мирођија Написано Децембар 9, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2009 ? ?? ?? ?? ???? ?????? ???? ??????? ? ????????? ???? ????????????? Chovek je zavrshio FDU u klasi Sase Petrovica zajedno sa Jocom Jovanovicem Uvek je bio snob, imao para, i mogao je da snima shta god je hteo. Malo ljudi je imalo takvu privilegiju. Iako nisam odgledao ceo njegov opus, smatram ga jednim od nashih najvecih reditelja. Reziser o kojem se malo govori, ne znam ni sam zashto. Pravio je veoma kvalitetne filmove. Mozda jedini nash reditelj koji je pravio umetnichke filmove. Zbog toga ga veoma cenim. Poslednji shto sam gledao od njega je "ZIveti kao sav normalan svet", koji me je zaista odushevio, svim elementima, a ponajvishe prichom. [/quote/] E, ????? ?? ?? ?? ???? ??????, ?? ?? ??????? ??? ? ??????, ????? ? ??????? ????? ? ?????... ????? ?? ?????? ?? ?????? ?? ??????? ? ?????, ?? ????? ?? ???? ?? ?????? ?? ????? ?? ????? ? ???????????? ??????, ???? ??????? ?? ?????, ??? ?????? ??????????? ????, ? ?????? ? ????? ???????... ?? ?? ?? ??? ??????????? ?? ????? ?? ???? ??????... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Децембар 9, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2009 Него Винси,писао си да волиш азијски талас у Холивуду. Ја волим и азијске филмове и мотиве из тог света као код Кил Бил, тај филм ме опчињава због музике и детаља из Јапана ваљда, наравно нисам никакав познавалац, какав је заправо утицај тог таласа на Холивуд. Рецимо још нисам гледала и овогодишњег добитника Оскара, са оном децом из Индије. Да ли је то нека идеја да се споји Боливуд и Холивуд, на глобалном нивоу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Децембар 9, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 9, 2009 Nisi dobro razumeo, Volim azijske filmove koji su miljama udaljeni od holivuda 0110_hahaha Da, da veliki je uticaj japanskog filma na Kventina kada je pravio film Kil Bil, shto ni on sam nije krio... "Slumdog millionare" je rezirao britanac Deni Bojl, svi ga znamo po neprevazidjenom filmu "Trainspotting", koji jeste holivudski film u bolivudskom fazonu. Ne verujem da dolazi do spajanja niti ce ikada doci, Bolivud je upravo pandam holivudu. Ovo je na zapadu, Bolivud na istoku i i jedni i drugi ulazu ogromne pare i samo im je profit u glavi. Indijci je ugledaju na holivud, i zele da naprave neshto svoje, jedinstveno, shto morash da priznash nije sluchaj. Tako da su sretni i zadovoljni i jedni i drugi, svako se bori za svoje parche kolacha 0110_hahaha Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Децембар 14, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2009 Ekipa „Filmskih radosti ” imala je veliko zadovoljstvo da razgovara sa Borisom Mitićem povodom njegovog poslednjeg filma „Doviđenja, kako ste?” sa kojim je proslavljeni dokumentarista proputovao pola sveta gostujući na velikim filmskim festivalima. Otkrio nam je kako se snalazi kao potpuno samostalan autor i koliko mu znače filmovi. http://www.filmske-radosti.com/Boris%20Mitic%20-%20Intervju.html Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Децембар 22, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2009 Бинстоне, нисам неки нарочити познавалац филма, али ових дана "ударам" само по немачким... Одгледала сам већ гомилу од којих су Das Experiment и Elementarteilichen (Елементарне честице) посебно интересантни. Да ли имаш ти неки да препоручиш, и уопште - шта мислиш о њиховој продукцији? Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Децембар 22, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2009 ????????, ????? ???? ???????? ?????????? ?????, ??? ???? ???? "??????" ???? ?? ????????... ????????? ??? ??? ?????? ?? ????? ?? Das Experiment ? Elementarteilichen (??????????? ???????) ??????? ????????????. ?? ?? ???? ?? ???? ?? ??????????, ? ?????? - ??? ?????? ? ??????? ??????????? samo da te u startu ispravim nisam B vec Vinston Elemtarne sam jedva izdrzao do kraja da odgledam. Tezak mi je u tom trenutku bio, a film je chisto savrshenstvo. Evo nekoliko da ti preporuchim. Himel uber Berlin - Wim Wenders. Nesto stariji filmovi Frica Langa, Obavezno Fasbindera, Angst (Gerald Kargl) - 1983, Die Blechtrommel Od novijim, Das wilde leben, Das Leben der Anderen, ovaj ko mozesh preporuchujem ali napominjem da je jako tezak. Jedan od tezih filmova koje sam gledao, srecom pa sam gledao na monitoru, inache mislim da bih izashao iz bioskopa. Muchna i veoma teshka pricha. Predobar film. Nisam se usudio josh jednom da ga odgledam. U pitanju je Der freie Wille. Imash Der Untergang, Nekromantik [1987], prvo prochitaj sinopsis, pa se onda usudi da gledash. Iako mnogima prebolesno, meni je bio rpedivan. Malo vishe zagrebesh povrshinu filma i vidish u stvari poentu. i za kraj The Baader Meinhof Complex. Mnogo mi se nemci svidjaju u poslednje vreme. Imaju odlichnu produkciju, nekima je to veoma bitno, meni ne toliko. Najbitnija je pricha i nachin na koji se ona ispricha. Dosta originalni i ne prichaju neke ustaljene, svakodnevne teme, koje se pojavljuju u dosta danashnjih filmova. Mislim da ti je ovo dovoljno za sam pochetak, a onda probaj malo da istrazujesh po reziserima i glumcima. Mozda naletish na neshto josh bolje Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Децембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2009 Хвала Винстоне!!! Много ми значи овај твој дугачак списак :-) Кад одгледам неки, има да коментаришем да ли ми се свидео или не. :-) Сад гледам Goodbye Lenin, али мислим да је претерано то штићење... можда се нисам довољно уживела у дух тог времена. Видим, ишло се на Фестивал филма, гледала сам Alle anderen, али ми се ниеј свидео. А овај који помињеш, о њему сви причају... ако успем да га "свучем" са нета биће супер :-) Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Децембар 23, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2009 Nema na chemu Milice, shto se filmova tiche necu te izneveriti 0104_cheesy Lenjina jos nikako da skinem i odgledam. Kanim se, i mislim da sam jednom uhvatio na pola, ali nisam hteo da gledam. Za Alle andere prvi put chujem iskren da budem. Na kom festivalu si ga gledala, FAF-u? Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Децембар 23, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 23, 2009 Јеси ли одгледао документарце ђакона Ненада Илића о вл.Николају и ави Јустину? Знам да ниси верник( не за дуго, али то није сада тема), али волео бих да чујем твоје компетентно мишљење о овим документарцима који су мене лично импресионирали( благо речено). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Децембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2009 nisam, iskren da budem. Takve teme me ne privlache. ali ako imash linkove posalji mi na pp, pa kada dodje na red odgledacu... Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Децембар 24, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 24, 2009 nisam, iskren da budem. Takve teme me ne privlache. ali ako imash linkove posalji mi na pp, pa kada dodje na red odgledacu... ???????? ? ??????, ?????? ?? ????? ???????? Vladika Nikolaj Velimirovi? ???? ????? ??? ???? ????????? ?? ??? ?????? ????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Децембар 24, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2009 Nema na chemu Milice, shto se filmova tiche necu te izneveriti 0104_cheesy Lenjina jos nikako da skinem i odgledam. Kanim se, i mislim da sam jednom uhvatio na pola, ali nisam hteo da gledam. Za Alle andere prvi put chujem iskren da budem. Na kom festivalu si ga gledala, FAF-u? 0202_238 ??????? :-) ?????? ?? ??? ?????? ?? ???? ???? ????? ????? ??????. ??, ?? ???-? ??? ???????, ?? ?? ?????? ?? ?? ???? Alle anderen, ???? ???? ????? ?????????, ??? ??? ?? ???? ????... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Децембар 31, 2009 Гости Пријави Подели Написано Децембар 31, 2009 Винстоне, шта мислиш о јужноамеричкој кинематографији? Наравно, не мислим на нешто попут овога већ на стварне филмове који нешто вреде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
deda Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 Винс, можеш ли да образложиш своје мишљење да је "преглупи Аватар бољи од Аждахе", како си рекао у предлозима за филмове (када сам предложио Аждаху). Наиме, ја сам синоћ гледао Аждаху и свидео ми се, а Аватар нисам. Дакле, твоје мишљење о филму "Свети Георгије убива аждаху". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vinston Написано Јануар 3, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2010 ????????, ??? ?????? ? ?????????????? ???????????????? ???????, ?? ?????? ?? ????? ????? ????? ??? ?? ??????? ??????? ???? ????? ?????. Jako slabo sam upoznat sa tom kinematografijom. Mada mi drugar kaze da postoji jedan opaki meksichki reditelj, koga chak i Dzarmus hvali. Pitacu ga za ime... ????, ????? ?? ?? ?????????? ????? ??????? ?? ?? "???????? ?????? ???? ?? ??????", ???? ?? ????? ? ?????????? ?? ??????? (???? ??? ????????? ??????). ?????, ?? ??? ????? ?????? ?????? ? ?????? ?? ??, ? ?????? ?????. ?????, ????? ??????? ? ????? "????? ???????? ????? ??????". Pazi ovako, toliko para utrosheno, a naravno nishat od toga u filmu nismo videli. Gluma prosechna, chak nishat spec, scenografija ne postoji. Ok scenario koji se negde u reziji izgubio. To bi barem ti morao da uvidish. Veoma slabo ostvarenje, nisam neshto ochekivao, a minimum zadovoljstva sam dobio. Cerska bitka - "Paths of Glory" gospodina Stenlija Kubrika, identichno izuzev kraja. Shetnja kroz rov, krupan plan, crna zemlja leti na sve strane, a general bodri vojsku, dize im moral pred samoubilachki jurish na osvajanje "Mravinjaka". Chudi me kako niko nije ovo prepoznao. Sam kraj, dolazi kosovka devojka da oplache svoje voljene. Udruzuje se sa drugom zenom kojom je muza preotela, i zajedno voljene preko tela voze. Odakle su se one stvorile? Pochetak filma je ono shto me je malo prodrmalo. Ali iskusan reditelj zna kako se to radi preko bare. Mislim da bi ovo u holivudu moglo da ima prodju, jer ima dobrih elemenata drame. A posle ide u ljubic i kraj. Film koji treba da bude kraci za jedno 30 minuta, i da se usredsredi na neshto, ovako imam osecaj da mu neshto fali. Moracu Lazara da pohvalim. Uloga je odlichno napisana i nekako je iskochio. Lichi pomalo na ostale njegove uloge, ali se opet u mnogome razlikuje. Cvija je isti vec poslenjih 5 godina, malo Mile malo Slovenac iz Gruje malo Cvija. Boris, isti lik iz Gruje, mogli su barem malo da ga promene. Slepac(zaboravih kako se chovek zove) je apsolutno isti kao iz onog serijala emisije za decu. Bojan Zirovic - Zoja, je jedan od najboljih epizodnih likova koji se pojavljuje. Ima harizmu, lik je razradjen i u potpunosti je verodostojno. Milena Dravic isti vec 10 godina u nazad. Natasha Janic-nisam do sada imao priliku da je gledam, ali moram priznati da nije loshe odradila posao. NIje se neshto preterano isticala, ali mi je delavala sasvim u redu. Milutin Milosevic - imao je neke scene gde me uopshte nije uverio u to shto je prichao. Bio mi je isuvishe drven u tim trenucima. Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука