Макрина Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 ????????, ??? ?????? ? ????? ?????????? Kusta, sjajan chovek. Pomogao Kinoteci u opremanju nove zgrade u Uzun Mirkovoj ulici. Bio na konferenciji za novinare. Chovek koji je ostao dosledan sebi i svojim filmovima. Mnogi ga sada pljuju, nisam ni ja daleko, a sve to zbog Kustendorfa i "njegovog" imanja. Kazu pravi uzasne filmove i pochinje da reciklira svoje radove. Mogu se sloziti sa vecinom. Odgledao sam skoro "Zavet" dobro ima nekoliko meseci i mogu da priznam da sam se bash opustio. Posle 20-ak minuta sam bio blizu iskljuchenja filma i pritiska 3 dugmeta da tastaturi. Sve zbog toga shto sam svashta chitao i chuo, na osnovu chega sam stvorio predsrasude. Medjutim, dao sam mu shansu i nisam zazalio. Dobro sam se zabavio i uzvivao. ALi ako cemo da prichamo o kvalitetu,on je odavno nepostojeci kod Kuste. Pretpostavljam da ga vishe boli uvo da li ce se nekome svideti film ili nece. Chovek je dobitnik dve Zlatne palme, shta mu josh vishe u zivotu treba 0202_238 ?????? ??.?? ?? ?? ?????? ??? ?? "????????"?? ?? ???????? ??? ??? ?????????.??????? ??? ?? ?? ?????92,???? ?? ?????? ? ??????????????? ? ????????? ?? ????,????? ?????????,????; -? ?? ?????????????,???? ??? ??????? ?? ??????,???? ????? ???? ???? 0205_whistling Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 Pazi ovako, toliko para utrosheno, a naravno nishat od toga u filmu nismo videli. Gluma prosechna, chak nishat spec, scenografija ne postoji. Ok scenario koji se negde u reziji izgubio. To bi barem ti morao da uvidish. Veoma slabo ostvarenje, nisam neshto ochekivao, a minimum zadovoljstva sam dobio. Cerska bitka - "Paths of Glory" gospodina Stenlija Kubrika, identichno izuzev kraja. Shetnja kroz rov, krupan plan, crna zemlja leti na sve strane, a general bodri vojsku, dize im moral pred samoubilachki jurish na osvajanje "Mravinjaka". Chudi me kako niko nije ovo prepoznao. Sam kraj, dolazi kosovka devojka da oplache svoje voljene. Udruzuje se sa drugom zenom kojom je muza preotela, i zajedno voljene preko tela voze. Odakle su se one stvorile? Pochetak filma je ono shto me je malo prodrmalo. Ali iskusan reditelj zna kako se to radi preko bare. Mislim da bi ovo u holivudu moglo da ima prodju, jer ima dobrih elemenata drame. A posle ide u ljubic i kraj. Film koji treba da bude kraci za jedno 30 minuta, i da se usredsredi na neshto, ovako imam osecaj da mu neshto fali. Moracu Lazara da pohvalim. Uloga je odlichno napisana i nekako je iskochio. Lichi pomalo na ostale njegove uloge, ali se opet u mnogome razlikuje. Cvija je isti vec poslenjih 5 godina, malo Mile malo Slovenac iz Gruje malo Cvija. Boris, isti lik iz Gruje, mogli su barem malo da ga promene. Slepac(zaboravih kako se chovek zove) je apsolutno isti kao iz onog serijala emisije za decu. Bojan Zirovic - Zoja, je jedan od najboljih epizodnih likova koji se pojavljuje. Ima harizmu, lik je razradjen i u potpunosti je verodostojno. Milena Dravic isti vec 10 godina u nazad. Natasha Janic-nisam do sada imao priliku da je gledam, ali moram priznati da nije loshe odradila posao. NIje se neshto preterano isticala, ali mi je delavala sasvim u redu. Milutin Milosevic - imao je neke scene gde me uopshte nije uverio u to shto je prichao. Bio mi je isuvishe drven u tim trenucima. ? ? ?? ?? ????? ?? ?????????? ???????? ? ???????????. ??, ????? ?? ???? 0110_hahaha 0110_hahaha ???????, ???? ?? ???? ????????. ?? ?????? ??? (??? ??? ???? ?????) ? ?? ?? ????? ??????? (???? ?? ?? ???????????, ??????? ? ??). ??????? ?? ?? ???? ??? ??? ?????? ????????- ??? ?????? ????????? ?? ?? ????????, ??? ????? ?????? ? ??? ??...??? ?? ???? ?????? ?????, ???? ?? ?? ????? ?? ?????.... ??? ????....??? ?? ?? ????????? ??????... ?? ????? ?????? ?? ?? ?????????? ???? ?? ??? ?????? ???? ???????? ? ??????????, ?????? ??????????. ???, ???? ?? ???? ????? ??????? ??????- ???? ?????? ?? ??? ??????, ??? ???? ???????? ???????? (????????). ? ?? ????? ? ??? ??????? ? ??? (??? ?? ????? ????????). ?????? ??? ?? ?? ???? ????? ????? ???????? ?? ????? ????? ????? "? ???? ???? ??? 20. ???", ????? ???? ???? ?????? ? ???????. ????? ?? ?? ????? "?? ?? ???? ????" ??? ?? ????? ???? ?????? ????????? ???????? ??? ??????????, ?? ??????? ?? ??????????? ???? ??, ??????, ????? ???? ?????. ??? ?? ???? ?????? ?? ?? ?? ????. ??? ????? ??, ????????, ??????, ????? ????, ???? ?? ?????? ??? ???, ????? ??????? ? ?????? ????...... ??? ??? ?? ????? ?? ???? ?????, ??? ??? ??? ???? ?? ????????.....??, ? ?? ?????? ?? ?? ??? ????? ?? ?? ??????? ???? ??? ??? ?? ?????, ??? ????? ?? ?? ???????.... ?????? ??? ??? ??????, ????? ?? ?????????? ???? ???? ???? ??????. ?, ??, ??????????? ?? ?? ?????. ???? ????. ?????? ?? ?? ????? ??????????. (????????? ????? ?? ????.??? ??? ?? ?? ??? ?????, ??? ?????? ?? ?? ?????????) ???? ???, ?? ????? ???? ???????? ?? ????? ??????????? ? ???? ????? ????? "?????? ?????" ???? ?? ???? ??????? ???????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 Сад сам сазнао да је глас Милутина Милошевића (мени много чудан глас на филму) уствари синхронизован. Као, он нема неки глас, па су синхронизовали. 0110_hahaha п.с. ваљда, кад си глумац, треба да будеш комплетан....да имаш и глас, дикцију, држање, став, поглед, усне.....све све.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јануар 4, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2010 ??? ??? ?????? ?? ?? ???? ???????? ?????????? (???? ????? ????? ???? ?? ?????) ??????? ?????????????. ???, ?? ???? ???? ????, ?? ?? ??????????????. To se deda zove nahovanje dobrodosli I nije bilo uporedjivanje vec isticanje ochiglednog plagijata. Dakle od onog "svideo mi se", doshao si do prosechnog filma. To vec neshto govori, kada se malo bolje porazmislilo o filmu kao kompletnom delu. A i sa Paskaljevicem se necesh mnogo usreciti Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јануар 8, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2010 Festival Sedam veličanstvenih po šesti put organizuje radionicu sa gostima, kao niz master-klasova koji će se odvijati u popodnevnim časovima, počev od drugog dana festivala. Radionica je namenjena mladim filmskim autorima, studentima filma i srodnih umetničkih disciplina. Glavni medijatori radionice biće selektor festivala, Tue Stin Miler i direktor festivala Zoran Popović. Radionice obuhvataju širok okvir tema vezanih za dokumentarizam – baš zato što svaki pojedinačni master-klas osmišljavaju autori sami. U zavisnosti od njihovih senzibiliteta, stilova, načina na koji pristupaju filmskoj temi i strukturi – svaka od ovih radionica je iskustvo za sebe. Raspored po terminima sa gostima: Radionica je besplatna. Zvanični jezik radionice je engleski. Rok za prijavljivanje je 10. januar 2010. (za učesnike iz inostranstva), tj. 15. januar (za učesnike iz Srbije). Svi učesnici će biti blagovremeno obavešteni o tome da li su primljeni ili ne. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 12, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 12, 2010 Једно једноставно `техничко` питање, Винстоне. Како глумци симулирају плакање у филмовима? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 12, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 12, 2010 рецимо знам да је Гери Олдман није глумио плакање у Дракули ... гледао је у слику покојног сина ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јануар 13, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2010 ????? ??????????? `????????` ??????, ????????. ???? ?????? ?????????? ??????? ? ?????????? Odlika velikih glumaca je da mogu da zaplachu kad god je to neophodno. naravno nije uvek to moguce tako da imaju razne nachine. Ili kao shto Meda kaze sete se neke tuzne scene iz svog zivota ili ako bash ne ide foliraju i to dobro da se nama uchuni da plachu, ilikoriste neku mast koju stave ispod oka, koja proizvodi suze. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 3, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2010 винсе јеси гледао филм-пластични исус- http://sr.wikipedia.org/sr-el/Пластични_Исус и шта мислиш о истом...био је забрањен неко време.... 1 занимљивост... to je prvi jugoslovenski film u kome se pojavljuje go muškarac. Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Фебруар 4, 2010 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 Винстоне, шта мислиш о стваралаштву Оливера Стоуна? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lion Написано Фебруар 4, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 Posle Oliver Stone-a, please, reci nesto o David Lynch-u 0202_238 "Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Фебруар 4, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 ????? ???? ?????? ????-????????? ????- http://sr.wikipedia.org/sr-el/?????????_???? ? ??? ?????? ? ?????...??? ?? ???????? ???? ?????.... 1 ???????????... to je prvi jugoslovenski film u kome se pojavljuje go muškarac. Nema potrebe za linkovima, znak o delu Lazara Stojanovica, koji je bio chini mi se u zatvoru 3 godine zbog ovog filma. U kojem se pojavljulje "ludi" Toma Gotovac, koji je promenio ime, ali nisam mu zapamtio novo. To shto se pojavljuje go mushkarac je samo jedan u nizu stvari koje su zasmerale vlastima, i naravno "ruganje" vrhovnom komanadantu tiraninu i diktatoru. Koji je pored svega voleo filmove, ali izgleda mu ovakvi nikako nisu lezali. Iako nije bio zabranjen zakonskim putem, film je bunkerisan. Shto je bila sudbina filmasha tog vremena, nakon chega su se ubrzo razbezali po belom svetu. A Lazar je valjda posle ovog filma prestao da snima. Inache dok je bio u zatvoru, dobio je nagodbu, da treba da se izvini shto je napravio ovo delo, da kaze da to nikada nece vishe raditi i josh jedno stavku, shto je on kategorishki odbio. Odrobijao je svoje vreme nazalost. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Фебруар 4, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2010 Posle Oliver Stone-a, please, reci nesto o David Lynch-u Nemam neko posebno mishljenje o ovom reditelju iako je snimio film ranije odlichne filmove poput rodjen 4. jula, Nikson, Ubice, Platun, koji spada u bolje antiratne filmove koji su ikada snimljeni i naravno meni omiljeni njegov Dorsi!!! Ali valjda kako ga stizu godine snima ono shto prija njegovom senzibilitetu, pa je snimio teshku bljuvotinu u vidu Aleksandera koji mi se smuchio, i jedva sam ga odgledao do kraja. Vishe nisam imao zelju da pustim ovaj film. Dejvid Linch omiljeni reditelj nezavisnog americhkog filma. Ono shto je veoma interesantno je da je chovek zapravo umetnik. Zavrshio je slikarstvo i bio je veoma dobar, ali je onda zeleo da malo eksperimentishe. Hteo je da mu slike budu pokretne i tada kupuje neku kameru i pravi svoje prve animirane filmove jedan od prvi je Six men getting sick. Dosta zatvoren i nesvakidashnja pojava koji ocharava filmovima koje pravi. Pored filma i slikarstva bavi se i fotografijom. Karijeru mu pratim od samog pochetka, a samo nekoliko filmova nisam odgledao. Dune 1984 i Darkened Room (2002), DumbLand (2002), Rabbits (2002) i nejgovo poslednje dugometrazno ostvarenje Inland Empire 2006. Filmove koje pravi su veoam kompleksni, visheslojni i nemoguce je shvatiti ih nakon samo jednog gledanja. Mada mnogi novinari pokushavaju da izvuku iz njega shta mu filmovi zapravo znache i shta predstavljaju, nikada ne zeli o njima da pricha. Mislim da je u pravu, mada me to nekad poshteno iznervira, jer jednostavno ne mogu da mu shvatim filmove, iako ih rasoparcham na sitna crevca. Izgleda da neke zaista nije pravio da se razumeju. Sa filmom "Elephant man" (1980) imao je osam nominacija za oskara nazalost nije nishta pokupio, a za najbolji film je proglashen Raging bull Skorsezea. Znamd a je jedne godine dobio nagradu u Kanu, zaboravih za koji film, mislim da je Elephant man, ali zato su ga za "Twin peaks" maksimalno ispljuvali, mada je njemu bilo sve jedno dobio nagradu ili ga izvizdali ne pravi on filmove zbog ljudi vec zbog sebe, mada je lepo videti pune bioskope. Ipak '86 dobija oskara za film "Blue velvet" u konkurenciji upravo Olivera Stouna "Platoon", Woody Allen "Hannah and Her Sisters", James Ivory "A Room with a View", Roland Joffe "The Mission". David Lynch - Six Men Getting Sick (Six Times) Subtitulado Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lion Написано Фебруар 5, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2010 Винстоне, хвала ти за критику David Lynch-a... То је један од мојих омиљених редитеља. Што се тиче филмова које ниси погледао, а навео си, требао би да погледаш Inland Empire...ту је сјајна глумачка екипа Стетон, Ајронс, Дерн-ова... Награду у Кану је добио 1992.године за култни филм "Дивљи у срцу" са Николас Кејџом у главној улози. Што се тиче разумевања његових филмова, мислим да се обично циља у погрешном правцу... дакле, мислим, да није поента у радњи филма, већ у атмосфери коју редитељ жели да пренесе... А то је амосфера мрака, црнила овога света. Он се труди да зађе у најмрачније кутке људског друштва и душе. Један од најстрашнијих психолошких хорора које сам гледао је управо његов "Изгубљени аутопут" (који су наши несрећно превели као "Хотел изгубљених душа"). У часопису врањске епархије ђакон Ненад Илић је дао сјајну критику на тај филм. Треба још напоменути његов мање примећен и за њега нетипичан филм, са дубоком хришћанском поуком - "Стрејтова прича". Иначе лоша ствар код овог редитеља који се у приватном животу опробао и у политици, као и у разним хуманитарним фондовима је та да је један од великих поборника Трансцеденталне медитације. "Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Фебруар 5, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2010 ????????, ????? ?? ?? ??????? David Lynch-a... ?? ?? ????? ?? ????? ???????? ????????. ??? ?? ???? ??????? ???? ???? ????????, ? ????? ??, ?????? ?? ?? ???????? Inland Empire...?? ?? ?????? ???????? ????? ??????, ??????, ????-???... ??????? ? ???? ?? ????? 1992.?????? ?? ?????? ???? "????? ? ????" ?? ??????? ?????? ? ??????? ?????. ??? ?? ???? ?????????? ??????? ???????, ?????? ?? ?? ?????? ???? ? ????????? ??????... ?????, ??????, ?? ???? ?????? ? ????? ?????, ??? ? ????????? ???? ??????? ???? ?? ???????... ? ?? ?? ???????? ?????, ?????? ????? ?????. ?? ?? ????? ?? ???? ? ??????????? ????? ??????? ??????? ? ????. ????? ?? ????????????? ??????????? ?????? ???? ??? ?????? ?? ?????? ????? "????????? ???????" (???? ?? ???? ???????? ??????? ??? "????? ?????????? ????"). ? ???????? ??????? ???????? ????? ????? ???? ?? ??? ?????? ??????? ?? ??? ????. ????? ??? ?????????? ????? ???? ???????? ? ?? ???? ????????? ????, ?? ??????? ??????????? ?????? - "????????? ?????". ????? ???? ????? ??? ???? ???????? ???? ?? ? ????????? ?????? ??????? ? ? ????????, ??? ? ? ?????? ???????????? ????????? ?? ?? ?? ?? ????? ?? ??????? ????????? ??????????????? ??????????. Nema na chemu Nikako da se nakanim da odgledam "Inland empire". Stoji mi na hardu minimum godinu dana. Jednom kada budem skupio snage, jer ne mogu sa pola koncentracije njegove filmove da gledam. A najvishe volim na velikom ekranu. Proshle zime sam bio sa drugarim u biblioteci grada Beograda da gledam upravo "Lost highway". Em je prethodno bio razgovor, em veliki ekran, em sam konachno uspeo sve da pohvatam. Ima i toga shto ti kazesh, da mu nije poenta da prenese toliko prichu koliko atmosferu. Nekad imam osecaj, a mislim da je sam Linch izjavio, da su mu filmovi poput snova. Stalno neko preplitanje, vuchemo neshto za sobom, u sasvim novo okruzenje, a kako i zbog chega smo tmao dospeli ne mozemo da objasnimo, sve da hocemo. Dobro sad, meni nema nicheg hrishcanskog u filmu "Strejt story", ali bash naprotiv tipichan film za Lincha. Jedan od njegovih najdubljih i najtezih filmova koje sam gledao je "Elephant man". Em sam teshko disao, em sam ridao kao malo dete. Neverovatan film, gde je uspeo da prikaze kakav je povrshan i glup chovek. Jeste da ima trachka nade, meni je veoma tuzan film. A skroz mi je kul shto je pobornik takve vrste meditacije. Mada iskren da budem, ne dotiche me kakav je u privatnom zivotu, moze da bude najveci olosh, ali ako pravi fenomenalne filmove to mi je sasvim dovoljno. Postoje ljudi koje cenim po njihovim delima. Mada kod nekih ne mogu da predjem preko toga... Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука