Пајко Написано Новембар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Па да, они су пумпали наш его док није умро Тита, и после? Схватили смо да смо мањи од мрава и да стварно важи она... после Тита ... .smesko. Додуше сад запад чини своје да упрегну људе да што мање размишљају - нека размишља таблет, робот, смартфон место нас. pravopop Зато се и ради на урушавању школства и на наметању белосветских потрепштина како би били корисни идиоти који ће све да купе, тобож, јер нам треба. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдановић Тамара Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Зато се и ради на урушавању школства и на наметању белосветских потрепштина како би били корисни идиоти који ће све да купе, тобож, јер нам треба. Хедонизам, брале, хедонизам запада ће нас уништити. Ма многи купују а и не треба им, него, треба то да се ,,покаже''. Нажалост, пуна нам је држава Фема и ,,покондирених тикветина''. Баш причам људима за које знам да нису рођени у граду а овде живе, да ћу уписати етномузикологију, а они: ,,А? Чудо ту сељачку музику?'' Док год волимо некога због његових врлина, то није ништа озбиљно. Али кад га почнемо љубити због његових мана, онда је то љубав. srcee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Хедонизам, брале, хедонизам запада ће нас уништити. Ма многи купују а и не треба им, него, треба то да се ,,покаже''. Нажалост, пуна нам је држава Фема и ,,покондирених тикветина''. Баш причам људима за које знам да нису рођени у граду а овде живе, да ћу уписати етномузикологију, а они: ,,А? Чудо ту сељачку музику?'' Па нормално да то треба да буде сељачка музика. Зашто би ти морала да копаш по прошлости и да повежеш наш изворни звук са средњевековном српском музиком, са Ромејским царством. Ми немамо права да имамо заједничку прошлост са неком таквом цивилизацијом јер ми, дефакто, морамо да будемо дивљаци који су дошли из Азије на коњима да поробе староседеоце. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Nacije su možda izmišljene ali narodi nisu .Ova tema je česta u mom razgovoru sa pojedinim ljudima iz moga okruženaj . Moj stav je da nijedan narod nije totalno istrebljen , ali da su došljaci u neku sredinu vršili utapanje slabijeg naroda u svoj jači ili su se oni utapali u jači koji ih je dočekao . Tako da sigurno postoje sličnosti u genima svih evropskih pa i šire naroda . Пази. то што је нешто креирано од стране људи не значи да не постоји. Нација и те како постоји, само не постоји биолошки. Ако ме разумеш. Исто као што постоји и спортску клуб. Постоји правно, има своје чланове, своје играче. Али не постоји на неки "материјалан" начин. Zanimljivije je pitanje šta se desilo sa kramanjoncima ili neandertalcima , da li su oni totalno izumreli sigurno su geni nekih jedinki ostali da žive u genima savremenog čoveka . Da li su to ovi plavi geni koji su jako zastupljeni na siciliji i delu bosne i dalmacije ? Свакако да живе међу нама. А не знам који "плави" гени. То морате да се обратите неком антропологу да вам објасни. Тип човека.. антрополошки.. не одређује боја косе.. то је илузиа. Одређује облик лобање и грађа тела. Ја то до скоро нисам знао. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 А нашта личи када Бугари кажу да су они најстарији Словени и да остали потичу од њих? На шта личи када Македонци кажу да потичу од античких Македонаца? На шта личи кад Хрвати негирају словенско порекло па кажу да потичу од Келта, Германа итд? На шта личи кад Муслимани из Босне потичу од староседеоца и њине ''вјере босанске''? Успут, није компликовано а ни лоше ово што си написао у првој реченици. Све то колективно личи на Јована Деретића. Дакле ортодоксне глупости за испирање мозга народу. Све то што си написао о тим причама су толико тешке глупости за подједнако тешке идиоте који се примају на њих. Па сестро, дуго се на томе радило. Још од оснивања Југославије, преко комунистичке СФРЈ, социјалистичке СРЈ, демократске итд. се радило на релативизовању српске националне свести. Пропаганда и српски синови који су опчињени западном идеологијом су дали све од себе да пљуну на своју земљу. Претерујеш ти Пајко редовно. Српска национална свест никако није "замрла". Нити је демократија уништила. Демократије је само пробудила и то до екстрема. Већина гласача осим гласача ЛДП су национално поприлично свесни. Само се разилазе по питању националних интереса. Проблем је што су код нас наводни "носиоци" националне свести они што млатарају французе до смрти по улицама, што гурају полицајциам бакље у лице, што "чекају" по геј парадама, што праве породичне шетње за смену Бориса Тадића и што се плаше да им геј парада не зарази децу. То није национална свест а ти људи су најгласнији као "националисти" ево мене недељко зеза када му кажем "грађански национализам" а тај грађански национализам је 10 пута моћнија ствар од етничког. Тај грађански национализам где је Србин свако ко прихвати Српску културу је изградио модерне нације. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 , да ћу уписати етномузикологију, а они: ,,А? Чудо ту сељачку музику?'' Ша, ниси у крими рад фазону? :Р oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдановић Тамара Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Ша, ниси у крими рад фазону? :Р Не д'о Бог. Сврха мог пост-а је била да се сељаци стиде сами себе. Радије би да слушају Вивалдија или неку ,,племенитију'' музику. Лепо рекоше, свако време има своје Феме... па и ово, наше. Док год волимо некога због његових врлина, то није ништа озбиљно. Али кад га почнемо љубити због његових мана, онда је то љубав. srcee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Не д'о Бог. Сврха мог пост-а је била да се сељаци стиде сами себе. Радије би да слушају Вивалдија или неку ,,племенитију'' музику. Лепо рекоше, свако време има своје Феме... па и ово, наше. Како каже Рамбо Амадеус : А ови сељаци што су се за време санкција накупили пара продајћу свиње па сад слушају приватно класику да гузици набију ниво. Богдановић Тамара је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Све то колективно личи на Јована Деретића. Дакле ортодоксне глупости за испирање мозга народу. Све то што си написао о тим причама су толико тешке глупости за подједнако тешке идиоте који се примају на њих. Претерујеш ти Пајко редовно. Српска национална свест никако није "замрла". Нити је демократија уништила. Демократије је само пробудила и то до екстрема. Већина гласача осим гласача ЛДП су национално поприлично свесни. Само се разилазе по питању националних интереса. Проблем је што су код нас наводни "носиоци" националне свести они што млатарају французе до смрти по улицама, што гурају полицајциам бакље у лице, што "чекају" по геј парадама, што праве породичне шетње за смену Бориса Тадића и што се плаше да им геј парада не зарази децу. То није национална свест а ти људи су најгласнији као "националисти" ево мене недељко зеза када му кажем "грађански национализам" а тај грађански национализам је 10 пута моћнија ствар од етничког. Тај грађански национализам где је Србин свако ко прихвати Српску културу је изградио модерне нације. Па брате, код ових околних народа се то појавило много пре Деретића и нове српске историјске школе. А у овом другом делу си претерао о томе како сам ја претерао. Нисам ја из тог фазона. Грозим се таквог насиља али о тем ћу ти причам кад биднемо неки пут чатовали. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 1, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2012 Па брате, код ових околних народа се то појавило много пре Деретића и нове српске историјске школе. И код нас је много пре Деретића. Али не видим која је разлика код кога је "пре". Ко је први почео да ради лошу ствар не оправдава никог да је настави. А у овом другом делу си претерао о томе како сам ја претерао. Нисам ја из тог фазона. Грозим се таквог насиља али о тем ћу ти причам кад биднемо неки пут чатовали. Добро. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука