Гости Guest Написано Новембар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 О баки црквењаку која је волела да попије.. Старац је веома пријатно приповедао о неким комичним случајевима, па је чак подражавао и гласове људи о којима је говорио. Навешћемо један такав случај. "Нека веома проста старица служила је у једној цркви као црквењак. Имала је штетну навику да пије вино и то је, мало помало, постала њена страст. Тако је пила вино за Причешће, које су хришћани доносили на божанствену Литургију. Једном се догодило да у ормарићу уопште није било вина и старица је, ожалошћена, пошла према икони Пресвете Богородице на иконостасу. Почела је да Јој се моли, не приметивши да је свештеник у олтару: 'Пресвета моја Богородице, просветли неког хришћанина да ми донесе мало винца да попијем!" Кад је тo чуо, свештеник је стао иза те иконе и из олтара рекао: 'Немој да пијеш вино, не треба да пијеш вино!' Мислећи да јој то говори мали Исус, изображен како седи у крилу Пресвете Богородице, старица Му се обратила: 'Ти ћути, ништа не причај! Ти си мали! Ја са Твојом Мамом причам, ја молим Твоју Маму!'" СТАРАЦ ЈАКОВ ЦАЛИКИС, ПРЕПОДОБНИ ДАВИД ЕУБЕЈСКИ ЧУДОТВОРАЦДУШЕ ХРИСТОВЕ Манастир Глоговац Јадранка-Дервента, Ленка*, Boba and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 јадничак бакица Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Добра је прича, бака је легенда. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 30, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Лепа причица, колико тужна у вези бакице уједно толико и весела, да се малко човек и насмеје Јадранка-Дервента, Драшко and Nevenka Milivojevic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Децембар 1, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2012 ahhahaahhaaha Isus mali sHa_sarcasticlol Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука