Jump to content

Pečenje (meso)

Јаков.

Препоручена порука

img_9476.jpg

Voleo bih da čujem vaša iskustva. Skoro sam se pa posvađao zbog te gluposti, a sve zato jer sam ja učio jednu školu, a drug je učio drugu.

Pokušao sam i preko interneta da nađem na zadovoljavajući odgovor, ali me je to samo još više zbunilo..

Radi se o pečenju mesa u električnom štednjaku.

Naravno da se radi o različitim temperaturama za različita vrsta mesa, ali ono što sam ja učio bilo je da se uopšteno sva mesa peku od 180-250 stepeni celzijusovih.

Drug to peče na mnogo manje stepeni...i sad, samo što ne ispa svađa.

Konkretno radilo se o jagnjetini, koju ja pečem na 200. Znam da neće mene da posluša, ko što neću ni ja njega, i onda se bacih na internet. Kad tamo nađoh na blog nekog našeg bate, vrhunskog kuvara što živi u Americi koji peče meso na 65 stepeni...

http://www.izmojekuhinjice.com/2010/07/meso.html

Nije stvar ni u ukusu. Neko voli življe, neko rešije. Nego je stvar u tome da se sačuva zdravlje onoga ko jede.

Ako jedemo previše prepečeno, u kožici mesa se stvaraju mnoge kancerogene tvari koje su za naš stomak neprovarljive i opasne.

Ako jedemo previše živo meso, onda se ne mogu uništiti mnoge opasne bakterije... i ajd sad ti budi pametan.

Ja sam pitao drugara što je trentuno profi kuvar u jednom renomiranom restoranu u Beogradu, i on kaže da pravi kao i ja što pravim... i eto vidite koliko je samo u ovoj na oko prostoj, ali u principu teškoj kulinarskoj veštini pečenja mesa, potrebno predznanja.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Setio sam se priče jednog visokog oficira iz Generalštaba, zaduženog za sanitet, koji je obilazio jedinicu gde sam bio, za vreme rata.

Reče matori nešto ovako: "Braćo, ja znam da vi uglavnom ne jedete one splačine što vam sleduju i koje vam vojska daje, nego jedete uglavnom meso što vam domaćini daju, ili ga uzimate. Zapamtite jednu stvar. Rat je i nemoguće je da proveravate to meso, da li je obolelo ili kvalitetno. Zbog toga vodite računa da ga spremate na jakoj vatri i da ga spremate na "reš" jer jedino ćete tako biti sigurni da ste uništili sve ono što ne valja u njemu."

Подели на овим сајтовима

jel si znao za ovaj način pečenja pileta ?

P3210087.jpg

na pivskoj flaši ,kažu da je jako ukusno ( 200 c)

ja imam neku fensi rernu pa pile pečem na roštilju ,ne znam na koliko stepeni jer to rerna sama radi :D

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Kako je dobilo ovakvu boju?Izgleda kao sušeno meso.

ma to je neka slika sa interneta, postavljena čisto da ilustruje temu.

Подели на овим сајтовима

Nego je stvar u tome da se sačuva zdravlje onoga ko jede.

al će ga sačuvaš mesom... lol

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Ne znam koliko ste upoznati sa ishranom po krvnim grupama. To nije naučna, ali je prilično primenjiva i popularna ishrana u svetu.

Najstarija i prvobitna ljudska krvna grupa je (O). Prvi ljudi su imali samo tu krvnu grupu. Ishrana ljudi koji sada imaju tu krvnu grupu zasniva se na ishrani koju su imali ti prvi ljudi. Uglavnom mesište. :) Grupa O je nastala 50.000 pre Hrista.

Znatno kasnije su se pojavile ostale krvne grupe. Tako da je krvna A nastala 15.000 godina pre Hrista, i kako se tada ljudski rod preorijentisao sa lovačkog na poljoprivredni način života, ljudima sa ovom krvnom grupom odgovaraju žitarice.

Kasnije se pojavila grupa B, te ljudi sa ovom grupom treba da jedu mlečne proizvode, jer su se u vreem pojave te grupe ljudi počeli baviti stočarstvom.

Poslednja se pojavila AB grpa, koja objedinjuje karakteristike grupa A i B, tako da ljudi sa ovom grupom mogu da jedu u principu sve.

Ova ishrana po krvnim grupama je bitna zbog takozvanih dijeta. Znači u vreme dijete izbegavati hranu koja je karakteristična za druge krvne grupe, nego jesti uglavnom samo hranu iz svoje..

Postoje mnoge liste na internetu sa spiskom hrane po krvnim grupama, tako da ne ulazimo u spam ove teme.

Meso je super i nezamenjivo je. Neće umreti onaj ko ga ne jede, niti će mu nešto posebno faliti, ali ostavite nama mesožderima da bar uživamo u hrani koju volimo. (pozdrav za sve iz krvne grupe O).

Подели на овим сајтовима

Mada jeste iz rerne. Pogledaj i sam da je na štapićima koji sprečavaju da se meso zalepi. Onda tu se vidi karakteristična boja i masnoća, kao i moča u posudi.

Liči na sušeno ali nije, pogledaj po kostima, na kojima su tragovi pečenja vidljivi.

Ovo je verovatno pečeno na nižoj temperaturi, duži vremenski interval.

Kao što postoje oni prevaranti što uvaljuju sušeno meso, a suše ga par sati pre toga... na brzaka ga nadime i isuše i to je onda kao "pravo".

Sušeno meso, pa makar bila i njeguška pršuta ne konzumiram. Nije štedljivo jesti takvu hranu. Posle ni gajba piva neće ugasiti žeđ.

Подели на овим сајтовима

Mada jeste iz rerne. Pogledaj i sam da je na štapićima koji sprečavaju da se meso zalepi. Onda tu se vidi karakteristična boja i masnoća, kao i moča u posudi.

Liči na sušeno ali nije, pogledaj po kostima, na kojima su tragovi pečenja vidljivi.

Ovo je verovatno pečeno na nižoj temperaturi, duži vremenski interval.

Kao što postoje oni prevaranti što uvaljuju sušeno meso, a suše ga par sati pre toga... na brzaka ga nadime i isuše i to je onda kao "pravo".

Sušeno meso, pa makar bila i njeguška pršuta ne konzumiram. Nije štedljivo jesti takvu hranu. Posle ni gajba piva neće ugasiti žeđ.

Ja sam pravio dimljene vešalice na taj "brzi"način imam negde sliku,postaviću ovde da vidiš kako izgleda,lično mislim da nije to prevara čak je zdravije jer nije dugo bilo na dimu a znamo da je dim kancerogen.

Mada...ukusi su različiti neko voli baš to dugo dimljeno.

Подели на овим сајтовима

Ne znam koliko ste upoznati sa ishranom po krvnim grupama. To nije naučna, ali je prilično primenjiva i popularna ishrana u svetu.

Najstarija i prvobitna ljudska krvna grupa je (O). Prvi ljudi su imali samo tu krvnu grupu. Ishrana ljudi koji sada imaju tu krvnu grupu zasniva se na ishrani koju su imali ti prvi ljudi. Uglavnom mesište. :) Grupa O je nastala 50.000 pre Hrista.

Znatno kasnije su se pojavile ostale krvne grupe. Tako da je krvna A nastala 15.000 godina pre Hrista, i kako se tada ljudski rod preorijentisao sa lovačkog na poljoprivredni način života, ljudima sa ovom krvnom grupom odgovaraju žitarice.

Kasnije se pojavila grupa B, te ljudi sa ovom grupom treba da jedu mlečne proizvode, jer su se u vreem pojave te grupe ljudi počeli baviti stočarstvom.

Poslednja se pojavila AB grpa, koja objedinjuje karakteristike grupa A i B, tako da ljudi sa ovom grupom mogu da jedu u principu sve.

Ova ishrana po krvnim grupama je bitna zbog takozvanih dijeta. Znači u vreme dijete izbegavati hranu koja je karakteristična za druge krvne grupe, nego jesti uglavnom samo hranu iz svoje..

Postoje mnoge liste na internetu sa spiskom hrane po krvnim grupama, tako da ne ulazimo u spam ove teme.

Meso je super i nezamenjivo je. Neće umreti onaj ko ga ne jede, niti će mu nešto posebno faliti, ali ostavite nama mesožderima da bar uživamo u hrani koju volimo. (pozdrav za sve iz krvne grupe O).

Одпоздрав, 0+.

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...