Пајко Написано Децембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2012 Трибуналу су помагали ратни профитери из ДБ Заслуга - Срби хашки оптуженици добили су драконске казне и због сведочења и лажних података које су тужилаштву достављали ратни профитери из РС, припадници Службе државне безбедности Радослав Брђанин, бивши председник Кризног штаба Аутономне регије Крајина, који у Данској издржава 30-годишњу затворску казну, тврди да су Срби хашки оптуженици добили драконске затворске казне и због сведочења и лажних података које су хашком тужилаштву достављали ратни профитери из РС, који су притом били припадници Службе државне безбедности. Брђанин у писму које је посао нашем листу (први део смо објавили у јучерашњем броју) додаје и да су ратни профитери с књижицама ДБ-а у добрим делом утицали на то да сведоци тужилаштва добију што накарадније податке о њему! Он наводи пример из 1998. године када је као посланик у НСРС гласао против тога да Брано Миљуш буде изабрана за премијера РС. - Изашао сам за говорницу и образложио зашто сам против, а опозиција, међу којима су били и посланици СДА, поздравила ме је бурним аплаузом. Одмах у паузи сам сазнао да је Недељко Кесић, који је био начелник службе безбедности у ЦСБ Бањалука, пришао посланицима СДА и рекао им „ви аплаудирате Брђанину, уместо да га пошаљете у Хаг". Нисам веровао да је то рекао, док ми и сам није признао да јесте. Али то ме не изненађује јер је њега узнемиравало то што сам се ја јавно борио против ратних профитера, а сви ратни профитери су имали књижице ДБ-а. Такви су добрим дело утицали на то да сведоци тужилаштва добију што накарадније податке о мени - каже Брђанин. http://www.pressonline.rs/info/politika/255065/tribunalu-su-pomagali-ratni-profiteri-iz-db.html БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука