Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2009 ????? ???????? ??? ?? ??????? ? ???????? ?????? ?????????? ? ? ???????? ? ? ?????? ????? ?????????? ? ???????. ????? ??? ???? ?? ????? ??????? ? ????, ????? ?? ??? ???? ???????? ??? ???? ?? ??????? ???????? ????? ?? ???? ??? ???????? ???? ???????. ??? ?? ????? ?????? ?? ???????? ???? ??????, ??????? ? ????? ???, ?? ?? ????? ???????? ?????????? ??? ?????? ??? ?????? ??? ??????? ?? ?????? ??? ???????. ???????, ?? ?? ??????? ???? ???? ???? ????? ???????? ? ????????? ???????? , ?? ????? ?????????? ????? ???? ?????, ??? ????? ???????? ?????? ?? ?? ?????? ??????? ?? ?????? ??? ?? ?? ????? ????? ? ?????. ??? ?? ?????? ? ??????, ???????? ?????, ?????? ?? ?? ???????? ??????? ??????? ???? ?? ?? ????? ??? ?????? ????? ?? ???? ????? ????? ??????????. ?? ?? ??????? ?????????? ? ?????? ??? ????????? ?? ????, ???? ??? ???? ? ????????, ??? ?????????? ?? ????????. ???? ?? ?? ????? ??????. ???? ???????? ?????? ?? ???? ??????? ????????? ???? ??? ???? ???????? ?? ??? ?????, ? ??????, ?? ???? ???????????, ??? ?? ????????, ?? ???? ? ?????????, ?? ?? ???? ''????????'' ?? ????????? ???????. ?????? ????????? ???? ?????? ????? ??? ?? ?? ????????? ?? ????, ?? ?????, ?? ???? ?????? ?????? ?????, ??? ?? ???? ???????????? ???? ?????? ???????? ???? ? ??????? ?? ????????. ???? ?? ?? ???????? ?? ????, ????? ??????? ??????????, ?? ?? ????? ???????????. ?? ????, ???? ?????? ????? ?? ???? ?????? ???????. ?? ?? ?? ?????? ?? ?? ???????? ?????? ?????? ???? ???? ?? ?????????, ?? ?? ?? ???? ?????? ??????, ??? ?? ?????????? ?? ????? ???? ???? ???? ??? ???????? ?? ????????? ????-???? ????????? ? ???????, ???? ????, ????! клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2009 ??????,??????...?? ????? ????? .gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' /> ?????? ???????? ???? ? ?????? 0205_whistling ???? ??????? ?? ????? ???? ???? ????????? ?????? ? ????????, ????? ??? ????? ???????? ??? ??????????. ??? ???? ???? ???? ????? ???? ?????? ?? ???????????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Новембар 20, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2009 Негде се нисмо разумели. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2009 ????? ?? ????? ????????. ?? ?????, ???? ?? ?? ?? ??????, ???? ??? ?????? 0102_laugh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 Неће овде да слажу, а шта зајста мисле неби ти се свидело можда, па зато избегавају тему. ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 25, 2009 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 ???? ???? ?? ?????, ? ??? ?????? ????? ???? ?? ?? ??????? ?????, ?? ???? ?????????? ????. ???? 0442_feel ??????? ?? ??? ????? ???? ??? ? ?? 0442_feel 0409_feel клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 ја не капирам свештенике и монахе као другачије од мене, само као људе у униформи, али другачијој од пословне. ипак је то света служба. само јадничци морају да буду понекад уштогљени зато што људи сматрају да они треба, с правом, да буду предводници, али са илузијом, да буду и безгрешни, па се рађа ''конфликт'' са убеђењима верника. Мирјанин и свештеник нису у истој позицији,свештеницима је више дато и више ће им се тражити,мирјанима је мање дато и мање им ће се тражити.Свештеник има милион пута већу одговорност од једног мирјанина у свим погледима живота. А што се тиче конкретно монаха - не можеш брате Медо их капирати у једнакости са тобом (мислим као мирјанина и световног човека). Живот једног световног човека,мирјанина са једним монашким се дијаметрално разликује. Тако да је мирјанин насрпам монаха је као небо и земља. То су два различита пута. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 Помаже Бог браћо и сестре у Христу! Свима честитам на указаном труду, који је Божјом вољом крунисан победом на Web festu!!! На Свету Литургију идемо да би предосетили Царство Небеско и Светим Причешћем сјединили се још снажније са самим Христом. Многи Свети Оци кажу да је Света Литургија Царска гозба, на којој је домаћин сам Цар свега видљивог и невидљивог. Облачење представља израз наше личности, укуса, па је самим тим индивидуалан за сваког од нас понаособ. Некаква универзалност би се могла повући само у смислу доби сваког од нас који одлази на Свету Литургију, али то опет не представља правило, већ само могућност. По мом мишљењу далеко важније за сваког од нас јесте, ко смо ми, а не у шта смо обучени. Ако ми јесмо то за кога сами себе сматрамо, удови Христови, онда засигурно нам неће сметати не само како су брат или сестра обучени, већ им нећемо замерити ни манире, који нису по нашим већ навикнутим стандардима. Увек би требало да се подсетимо наших првих одлазака на Свету Литургију, па ако нисмо били " каменовани" зашто би то сад ми чинили....А ако и јесмо били "каменовани", сигурно се сећамо, како смо се тада осећали, па би иста акција према браћи и сестрама, највише личила на некакву личну освету... Уверен сам да стрпљење, смиреност и истрајност, у свему, па и у хтењу да другог разумемо и прихватимо онаквог какав јесте, искрено радовање сваком његовом кораку на свом путу ка Христу, али не само на тастатури рачунара, трибини или писму, већ у СРЦУ, јесу сасвим довољни да се и Бог нама свима који тако чинимо, Радује... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 Ako govorimo o nekom fizickom izgledu tj. oblacenju u crkvi, bitno je da je covjek uredan, neka obuce ko sta ima, ali ako ima i pantalone i trenerku, neka dodje u pantalonama! Naravno majica sa rukavima, nikako neka potkosulja i sl.... E to je onaj banje bitan dio. Bitnije je da li su pazljivi na molitvi prema drugim ljudima, tj.da ne pricaju...Jer mi stvarno nije jasno kako neko ne moze sat i po da cuti i stoji mirno. A ako bas ne moze, zasto ne izadje vani... Ali u musko zenskom tandemu su najjaci slucajevi. Stanu oni (muz i zena) i jos 2 komsinice u polukrug na sred crkve pa razvezu pricu i to sve tokom svetog Pricesca... klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 Treba svako da se "kocka" kao Meda kosuljica, cipelice... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 ???? ?? ?? ?? ?????? ???? ????? ??? ???? ???? ???? ????? ??? ??? ??? ???? ??? ???????, ? ? ?????????? ???? ????? ?? ?? ????? ?? ????? ???? ???? ?????, ?? ????? ?? ????????? ? ?? ??????????. ???????? ?? - ???? ????? ???? ???? ???? ?? ?????? ???? ?????????? ? ????? ?? ????? ?????? ? ????????. Ko kaže da nam je to tabu tema? Ja sam bre žena širokijeh shvatanja pa ?u odmah da razbijem tabue. Stvar je u tome što nas muškarci odmeravaju u Crkvi kao da su na ulici. Me?utim, to ne važi za sve muškarce, ve? samo za izuzetke. A dovoljan je jedan koji pada u o?i pa da se iznerviraš... Eto...'el sam razbila tabue? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 ?? ?? ??????? ?????????? ? ?????? ??? ????????? ?? ????, ???? ??? ???? ? ????????, ??? ?????????? ?? ????????. ???? ?? ?? ????? ??????. ???? ???????? ?????? ?? ???? ??????? ????????? ???? ??? ???? ???????? ?? ??? ?????, ? ??????, ?? ???? ???????????, ??? ?? ????????, ?? ???? ? ?????????, ?? ?? ???? ''????????'' ?? ????????? ???????. ???????? ? ????????? ???? ? ????? ????????,???????????? ?? ???? ???? ? ???? ?? ?? ?? ???????,????????? ?? ???? ???? ? ???? ?? ?? ?? ???????.????????? ??? ?????? ???? ???? ??????????? ?? ?????? ????????? ? ???? ????????? ??????. ? ??? ?? ???? ????????? ?????? - ?? ????? ????? ???? ?? ???????? ? ?????????? ?? ????? (?????? ??? ????????? ? ????????? ??????). ????? ?????? ????????? ??????,????????? ?? ?????? ???????? ?? ???????????? ?????????. ???? ?? ?? ???????? ??????? ?????? ?? ??? ???? ? ?????. ?? ?? ??? ????????? ????. ...jer monasi nisu nekakvi drugi ljudi ve? onakvi kakvi bi svi trebalo da budemo... - Dostojevski.... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 Моцарте Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 I JA TEBI......... 0110_hahaha 0110_hahaha girl_smiley IZ BRAĆE kARAMAZOVA,OF SKROZ.... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 Ko kaže da nam je to tabu tema? Ja sam bre žena širokijeh shvatanja pa ?u odmah da razbijem tabue. 0110_hahaha Stvar je u tome što nas muškarci odmeravaju u Crkvi kao da su na ulici. Me?utim, to ne važi za sve muškarce, ve? samo za izuzetke. A dovoljan je jedan koji pada u o?i pa da se iznerviraš... Eto...'el sam razbila tabue? 319.gif ????? ??????? ?????,?? ???????????? ???????? ?? ? ? ?????,????? ?? ????????,??? ????? ??? ??????,?? ????,?????? ?????? ??????? ?? ?? ??????,??? ?? ??? ?????? ???... dada ?????????? ??? ????????? ????????,????? ??? ?????? ?? ????????,??? ? ????? ????,???? ?? ?????? ??????,??? ?? ????? ?????????... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука