децембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 je l bi ti odgovaralo da piše - o seljacizmima u crkvi- Можда је боље: ...о духовној пренадутости или сл. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 pa to je možda kod nekih vernika a kod sveštenstva je klerikalizam Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Децембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 pa to je možda kod nekih vernika a kod sveštenstva je klerikalizam Па клерикализам нема сељачки менталитет већ примесе самозадовољности, самодовољности, самоистицања и само...свега и свачега. Непоштовање ауторитета у црквеној хијерархији збуњује обичнне људе и ствара у истих осећај да постоји поодвојеност и нетрпељивост међу клирицима. То, такође, у будућности неће да пролази код генерације која учи веронауку а камоли код нас који смо верници у покушају. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Децембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 Jao, ne zelim da gledam ovu groznu sliku gore svaki put kad otvorim stranicu na ovoj temi. A to sto covek pita kako se snaci u svemu tome, pa lepo, krenes od sebe, posto tu mozes nesto promeniti, a kod drugih, ne znam bas; umesto ovako, temu si mogao poceti sopstvenim opisom, sta kod sebe ne nalazis da valja, a ne kod svestenstva i ljudi iz Crkve, ovo sto sam procitala dodje kao kritika, ali ne na svoj racun, odnosno pohvala-ja znam da koristim internet, znam strane jezike, ja ovo, ja ono. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука