Euthyphro Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 E odlično, sad mi objansi zašto ne treba baciti sa visoke zgrade naglavačke masovne ubice, drolje odvratne, jarce stare pohotne itd. itd. Oni su nešto dostojniji od ovih homoseksualaca ili šta? Ovo sam rekao kao ironiju. De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Ovo sam rekao kao ironiju. Znam, svejedno, nam objasni onda to ti, kad si rekao A onda reci i BEEEEE! Hahahahaha! Sam si se uvalio! Bosanac ako htjedne nek se "očituje" i on, hahahaha! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Pitao je bosanac zašto crkva ne uradi nešto povodom ovog 'poniženja', pa mi ne pada na pamet ništa drugo od onog što je sveštenik u klipu koji si postavio već rekao i što Sveto Pismo govori. E sad, ako to nije dovoljno možda bi trebalo bacati takve ljude naglavačke, možda bi moralni čistunci i uzori time bili zadovoljni. De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Ne samo da homoseksualce treba bacati sa krova, nego i frizere, bre: Kakvi dražesni ljudi De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Mislim da je ovo 'Nedeljno popdne' u nekoj lepoj šerijatskoj zemlji. Prijatan popdnevni program za čitavu porodicu sa zanimljivim i duhovitim gostima i dražesnom voditeljkom. Šta je zabavnije nego bacati ljude sa krova? Opuštajuća tema uz porodični ručak. De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Pitao je bosanac zašto crkva ne uradi nešto povodom ovog 'poniženja', pa mi ne pada na pamet ništa drugo od onog što je sveštenik u klipu koji si postavio već rekao i što Sveto Pismo govori. E sad, ako to nije dovoljno možda bi trebalo bacati takve ljude naglavačke, možda bi moralni čistunci i uzori time bili zadovoljni. U redu, sveštenik je rekao: "Homoseksualnost je mrzutost pred Bogom", zanimljivo koliko su ruski i češki slični, a šta dalje? Mrzutost pred Bogom su također i bračna nevjera, abortusi, ti su također do neba vapijuća mrzutost pred Bogom, nebriga za porodicu također, otac, majka uteču iz porodice za ljubavnikom, karijerom ili jednostavno pobjegnu od obaveza i ostave ih same, ostatak porodice, djeca potom od tog čitav život traume nose i imaju, obilježena su tim za cijeli svoj budući život, itd. itd. Misliš li da su to nekakve mnogo manje "mrzurosti pred Bogom"? Šta onda s tim. A to su sve grijesi heteroseksualne majorite koja je uvijek k viđenju na Uskrs, Božić i velike praznike u crkvi ili barem okolo crkve, nemoj me samo počet ubjeđivat u to da svi ti koji su u crkvi ili pred crkvom su bez grijeha i čisti kao kap rose ili tek napadani snijeg. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 U redu, sveštenik je rekao: "Homoseksualnost je mrzutost pred Bogom", zanimljivo koliko0 su ruski i češki slični, a šta dalje? Mrzutost prede Bogom su također i bračna nevjera, abortusi, nebriga za porodicu, otac, majka uteču iz porodice, pobjegnu i ostave ih same itd. itd. Šta onda s tim. A to su svew greijesi heteroseksualne majorite koja je uvijek k viđenj na Uskrs, Božić i velike praznike u crkvi ili barewm okolo crkve, nemoj me samo počet ubjeđivat u to da svi ti koji su u crkvi ili pred cr4kvom su bezgrješni. Svaki greh je mrzost pred Bogom. Kao što si rekao i sam, problem je što mi pravimo nekakve privatne klasifikacije grehova koji su nam više ili manje prihvatljivi. Ima ponečega gde bi se Pravoslavna Crkva trebala ugledati na Rimsku Crkvu koja je izdala toliko poslanica o pastoralnoj brizi za homoseksualce (jedna sa potpisom kardinala Racingera), zatim poslanica američkih biskupa roditeljima i prijateljima homoseksualaca: 'Always our Children' itd. Osuditi greh- svakako, ali i sastradavati sa čovekom poput Hrista. Hristos nam je pokazao da je i jedno i drugo moguće istovremeno. Zayron је реаговао/ла на ово 1 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Ja vidim ovdje najveći problem doslovno u "svetokradeži" - sakrilegiju. Tim grijehom se dopušta neko ko si prsivaja sve ili neke određene prerogative, ovlaštenja i atribute Crkve Božije i primjenjuje ih i tumači onako kiako je njemu drago. To jeste tu taj glavni problem. Isto je evidentno da smo ga mi sami hrišćani jednim dijelom skrivili, te takve ljude nismo evangelizirali kako treba. Ja na to imam jedno svoje lično mišljenje ali to se tiče samo katoličke crkve, Mislim da ih je tradicionalna, ta stara tridentinska pred-drugovatikanska Crkva umjela i bila sposobnija bolje evangelizovati i dokazali ih bolje asimilirati tj. uticati na njih nego ova danas nazovimo je liberalna postdrugovatikanska što je paradoksem ali tako zaista jeste. To istovremeno ne znači da su sve ostale reforme drugog vatikanskog Koncila pogrešne, naprosta većina ih je po mojem mišljenju savim u redu. Imam za to svoje dodatne informacije kojim to mogu dokazati ali to bi bilo potom na posebnu temu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Новембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Ima jedan katolički sajt ( i organizacija) ’Courage’, posvećen upravo misiji među LGBT osobama, gde se bez nekakve mržnje Hristos svedoči svim stvorenjima (pa i njima) pritom ih ne sileći (kao u nekakvim američkim fundamentalističkim kampovima) da postanu heteroseksualni, već da otkriju u krstu homoseksualnosti mogućnost jednog dara i milosti – naime,čednost. Kako je govorio duhovnik znamentog Tomasa Mertona, da se svaki greh može premetnuti u izvor milosti, pa tako i homoseksualizam može postati povod za primanje dara čednosti, koji je toliko uzvišen dar. Kada se čovek oslobodi svog egoizma, i prekine da posmatra greh kao svoju prirodu, kad prekine da se poistovećuje sa grehom, što je dugotrajan i bolan proces, tada će mu se otvoriti pred očima sveto-tajinski Hristos, Hristos koji ne povlađuje ljudskim slabostima, koji ne opravdava greh, ali koji svedoči Božju milost i oproštaj. Deus caritas est! Gandalf Sivi је реаговао/ла на ово 1 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 već da otkriju u krstu homoseksualnosti mogućnost jednog dara i milosti – naime,čednost. Kako je govorio duhovnik znamentog Tomasa Mertona, da se svaki greh može premetnuti u izvor milosti, pa tako i homoseksualizam može postati povod za primanje dara čednosti, koji je toliko uzvišen dar. Da, ovdje je riječ o daru z milosti Božije, o tom bi nam mogao dosta toga ispričati i blaženi Avgustin koji sam za sebe kaže: "Nema grijeha kojeg nisam počinio", a ne htijmo radije ni znati kakvi su tačno to sve grijesi njegovi bili. Istovremeno ne smijemo zaboraviti da je za sobom imao vruće molitve sv. Monike, majke njegove koja je neprestano molila i trpjela za njega i svoja trpljenja pred Bogom prikazivala za njegov popravak, obraćenje i pokrštenje. Tu je sad pitanje imamo li mi zaista tu žrtvu i molitvu sv. Monike danas u vidu kao hrišćani i smatramo li je potrebnom, korisnom i spasonosnom. Ili mislimo da je takve ljude dovoljno osuditi, štitit ih se i braniti svuda gdje na njih naiđemo? Euthyphro је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2012 Ljudima treba s hrišćanske strane pristupati tako kao takvima koji žeđaju i gladuju - za čim, za ljubavi Božijom a i ljudskom, pravom hrišćanskom. Problem je u njima jer oni odmah ne ukapiraju da ono za čim tragaju je ta ljubav koja je u Boga a i također u nama koji mislimo da smo boljima od njih u nekom pogledu samo zato što nismo gay kao oni. Kao onaj farizej iz Isusove parabole koji je zahvaljivao Bogu što nije ist kao onaj carinik. Izgleda da bi Isus itekako šta i o čemu imao popričat i sa nama danas. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Март 5, 2013 Пријави Подели Написано Март 5, 2013 После ће вероватно хтети да прошире посао на животиње ... Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука