Таша Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Danasnja atmosfera u gradu me je inspirisala da otvorim ovu temu. Rimokatolicka crkva sutra slavi Svetog Nikolu i veceras se na ulicama nekih delova Austrije, Italije, Nemacke, Svajcarske ... praznik docekuje i slavi na malo neuobicajen nacin. Evo i kako. Zanima me sta mislite o o ovome? Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Каква болештина! "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Каква болештина! Dunjesa licis mi na Raleta Anette, Биљана and Дуња је реаговао/ла на ово 3 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 praznik docekuje i slavi na malo neuobicajen nacin 0110_hahaha Чекај, нисам разумела - је л' се ове авети овако креативно изражавају сваке године или су сада први пут решили да се овако самофасцинирају? "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 je li im ono badnjak Tašo? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Smej se smej, al' jedan od razloga mog ne spavanja je pijancenje i urlanje "krampusa" po gradu. K'o da sam statista u nekom losem horor filmu. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 je li im ono badnjak Tašo? Pa tako nekako Ogi. A i "angela" imaju sto lozi vatru. Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Сада видим на клипу да је 2010. Смејем се овоме "мало неуобичајен начин"... "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Сад ћу рећи нешто у фазону анти-екуменисте... Каква им вера,такви и обичаји... sHa_sarcasticlol "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 trijumf antropomorfizma Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Pa tako nekako Ogi. A i "angela" imaju sto lozi vatru. чекај,сад ћемо и ми за једно мјесец дана присуствовати кремацији бадњака. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Децембар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2012 Сада видим на клипу да је 2010. Смејем се овоме "мало неуобичајен начин"... Moram zbog novog pravilnika da obratim paznju na terminologuju i smisaologiju ... odma' proglase krivim Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 8, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2012 Moram zbog novog pravilnika da obratim paznju na terminologuju i smisaologiju ... odma' proglase krivim Stavio sam taj vaš VIPITENO na Gloriju, tamo samo što se nisu izvrnuli na leđa od čuda kad su vidjeli šta im ti Italijani tamo sve izvode na svetog Nikolu, hahahaha. čak i iz Vatikana išli gledat, nisu se mogli načudit a ni povjerovat tome što vide svojim očima da im se tako nešto odigrava pod njihovim prozorima praktično tamo u Italiji. kad kliknete tamo na taj broj ustanovite ko je sve gledao ta videa, tamo budu zastavice tih raznih zemalja. išli i Kinezi i Japanci da gledaju to, oni vole takve stvari gledat, hahahaha. Gdje su kakvi znajovi, aždaje ili krampusi odmajh su tamo i Kinezi, Japanci i Vijetnamci pri tom a prave vatromet, paradu i cirkus. Kinezi i japanci imaju ogromne zmajove i aždaje po 15metqara duge što rigaju vatru, hahahaha. Što kažu pod svijećnjakom je najveća tama. Pa sam ih ja još dodatno šokirao našim krampusima, ti italijansku su prema njima dječiji vrtić, hahahaha. Mi ih imamo sve ekološke od pravih životinja a sa pravim dlakama, krznom i rogovima, sve ručno rađeno, sašiveno i napravljeno a ne tamo njihova ta plastika kupovna. Ta Sfilata dei krampus tj. Parada krampusa iz Vipitena je 9. i 10 video odozgor prema dole na tom spisku. http://cs.gloria.tv/?user=95901&medias=videos Ili ovako: http://cs.gloria.tv/?media=368154 http://cs.gloria.tv/?media=368138 A ovo su ti pravi prirodni krampusi a ne te igračke talijanske, umjetne, plastične i kupovne, hahahaha! http://cs.gloria.tv/?media=368168 A tamo imate mnogo drugih mojih videa, na vrhu su tu o svetom Nikoli. Imate tamo 11 stranica videa, najviše ih je u vezi s tim Ćirilometodskim Jubileumom 2013. A ovdje možete vidjet kako tamo izgledaju naše diskusije, tamo sam se natezao s nekim Slovakom jel neka pjesma rusinska ili slovačka, to je tamo isto tako vrlo raširen forumski sport, tamo se Česi, Moravani, Slezani, Poljaci, Slovaci, Rusini, Bjelorusi, Rusi i Ukrajinci također natežu oko toga koja je čija pjesmica, hahahaha- isto kao ovdje Srbi, Bošnjaci, Hrvati i Crnogorci, stvarno vrlo raširena zabava kod Slovena, hahahaha.Samo je kod nas gore taj cirkus s tim pjesmicama još veći nego dole na Balkanu, više je i naroda slovenskih koji se otimaju o autorstvo te neke pjesmice, više je kombinacija a i veći prostor, od Baltika pa sve do Crnog Mora, od Finske pa do Mađarske. Na kraju sam ispao ja u pravu, vidite gore da mi i Jovana to gore piše, da sam u pravu. pjesma je zajednička i moravska i slovačka i rusinska i postoje prema melodiji tri razne verzije: moravska, slovačka i rusinska a riječi su manje, više slične. A na videu je rusinska verzija a on me ubjeđivao da je rusini nemaju, nego je samo slovačka. http://cs.gloria.tv/?media=367754 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука